Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Magány és vágyakozás a társasá...

Magány és vágyakozás a társaság után?

Figyelt kérdés

Más is van úgy, hogy teljesen mindegy mennyi időt tölt társaságban és hogy mennyire vágyik rá,mennyire fogadják be a társaságba, akkor is van legbelül egy magányosságérzés, amit képtelenség eltüntetni?

Vannak mentális kórképeim, 25 éves nő vagyok, de már párszor rácsodálkoztam arra, ami bennem van. Vannak barátaim, társaságkedvelő ember vagyok, nem élek full magányos életet, ami hiányzik az egy párkapcsolat, vagy egy normálisabb család(ezt már úgyse kapom meg). Viszont úgy érzem, hogy nincs az a társaság, vagy emberi kapcsolat, ami ki tudná belőlem irtani ezt a magányosságérzést. Hiába fogadnak el, kedvelnek mások. Nem mondanám, hogy ez egy velejéig negatív érzés, sőt kicsit kellemes is olykor, másrészről pedig úgy érzem h hiába hasonlítok más emberekre, hiába csinálom én is az életemet, vannak hobbijaim, végzem az egyetemet, meg tudok nevettetni másokat, akkor se tudok úgy összefonódni másokkal, hogy ne legyen meg ez a magányosságérzés. A negatív része, hogy kívülállónak érzem magamat mindenhol, vagy nem találom a helyemet. Valamikor már arra gondolok, hogy amúgy lehet ez normális, és én hiszem csak azt, hogy ez abnormális.

Azt tudom, hogy mikből alakulhatott ki. Van kötődési zavarom, meg egész gyerekkoromban a családomat abnormálisnak, diszfunkcionáltnak éltem meg a környezetemhez képest, illetve mások szemszögéből azt éreztem, hogy távolságot tartanak tőlünk.

Akik hasonlót tapasztalnak, nektek mi vezetett ide, hogy élitek meg?

2022. szept. 30. 15:27
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
nem ugy, hanem h mibol fakadhat, miert van. mert nem a szemelyisegzavar volt elsonek, aztan a tobbi.
2022. okt. 1. 01:39
 12/27 A kérdező kommentje:
meg van mellette mas diagom, annak is tulajdonithatnam akar.
2022. okt. 1. 01:41
 13/27 anonim ***** válasza:

Egy kicsit zavarosan fogalmazol, ezért nem igazán értem a kérdést.

A személyiségzavar a személyiségedet érinti, valamilyen elakadás történhetett a személyiségfejlődésed során, így nem tudott megfelelően beérni a személyiséged. Sérült az énképed és a kapcsolódásod is más emberekhez.

Említetted, hogy diszfunkcionális családban nőttél fel, ezért elég egyértelmű, hogy mi miatt alakulhatott ki nálad a személyiségzavar.

Arra senki sem tudja, hogy miért pont a borderline, gondolom genetikai sajátosságok miatt.

2022. okt. 1. 02:01
 14/27 anonim ***** válasza:
*Arra senki sem tudja a választ.
2022. okt. 1. 02:01
 15/27 A kérdező kommentje:

Bocsi, tegnap alig aludtam és fáradt voltam nagyon, azért nem bírtam normálisan gondolkodni és fogalmazni.

Köszi a válaszod. Engem csak ez a magányosságérzés érdekelt, hogy ennyire képtelenség kidobni, hiába vannak barátaim, hely ahova tartozhatnék. De mindezek ellenére velem van. Személyiségzavart meg nem akarom belevinni teljesen, mert terápián se tesszük ezt.

2022. okt. 1. 12:33
 16/27 anonim ***** válasza:
Pedig ha akarod, ha nem, a személyiségzavarod az pont nem egy tőled független dolog, mint pl. a fáradság, hanem az te vagy. Ezért minden érzésedet, gondolatodat áthatja.
2022. okt. 1. 13:43
 17/27 A kérdező kommentje:
Nem tom, te szakember vagy, vagy diagolt?
2022. okt. 1. 16:07
 18/27 anonim ***** válasza:
Érthető, hogy nincs belátásod, részben ez is a személyiségzavar jele, nem akarod elhinni, hogy a személyiségeddel van a probléma, minden más kb. másodlagos. Amúgy nem vagyok laikus.
2022. okt. 1. 16:23
 19/27 A kérdező kommentje:

Azt látom, hogy a személyiségemmel bajok vannak, mielőtt pszichológushoz fordultam már akkor gyanítottam a személyiségzavart, a tünteimet felismertem, csak egyedül képtelen vagyok ezekre effektíven hatni, meg pénzem se volt magánra. Sok tünetet észrevettem diag nélkül is már, úgy hogy mások voltak akik nem hitték bajom van. Valamennyi belátásom van magamra, meg enyhe eset vagyok. Sztem ennyiből, amit írtam eddig nem általánosíthatsz rögtön, hogy kb. nincs betegségtudatom. Fogalmad nincs arról, hogy ki vagyok.

A magányossággal az a problémám, hogy akkor se látom, hogy megszűnne, ha kijönnék ebből az állapotból, mert annyira velem van óvodás korom óta. Ha nem lenne személyiségzavarom sztem akkor is ez lenne. Meg ehhez nem kell h trigger érjen, mint a többi bpd tünetemhez.Lehet igazad van, de én nem érzem így, máshogy élem meg mint a többi tünetemet, mert azok tudom nem én vagyok hanem a bpd-m, de ezzel nem így vagyok...de franc tudja, utálom az egészet, hogy nem értem az érzéseimet és magamat.

2022. okt. 1. 19:37
 20/27 anonim ***** válasza:

A személyiségzavarok már gyakran kiskorban is megnyilvánulnak, de nem olyan intenzitásban és kicsit minőségben. Azért is lehet ezt állítani, mert sok normálisan funkcionáló családban, ahol az anya, apa és a testvérek mentálisan egészségesek. születik egy személyiségzavaros gyerek, és ez nem magyarázható mással, mint a genetikai profillal.

Lehet, hogy vannak skizoid esetleg autisztikus vonásaid, ezt látlatlanban nem lehet megállapítani, de a borderline miatt is érezhetek kiszorítva magad a környezetből.

Ha érdekel a téma, akkor ajánlani tudom a szakirodalmakat, főleg amik pszichodinamikus megközelítésben íródtak.

2022. okt. 1. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!