Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy visszahúzódó, csendes,...

Egy visszahúzódó, csendes, zárkózott, magányos személy meg tud változni? Pszichológus segítségével?

Figyelt kérdés

Nem arra gondoltam, hogy gyökeresen megváltozzon, de azért észre vegye magán, hogy valami más/jobb lett. Hasonló kérdéseknél, akár itt, akár más oldalon írták már pszichológus igénybevételét.

Ez tud javítani a helyzeten? Nekem is mondták már, hogy szükségem lenne rá, de mivel drága és nem érzek rá 100% garanciát, hogy biztosan jobb lenne a helyzet még nem mentem el hozzá. Mi a véleményetek?

2022. szept. 25. 22:16
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

2 tanácsadáson voltam. Egyik alkalommal azt mondtak, hogy pszichiátrhez lehetne elmenni, aki tudna felírni szorongásgátló gyógyszer.

Másiknál igazából az volt a lényeg, hogy szerinte teljesen jól vagyok összerakva (mármint fejben), de lehet, hogy megérné pszichológushoz elmenni, hogy orvosként mit mond.

2022. nov. 22. 22:19
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell megváltoznia, ha így érzi jól magát valaki. Nem tudom miért kellene mindenkinek társaságkedvelőnek lenni.

Én sem vagyok az, de jó életem van és megtaláltam azokat a dolgokat, amik boldoggá tesznek. Engem nem egy társasági összejövetel és csevegés tesz azzá, de nem értem miért kéne megváltozni, ha így is jól érzem magam? :)

2022. nov. 30. 23:45
 13/16 anonim ***** válasza:
56%

Alapból így van ha pl olyan beállítottságú. De valószínű kérdező nem érzi így jól magát. Az írja magányos. A túlságosan zarkozottsag se jó. Feltételezem nincs párja se pedig lenne rá igénye.

Szerintem örülj higy nem diagnosztizálták semmi komoly dolgot. A gyógyszer csak tüneti kezelés ami nem gond ha komyabb zavarod van. De szerintem szorongásnál nem is kell feltétlenül myugtatókat szedni. Kozhelyesen hangzik de akarni kell gyógyulni.

Milyen környezetben élsz és kikkel? Milyen viszonyban vagy velük? Szeretsz ott élni? Dolgozol? Ezek fontos dolgok. Pl hiába ír fel az orvos szorongasgatlo gyógyszert ha a probléma forrása otthon van.

2022. dec. 1. 09:04
 14/16 A kérdező kommentje:
Mit értesz az alatt, hogy nem diagnosztizáltak semmi komoly dolgot?
2022. dec. 2. 18:05
 15/16 anonim ***** válasza:
Mizu?
2022. dec. 3. 10:12
 16/16 NTBS ***** válasza:
Igen tud. Ezért van a szakember.
2023. febr. 7. 06:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!