Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezen lehet segíteni?

Ezen lehet segíteni?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy sajnos már nagyon fiatal koromban elszigetelődtem az emberektől, értek rossz élmények, bántások,

Sajnos azóta nagyon sértődékeny ember lettem aki mindent magára vesz. Sokszor érzek erős gyűlöletet az emberek iránt de inkább magam iránt, mert tudom, hogy sok rossz döntést hoztam és elsősorban nem mások tehetnek arról, hogy ilyen lettem. De mégis egyszerűen nem tudom olyan emberek társaságát elviselni hosszú távon akikről úgy érzem, hogy jobbak nálam, mert ilyenkor nagyon erősen előjönnek a negatív érzéseim, hogy én milyen szar ember vagyok másokhoz képest.

Most jelenleg nem látok kiutat, minden nap eszembe jut az öngyilkosság, mert úgy érzem nem megy nekem ez az élet nem vagyok elég erős hozzá, úgyse fogok sikereket elérni az életben a borzasztó személyiségem miatt akkor meg minek éljek?

De mégse tettem meg még eddig és néha azt érzem nem is akarom, nem is merem, valójában élnék én is szívesen csak nem így.

Szerintetek reménytelen eset vagyok? Lehet ezen egyáltalán segíteni ha az ember már régóta ilyen vagy ez súlyos mentális betegség lehet amin nem lehet változtatni?

2022. szept. 11. 07:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 10-es! Ezekben az északi országokban sokat ronthat a hangulaton a hideg és a sötét is. Illetve az elmagányosodás is. A statisztikákat biztosan megdobja, hogy ott sokkal egészségtudatosabb emberek élnek, így ellátogatnak egy pszichológushoz, ha problémájuk van és így bekerülnek a statisztikákba. Itt nálunk már a háziorvos írja a Xanaxot és a Frontint, úgy szedik az emberek, mint a cukorkát. Aki pedig nem, az gyakran belecsúszik az alkoholizmusba.
2022. szept. 13. 17:45
 12/15 Senior Séf ***** válasza:
18%
Tegyük hozzá, kedves 10-es, hogy minél nagyobb a jólét, az ember annál jobban elrugaszkodik a természetes táplálékaitól, és annál inkább a gyártott élelmiszerek irányába fordul. Mert az kényelmes, és "hála" az addiktív ízfokozóknak, ezeken kívül nem is ízlik neki semmi más.
2022. szept. 14. 14:31
 13/15 anonim ***** válasza:

Mielőtt leírnám a véleményem,megkell mondanom hogy tízes nem ír hülyeséget.Valóban meglepően sokat befolyásolja az embert az hogy mit eszik és mennyit.És ezek elég friss tanulmányokon alapulnak.Konkrétan a B1 vitamin az amiről azt olvastam hogy a depresszió elleni vitamin.De ahogy írta tízes is,ez az egész egy nagy szimbiózis, szóval sok minden játszik...

Na de visszatérve,neked kellene egy jó pszichológus,mert az nem normális hogy másokhoz hasonlitgatod magad.

Először is amit én ajánlani tudok az

1-Irj naplót minden nap.

Pl leírod mi történt,hogy érzed magad,mikre gondolsz mostanában,miket almodsz stb.Kb mintha valakivel beszélgetnél és neki mondanád el.Este vagy reggel,amikor neked jó,akkor írj.

2-Keress valakit akitől tudsz tanácsot kérni.Mondjuk valakitől aki idősebb nálad jóval.

3-Fogadd el magadban azt hogy sok hibád van,de az nem jelenti azt,hogy senki vagy.Ird le mind azt,ami szerinted pozitív tulajdonság benned és azt is ami negatív.

Ha ez megvan,fogadd el, integráld az életedbe.Olyan szinten,hogy akár merj is nyíltan beszélni róla.

Pl bevallom valakinek hogy félsz hangosan beszélni mert nem szereted ha kinevetnek.Ez által elfogadod ezt a hibád és nem fog zavarni többé.És a másik ember fejében meg kb az fog lejönni hogy,hmm ez az ember felvállalja a gyengeségeit előttem, szóval nem fél.És ez az erő definíciója is egyben.Mikor kimered mondani a hibákat amik alkotnak téged.

Most kb ez jutott eszembe, remélem segítettem valamit és hát fel a fejjel :))

2022. szept. 30. 20:57
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon sok ember érzi magát rosszabbnak másoknál. Én is sokszor így vagyok vele. Irigységnek hívják ezt. Valaki jobbnak tűnik, elszomorodunk, hogy neki mennyivel jobban megy ez vagy az. Ez nem is baj egyébként, mert ez ösztönzően hat, hogy közelebb kerüljünk a céljainkhoz. Egyébként lehet, hogy akit te irigyelsz az meg téged irigyel 😀 Fordítsd át ezt az érzést inkább csodálatba. Pl. Nahát, de jól megy ez neked, milyen szuper vagy, bár nekem is így menne! - így megdicséred az illetőt abban amiben jobbnak találod magadnál. Ez neki és neked is jobb hangulatot teremtene és még az is lehet, hogy kapsz jó tippeket, hogy hogyan fejleszd önmagad.
2022. szept. 30. 22:32
 15/15 anonim ***** válasza:
14. Nem irigyseg ez hanem önbizalomhiány.
2022. okt. 1. 11:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!