Mi az oka annak, hogy mindent triggerként élek meg, minden
irritál és gyorsan feldühít? Hogyan kezelhetném?
Figyelt kérdés
Nem gondolom, hogy emiatt pszichológushoz kellene fordulnom, mert egyéb tünetem ezen kívül nincs, csak ha bárki megkérdez valami kényelmetlen kérdést, vagy olyat, ami valami rossz emléket, érzést idéz elő, akkor képes vagyok teljesen kikelni magamból és ököllel verni a párnát. A másik embernek nem adom a tudtára a dühömet, mindig mosolygok, és csak otthon adom ki a dühöt valamilyen formában. Főleg azért vagyok dühös, mert miután felzaklat valaki, elindul egy láncreakció, és nem tudok koncentrálni a feladataimra.
Ez nem volt mindig így, csak az utóbbi időben, mert nagy stressz alatt állok.
Aki átélt már hasonlót, az írhatna tippeket arra, hogy hogyan lehet ezt megtanulni kezelni.
A versenyszférát ne úgy képzeld el, hogy mindenki békésen küzd egy cél érdekében, hanem úgy, hogy egyesek ölni is képesek lennének bizonyos pozíciókért (túlzás nélkül). A verbális manipuláció csak egy lightosabb verziója az egésznek. Sokan keresztbe tesznek a másiknak, lejáratják, rosszakat beszélnek a háta mögött, hogy ne kapja meg a helyet, direkt rossz információkat adnak meg. És most nem egy bolti eladói pozícióról beszélek, hanem pl. menj el egy ügyvédi irodába, és a saját szemeddel is látni fogod, hogy hányan és hogyan küzdenek néhányan egy belvárosi állásért.
2022. szept. 9. 19:45
13/20 anonim válasza:
Speciel én ügyvéd vagyok, de nekünk nem szokásunk ölni egymást. Sőt, többen együttműködünk. Te vagy paranoiás.
2022. szept. 9. 19:47
14/20 anonim válasza:
12: ne kamuzz már össze hülyeségeket...
Világ életemben a versenyszférában dolgoztam, t.k. big4-nál is...
Nincs ölésharc.... Bekéépzeled magadnak, üldözési mániád van.
2022. szept. 9. 19:50
15/20 A kérdező kommentje:
"Speciel én ügyvéd vagyok" szuper, meg is jött az önjelölt ügyvéd. Ha valóban ügyvéd lennél, akkor tudnád, hogy egyes rétegekben mi folyik. De lehet nem egy kompetitív területen dolgozol. Ha szerinted az én meglátásom paranoid, akkor a tiéd, miszerint az együttműködés a versenyszférában gyakori, pedig nettó naivitás.
2022. szept. 9. 19:54
16/20 anonim válasza:
Pedig az vagyok, de egyébként baromira nem érdekel, hogy te mit gondolsz. Annyira szánalmas vagy, hogy a véleményednek számomra semmi súlya. :D
2022. szept. 9. 19:59
17/20 anonim válasza:
itt pampog a kompetitív izéivel... :-D
2022. szept. 9. 20:01
18/20 anonim válasza:
Ha ilyen gondod van és magától nem múlt el, akkor szakemberhez érdemes fordulni. Nem hiszem, h itt bárki tudna olyan stratégiát, ötletet adni azon kívül, h fordulj szakemberhez. Egyféle probléma is elég ahhoz, h vki segítséget kérjen.
2022. szept. 9. 22:09
19/20 anonim válasza:
Ne hagyd magad kérdező!
Kűzdj meg a pozíciódért.
2022. szept. 10. 18:07
20/20 anonim válasza:
Hírtelen ez jutott eszembe, bár ez nem csak a kérdés problémakörét érinti:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!