Államilag támogatva van pszichoterápia? Vagy egy pszichológussal való beszélgetés? Használ?
Van itt olyan, akinek használt már?
A felnőtt gyerekemen az összes tünetet észlelem, de pénzünk nincs a rendszeres 10+ ezres magán szakemberekre.
A gyerekem, aki egy okos kamasz volt, célokkal, a húszas évei elejére kifordult önmagából. Állandóan alszik, folyton kirúgják/otthagyja a munkahelyeket, nem motivált, nagyon sokat sír, alkoholt iszik, elhanyagolja a külsejét, téveszmés gondolatokkal “fáraszt” engem, miszerint az ő jövője csak rossz lehet, ezért nem is igyekszik, nem mer próbálkozni. Állítólag egész nap ezen kattog. Produktivítása nulla. Ezt képzeljétek el úgy, hogy inkább marad éhen, minthogy főzzön valamit. Társas kapcsolatai nincsenek.
Tehát akkor a kerületi gondozóban kell jelentkezni? Háziorvos nem kell?
Az én fiam is 21 éves. Ő nem szorong az emberektől, nagyon változékony. Úgy értem, hogy periodikusan jön rá. Többször belevágott már nagy reményekkel a tanulásaiba, munkáiba amikor jó kedve volt, majd egy depresszív életszakasz miatt abbahagyta. Van, hogy az ajtóig sem megy ki, de olyan is, ha valahol meg kell jelenni, akkor illedelmes, összeszedett, beszédes, senki sem mondaná meg róla, hogy néha milyen állapotokba zuhan. Ez a mostani azonban nagyon régóta húzódik, hónapok óta így van.
11
Hát azt most nem tudom, nem emlékszem. Hívd fel a háziorvost és a kerületi pszi gondozót és megmondják.
Nem tudom, hogy különböző városokban hogyan van,
Nálunk nem kell beutaló a háziorvostol,
Én csak bementem a kórházba, ahol van nálunk a pszichiátriai foglalkoztató, volt elképzelésem, konkrétan kihez szeretnék menni, mert ismerősömtől hallottam jókat, és akkor szóltam, hogy szeretnék egy időpontot.
Szerintem ott is meg lehet bent kérdezni,
Vagy akár a kartonzoban, ahol különböző területekre lehet időpontot kérni, meg lehet ott kérdezni, hogy mi a menete annak ha szeretnél egy szakemberhez időpontot kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!