Államilag támogatva van pszichoterápia? Vagy egy pszichológussal való beszélgetés? Használ?
Van itt olyan, akinek használt már?
A felnőtt gyerekemen az összes tünetet észlelem, de pénzünk nincs a rendszeres 10+ ezres magán szakemberekre.
A gyerekem, aki egy okos kamasz volt, célokkal, a húszas évei elejére kifordult önmagából. Állandóan alszik, folyton kirúgják/otthagyja a munkahelyeket, nem motivált, nagyon sokat sír, alkoholt iszik, elhanyagolja a külsejét, téveszmés gondolatokkal “fáraszt” engem, miszerint az ő jövője csak rossz lehet, ezért nem is igyekszik, nem mer próbálkozni. Állítólag egész nap ezen kattog. Produktivítása nulla. Ezt képzeljétek el úgy, hogy inkább marad éhen, minthogy főzzön valamit. Társas kapcsolatai nincsenek.
Persze hogy van ingyenes.
Érdeklődj abban a kórházban, ahová tartoztok.
A helyi kórházban a pszichiátriai osztályon érdeklődj, hogy tudsz e pszichológushoz időpontot kérni.
Nálunk, ahol lakom itt is vannak pszichológusok, tb finanszírozott,
Én is járok egyhez, nekem segít,
Nálunk jók a szakemberek..
De nem tudom, hogy ahol te laksz mi a helyzet, biztos vannak ott is szakemberek,
Meg kell érdeklődni...
Én azt javaslom, hogy pszichológushoz menjen a fiad.
Pszichológus az aki a probléma gyökerét keresi, segít feltárni az okokat,
És tud segíteni,meghallgatja stb..
A pszichiáter inkább diagnosztizal, gyógyszereket ír fel....
Szóval én inkább pszichológus felkereseset javaslom,
Nem pedig pszichiáterét.
Viszont mint írtam a pszichiátrián nem csak pszichiaterek,
Pszichológusok is dolgoznak...
A fent felsorolt tünetek súlyos depresszióra utalnak, szükséges lenne megtámogatni - legalább átmenetileg - antidepresszánssal. És ha attól egy kicsit rendbe jön (tud normálisan aludni, enni, tisztálkodni,...), akkor el kell menni terápiába és kideríteni a depresszió gyökerét. Jó lehet a pszichológus is - még jobb lenne a klinikai szakpszichológus -, de amíg a fizikai tünetek nem rendeződnek (alvás, evés), fölösleges bármit is csinálni. Arra se lenne képes szegény, hogy a terápiára elvánszorogjon.
De persze lehet kezdeni pszichológussal is, de ő is el fogja küldeni a pszichiáterhez gyógyszerért. (Átmenetileg)
Én csak tapasztalatból javasoltam a pszichológust,
És ha az ő szaktudása nem elég ahhoz hogy segítsen neki tovább tudja küldeni pszichiáterhez.
De a gyógyszerezes nem megoldás szerintem.
Azoktól megjobban bele lehet sodródni a depresszióba,
És a gyógyszerekre könnyű raszokni, főleg, ha hajlamos rá.
Fiatal, valószínűleg szorong, fél a nagybetűs élettel járó nehézségektol.
Mint írtad, kérdező, voltak celjai, okos, értelmes!
Ezért javaslom a pszichológust, vele feltudjak tárni a probléma gyökerét,
A szorongás okát, nem feltétlen kell gyógyszeres kezelés depresszióra, legtöbbször ez nem megoldás...
Amikor anno 19 évesen kerestem fel pszichológust, komoly szorongással és depresszióval küzdöttem,
Mivel voltak pszichoszomatikus tüneteim, a háziorvosom egyszer írt fel frontint, amit szedtem,
Én azt vettem észre, hogy felerősítette a szorongó érzést bennem...
Nem mertem megszólalni, emberekkel nem beszéltem,
Amikor először mentem pszichológushoz papírra írtam a gondolataimat, mert nem mertem megszólalni,
Voltak anno öngyilkossági kísérleteim, és az orvos azt akarta, hogy feküdjek be a pszichiátriara, de én nem akartam,
Csak gyógyszerekkel tömtek volna...
21 éves koromig nem dolgoztam, a szorongás miatt nem voltam képes emberek közé menni,
Évek óta járok pszichológushoz,
De rengeteget segített, és gyógyszer nélkül,
Pedig akkor nem gondoltam hogy valaha életre képes leszek..
Már dolgozom, és nem szorongok annyira...
Nem hiszem, hogy a gyógyszerekkel most ide jutottam volna... Nekem is voltak alkohol problémáim, mert abba menekültem,
De a pszichiáterek csak gyógyszereket írnak fel..
Ezért mondom hogy pszichológust érdemes felkeresni,
Pszichológus is tudja a dolgát és ja úgy gondolja hogy ő kevés ahhoz hogy segítsen be vonhatja a terápiába a pszichiátert is.
6
Nem pszichiátriai osztályon, hanem a pszichiátriai gondozóban kell jelentkezni. A pszichiáter dönti el, hogy mehet-e valaki államilag finanszírozott pszichológushoz (aki ott rendel, a pszichiátriai gondozóban).
Budapesten, abban a kerületben, ahol én lakom, abszolút nincs kapacitás pl. Régebben volt (lett volna). Ill. ismerek három olyan embert is, akik 1-1 évig jártak államilag finanszírozott pszichoterápiába heti 1 alkalommal és nagyon jó is volt nekik. Ebből ketten vidéken, egy valaki Budapesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!