Hogyan kezeljem az alkoholizmusomat?
Talán fél éve kezdődött, mikor kicsúszott alólam a talaj és ezt követően rendszeressé vált, hogy az önbizalmamat szociális helyzetekben alkohollal növeltem, hogy jobban érezzem magam és mások számára is szórakoztató társaság legyek. Kerestem is a lehetőséget a nyáron, hogy emberek között legyek és emellé igyak, minden nap megpróbáltam jól érezni magamat, élni az éjszakai életet.
Elhatároztam magam, hogy most nem csak 2-3 hetet adok az élethelyzetem megoldására és ha nem sikerül akkor ivás, hanem 9 hónapot és ez idő alatt teljesen alkohol nélkül képzelem el az életemet.
Ugyanakkor közeleg egy osztálytalálkozó és a régi egyetemi baráti kör pedig bor napokra hívott.
Itthon nem érzek késztetést, hogy igyak, elkezdtem sporttal, kertészkedéssel foglalkozni és tudatosan kerülni a nyári ivós közeget.
Hogyan maradjak józan egy osztálytalálkozón, ha ott mindenki iszik? Egy sört nem tudok inni, ha iszom, akkor sóvárgok a következő pohár vagy feles után.
Nekem jelenleg nem a felszabadult szórakozást nyújtja az alkohol, hanem egy szándékos kilépést a valóságból. Most szeretném a valós életem problémáit megoldani és nem az estékbe menekülni.
Mit tanácsoltok?
26f
Jelen helyzetben a bornapokra nem mennék el. Ott "muszáj" inni. Az osztálytalira pedig csak akkor, ha meg tudom állni, hogy az első pohárral sem iszom meg.
Nincs kocsid? Mert ha van, és azzal mennél, az fékezőerő lehetne.
Én ugyan lány vagyok de soha nem ittam és minden egyes találkozóra elmentem. Annyi az egész hogy megmondod hogy nem iszol, nem szereted az ízét/tisztítókúrán vagy/holnap dolgoznod kell/gyógyszert szedsz ami alkohollal nem léphet kölcsönhatásba (pl antibiotikum)/stb, válassz.
Lesznek emberek akik ezen megrökönyödnek és direkt felhívják a figyelmet, megpróbálnak megszégyeníteni “heey, marci nem iszik, HÁT TE TÉNYLEG MEGVÁLTOZTÁL”, meg kérdezősködnek, de ez csak 5 perc. 5 percig leszel kényelmetlen helyzetben aztán utána már senkit sem érdekel. 5 perc de 5 óra szórakozás rég nem látott arcokkal :)
Vegyél kólát vagy szódát, mustot, hiddel lesznek még rajtad kívül.
Ha nem ettől félsz hanem attól hogy nagy a kísértés akkor persze hagyd ki az egészet és ne menj.
Ez kétélű fegyver, és neked kell mérlegelned hol tartasz.
Ha erősnek érzed magad és elmész, az nagy lépés a tartós józanság felé. Igazi kihívás.
Ha nem érzed magad ehhez elég erősnek, hagyd ki. Sajnos csak te tudod magad megmenteni egy ilyen éles szituban, magadban kell eléggé bíznod hozzá.
6- azt kérdezted hogy hogy maradj józan az osztálytalálkozón: “ Hogyan maradjak józan egy osztálytalálkozón, ha ott mindenki iszik?”
Én erre adtam tippeket. Egy pillanatig sem néztem le senkit. A kérdésre válaszoltam. Nem azt kérdezted hogy “menjek vagy sem”? De köszönöm a sok lepontozást.
3 voltam.
én senkit sem pontoztam le. te nem néztél le senkit, mert te nem fogyasztasz, ez világos. viszont nekem jelenleg nem ott tart az életem, ahol szeretném, ezért 3 hónapja (nyáron is sok pályázatot beadtam egyszerre egy helyre, átlagos válaszidő 2 hét, interjútól számítva pedig 2-3 hét volt az elbocsátó szép üzenet), így el is ment a nyár.
nem a piával kezdődtek a gondjaim, hanem az élethelyzetem vezetett oda, hogy elkezdtem inni. mivel látom, hogy ez még messzebb lök a célomtól, ezért szeretnék absztinens lenni, ehhez viszont sem az osztálytalálkozó légköre sem a bornapok nem járulnak hozzá, vagy legalábbis a sóvárgást mindenképp erősítik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!