Az életem részévé vált a bipoláris zavar. Csak nálam van így ?
A legtöbb mentális betegség hasonló a függőséghez. Ugye nem az van, hogy valaki már nem függő, hanem hogy tiszta 1 hónapja, éve, évtizede, stb.
Szóval meglehet tanulni nagyon jól kezelni, de teljesen sajnos véget érni sosem fog. Persze exponenciálisan jobb tud lenni, ha az ember segítséget kér. Nyilván nem egyszerű kérni sem, hisz nem egy olyan világban élünk, ahol ez egyszerűvé lenne téve. De közben pont azért vagy erősebb, mert mégis még mindig itt vagy, míg mások, akiknek nem feltétlen volt "különösebben" bajuk, már nincsenek. A nagy terhek erősebbé tesznek.
Remélem találsz belső békét. Minden jót. ^^
"Aki benne van, hogy éli meg?"
Rettenetesen. Nekem is kb. 10 éve van. A depressziós fázisok vannak túlsúlyban (98 százalék), olyankor nagyon sokszor csak fekszem és döglődök. Mániás fázisban megőrülök, pszichotikus leszek, borzalmas dolgokat képzelek, hallucinálok, tévképzeteim vannak.
Mindezt úgy, hogy kezelve vagyok, szedek gyógyszert. Jó párszor voltam pszichiátrián, ott mindenféle terápián is részt vettem.
Nagyon nem értek egyet 1-es kijelentésével, hogy "A nagy terhek erősebbé tesznek." Lehet, hogy vannak emberek, akikre ez igaz, de én borzasztóan szenvedek és minden nap azt kívánom, hogy dögöljek már meg végre.
Ha már betegség tudatod van már azt jelenti,hogy tudsz normálisan a betegségedre gondolni. Van aki sose fogadja el a diagnózist.
Én lassan 5eve élek bipoláris depresszióskent, nm olyan mint előtte volt. Fel kell fogni hogy ez egy komoly betegség de lehet vele együtt élni. Én jártam pszichológushoz elég sokat beszélgettünk erről is. A gyógyszerek a mankóink. A terápia meg nagy segítséget nyújt.
Sok nagy ember él ezzel a betegséggel, külföldi énekesek pl. Itthon tabu téma még mindig lenezik az embert sajnos. Én külföldi Facebook csoportban is benne vagyok sok ember napi életét olvasom, nem vagyok egyedül a bajaimmal. Nekem ez is segít.
Depressziós fázis nekem is több idő,de már vhogy a reszemmé vált. A hipomàn részét viszont picit lehet irányítani, pl nekem a penzkoltes is beindítja a mánia részét de ha elrakom beosztom a pénzem nincs mit elherdalni.de azért havi X ezer forintot elszorok erre arra.
Tavaly sok korombeli 41, vagy még fiatalabb emberek haltak meg, vagy 50esek. Mindennap hálásnak kell lennünk és igen nehéz meló bipoláriskent helyt állni de menni kell előre.
Kitartást kívánok hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!