Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egyedül élő depressziósok és...

Egyedül élő depressziósok és bipolárisok! Nálatok is nagyon nagy kupi és sok szemét van a lakásban?

Figyelt kérdés

Sajnos a környezetem teljesen elhagyagoltam, nem tudtam rászánni magam hetek óta, hogy rendet tegyek, kitakarítsak.

Más is van így?

jan. 24. 20:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Depressziós vagyok. Néha hetekig nem takarítok. Utálom magam érte, de egyszerűen nem látom értelmét. Aztán rászánom magam és utána amúgy kicsit jobban is érzem magam. Mintha kisütne a lakásban a nap.

De aztán jön egy rosszabb időszakom és megint mindent hagyok a francba.

jan. 24. 20:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos volt ilyen korszakom. Én heti teendőket felirom a naptárba heti egy porszívózás, szemetet kivinni, mosogatás és pipalom. K . Va nehéz volt eleinte. De csinálni kell. Voltak sajnos csótányok is. Gondolj arra hogy bejönnek és elszaporodnak. Tiktokon is vannak ilyen takarító csajszik akik ilyen házakat takarítanak és még patkány egér is van.ha Nm akarod hogy így elj,akkor takarits. Kitartást kívánok hozzá!
jan. 24. 21:28
 3/13 anonim ***** válasza:
63%

Csóti ellen használj irtó sprayt is.

Amúgy egyes társasházakban pár évente irtják, mert gyakran betelepednek és nemigen lehet teljesen kiirtani őket.

Mechanikai módszer: taposd el. Öntsd le ecettel, ha túl gyors. Attól szédelegni kezd, fogj egy papírt és nyomd össze.

jan. 24. 22:00
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, csótányt soha nem taposunk el, ugyanis a hátán hordja a petéket és szét hordod a lakásban. A domestos azonnal megöli őket és nem szaladgálnak. A rovarirtó spray után még ide oda rohangálnak.
jan. 25. 11:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

4.: Nálam két lakásban is felbukkantak. Az egyiknél a nagyobb, konyhai csótány volt. A közös képviselő szervezte az irtást. Az egész ház fertőzött volt. A gázmestert egyszer kellett kihívnom, azt is a közös képviselő szervezte. Azóta nálam nincs. A házban van, évente van irtás, de olyan mázlim van, hogy hozzám nem jöttek be (ami csupán szerencse). A tavalyi irtás után a gangon fetrengett egy csomó haldokló csóti. Megsajnáltam őket és eltapostam, ne szenvedjenek tovább. A talpon bevitt petékről hallottam már, de egyszerűen nem bírtam nézni a fetrengő példányokat. Amúgy az ecetes módszer után nem lábbal, hanem papírzsebkendővel és kézzel intéztem el őket.

Másik lakásban a vöröses, német csótány bukkant fel. A forrása a következő lehetett: a környéken lévő pláza ezekkel volt súlyosan fertőzött. Pl. még a kávégépben is szaladgáltak, nem viccelek. Amikor vettem belőle kávét, ivás előtt csekkoltam, hogy nincs-e benne rovar. A lakásomba valószínűleg a konzerveken lévő petékkel hurcoltam be. Másik lehetőség a szomszédtól való átmászás. Egy-kettőt sikerült gyorsan eltaposni. Utána partvissal elcsíptem, a partvist a csap alatt lemostam. A konyhaszekrényben is láttam egy nimfát. Lesöpörtem a padlóra és taposás. A gyorsan futó példányoknál találtam ki ezt az ecetes módszert. A 20 százalékos konyhai ecettől kissé lesokkolódnak. Nem állnak meg, hanem lelassulnak és könnyen elfoghatóvá válnak. Utána a lakást bekezeltem sprayjel. Utóbbi a hangyákat is elűzte, amik évek óta folyton bejöttek a kertből és már az agyamra mentek. Végül gázmester nélkül sikerült megoldani a helyzetet. Évek óta nincs se csótány, se hangya.

Ha nálad a spray se válik be, akkor hívj szakembert, mert pláne nagyobb csótifertőzöttség esetén ezek a módszerek már nem hatékonyak. Tőlem azért tűntek el, mert még nagyon kevés volt, valamint az egyik helyen rendszeres, szervezett irtás van.

jan. 25. 12:53
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sajnos évekig lesza.rták a rovarírtás, hiába könyörögtem nem érte. Ha a lakásban csináltam is, addig elvoltak a szomszedban, meg a gangon, udvaron.

Egyik reggel 32 db csótány feküdt a lakásban.

Egyáltalán nem sajnálom őket. Undorító állatfaj. Hagyom a domestosban kimúlni őket, nem taposgatom.

Egy ujjal sem vagyok hajlandó hozzájuk nyúlni!! Férjem szedegeti össze őket. Én csak visítok, ha látok egyet.xD

jan. 25. 12:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

6.: Én se puszta kézzel fogdosom őket, bár lehet, hogy meg tudnám szokni. Papírzsebkendővel nyúlok hozzájuk.

Együttérzésem. Nálam egy-két példánynál több nem volt. Pár éve, amikor a plázából hoztam őket haza, akkor kb. néggyel találkoztam egy hónapon belül. Másfél éve egyet se láttam. Az volt a szerencse, hogy több még nimfa állapotban volt. Én ha meglátok egyet, kényszeresen megkergetem. A legbosszantóbb, ha beszalad valami beépített bútor alá. Azért ölöm meg rögtön, ha tehetem, mert félek, hogy lepetézik és elszaporodik. Eddig szerencsém volt velük, nem szaporodtak el a lakásban.

jan. 25. 13:05
 8/13 anonim ***** válasza:

Kopogd le! :D

Férjem puszta kézzel fogta meg először, én szóltam rá, hogy használjon papírzsebkendőt vagy vmit. xD

Köszi szépen.😊

jan. 25. 13:33
 9/13 anonim ***** válasza:
8.: Javasolhatod, hogy képezze át magát egészségügyi gázmesternek. Aki nem irtózik tőlük, annak jó munkalehetőség lehet.
jan. 25. 13:50
 10/13 anonim ***** válasza:
Főnök egy cégnél. Szóval nem hiszem, hogy pályát módosítana.😄
jan. 25. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!