Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek hogy változzon a...

Mit tegyek hogy változzon a helyzet?

Figyelt kérdés

Pszichológuson, pszichiáteren kívül természetesen...

Úgy érzem, hogy sem a karrierben, sem az életben, sem a magánéletben nem vagyok sikeres.

Házas vagyok, de hiányzik valami, rossz irodai munkám van, utálom és nincs belőle kiút, váltani nem tudok mert hiába van több végzettségem, minddel csak olyan munkát tudnék végezni, amit a munkakörnyezet és az emberek miatt ugyanúgy megutálnék egy idő után.

Szeretek kreatívkodni, vannak ötleteim, de megvalósítani már nem tudom mert sokszor ügyetlen vagyok (szakmáimhoz kapcsolódóan, itthon hobbiból), tovább húz vissza a gödörbe.

Mindennapjaimban kevés vagy szinte nincs sikerélményem, motivációm. Nincsenek barátaim, ismerőseim (utóbbi csak a szűk rokonság), nem járok el sehová (néha kirándulni). Úgy érzem időm sincs semmire, a kertes ház körüli munkákhoz nincs kedvem, nehezen kezdek bele bármibe is (pedig ötletem itt is van, és szeretnék egy rendezett szép portát, de pénz és hozzállás kérdése, inkább előbbi). Ha bele is kezdek, értelmetlenség érzése miatt félbehagyom, vagy csak belső feszültséggel fejezem be.

Hiába bújom a hirdetéseket, semmi értelmes munkalehetőség nincs, amire váltanék is, túlkínálat van jelentkezőből, és elsősorban mindig a ki nem mondott fizetésigény a döntő, nem az esetleges munkavégzés minősége, esélyt se adnak. Ha valaki keveset kér akár csak minimálbért ő a befutó, akármilyen is emberileg.

Mást ezt csak kínlódásnak, nyavalygásnak látja, de nem tudja mi van a hátterében, meg se akarja érteni, ahogy itt a gyk-n is majd kapom az áldást...

És tegyük hozzá, itt a világ mesterségesen generált helyzete is, minden drágul, minden romlik erkölcsileg morálisan mindenhogy...

Még azt se hogy kimegy az ember egy kicsit kikapcsolni az agyát a természetbe mert mivel találkozik? Emberi kéz nyomával mindenhol, szemét mindenütt, tarvágások, vadászlesek, kerítések...

Néha tényleg úgy érzem, itt kéne hagyni ezt az egészet és átlépni az árnyékvilágba...

2022. aug. 9. 10:22
 1/6 anonim ***** válasza:
45%

Csak meg kell találnod az utat Istenhez és ő segítségedre lesz!

„Én pedig Istenhez kiáltok, és az Úr megsegít engem. Bár reggel, délben, este gondban vagyok, és sóhajtozom, ő meghallja hangomat. Megszabadít engem támadóimtól, hogy békességem legyen….” Zsolt. 55:17-19.

2022. aug. 9. 10:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztalak le, de sajnos vele nem találom a hangot... úgy legalábbis nem mint ahogy meg van írva...
2022. aug. 9. 13:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Nézzél pár dokumentumfilmet a nagyvilágról, és máris piszok szerencsésnek fogod érezni magad, hogy ebben az országban élsz, és azzal rendelkezel amid van. Ajánljak párat? (India, Dél-Amerika, Kína) angolul vannak

Az egyes se írt rosszat. Picit mélyebbre kell ásni a kereszténységben és kialakítani a saját látásmódodat, egyházi dogmáktól függetlenül. Ilyen dogma pl. amire utaltál ("ahogy meg van írva"), hogy minden szó Isten szava a Bibliában. Pl. ezzel nem értek egyet. Csak Jézus tévedhetetlen, ha ebből indulsz ki, máris tisztább a kép.

Tartsál kutyát!

Járj el könyvtárba, tágítsd a tudásod a világról.

Nem tudom introvertált vagy e vagy extrovertált, a könyvtár inkább előbbieket hozza lázba. :) Én nem szeretem a szépirodalmat, de sok más témakörből lehet ott választani.

2022. aug. 9. 17:37
 4/6 anonim ***** válasza:

1-es vagyok. Gondoltam, hogy nem te voltál, de különösebben nem zavar, ha ettől jobban érzi magát pontozzon le vagy fel.

Remélem találsz valamilyen megoldást, mert megoldás mindig van, csak néha nagyon nehéz rájönni mi az.

A kettes is írt jó dolgokat!

Szép napon mindenesetre! :)

2022. aug. 9. 18:14
 5/6 A kérdező kommentje:

#3 Van kutyánk, szeretem is.

#1 és #4 amúgy Jézus megváltását elmagyarázhatná valaki, mert sosem értettem miért kellett meghalnia a kereszten, és ezzel hogy vált meg mindenkit a bűnei alól...?

Ha Isten (és Jézus) annyira szeretne minket és foglalkozna velünk akkor nem hagyná a sok szenvedést a földi létben, eltörölne minden olyat amit halálunk utánra ígér, lehetne jobb is az ember, ha akarná (és eleve nem így lettünk volna teremtve, de ugye a teremtés egy elfuserált dolog volt részéről, de valamiért direktbe defektesre lettünk kitalálva).

Sokan a bűnbeesésre fogják a dolgot, mert hát kell valamire. A mi általunk gonosznak és rossznak mondott dolgokat is Isten teremtette, mint ahogy mindent! Szóval ez egy kegyetlen játék amit az úgynevezett paradicsomban az Adama és Eva teremtménnyel tett, hogy mindenből ehetsz, mindent használhatsz, de a tudást nem birtokolhatod (maradj birka). Mi a fenének helyezte el a tudás fáját a kertben ha tudta jól hogy úgyis kíváncsi lesz az ember? Ő teremtette, csak tudta mit teremt. Látnia kellett előre.

Jézus miért látta előre saját halálát lépésről lépésre? Isten mindent lát, a jövőt is.

Sorolhatnám itt napestig a dolgokat, de inkább nem teszem. Én ilyen vallásból nem kérek, ahogy a többiből sem igazán.

2022. aug. 10. 08:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Mivel off topic nem írok itt választ.
2022. aug. 10. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!