Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tényleg ennyire segítségre...

Tényleg ennyire segítségre szorulnék vagy csak anyukám reagálja túl?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon túlreagálja..Szorongást és depressziót állapítottak meg nálam.Azóta anyám le nem szakad rólam,mindig figyel,foglalkozik velem.Pedig eddig sose tette.Még inkabb dolgozni se megy be(egyébként beszűkült a tudatom ezt írták papírra de szerintem ez már változott) rengeteg minden közrejátszott még,van hanghallás,hallucináció és szuicid késztetés.Szinte nyomoréknak érzem magam amiatt mert ennyire törődik velem és vigyáz rám,mint akit 1 percre se lehet magára hagyni..Én nem hiszem hogy ekkora lenne a baj:(

2022. aug. 7. 14:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor jársz pszichológushoz / pszichiáterhez? Talán velük kellene megbeszélned, és anyukáddal, hogy te hogy érzed magad, mire lenne szükséged, és megkérdezni, hogy ők mit szólnak ehhez, és ez által jutni egy egyeségre.
2022. aug. 7. 15:01
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha eddig nemigen törődött veled, most nyilván kompenzálni akar, talán lelkifurdalása van, amiért csak akkor vette észre a bajt, amikor már elég nagy volt, talán csak bizonyítani akarja a világnak, hogy csak jó szülő ő. Próbáld őt megérteni, de ragaszkodj hozzá, hogy üljetek le átbeszélni a helyzetet, ő is értse meg, hogy levegőre van szükséged, hogy egy problémát túllihegni éppoly káros, mint alábecsülni, hogy egyetlen testi vagy lelki betegségben szenvedő gyógyulását sem segítette még elő, ha megfojtották a gondoskodással. Ha minőségi időt akar végre veled tölteni, csináljatok valami közös programot, ne csak rádtelepedjen.

Ha nem járnál sikerrel, valóban érdemes lehet pszichológus vagy pszichiáter bevonásával hatni rá.

2022. aug. 7. 15:45
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Szuicid késztetés esetén csoda, hogy hazaengedtek és anyukád bizonyára letette a nagyesküt az orvosodnak, hogy egy percre sem hagy magadra. Enélkül a zárton lehetnél hasonlóan szoros megfigyelés mellett idegenek között.
2022. aug. 7. 16:11
 4/7 anonim ***** válasza:
59%
Igen, tényleg ennyire segítségre szorulsz, méginkább állandó felügyeletre. Beszűkült tudatállapottal + szuicid hajlamokkal valóban a zárt osztályon lenne a helyed.
2022. aug. 7. 16:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Ott voltam,nyugi.vagyis olyasmi helyen(gyerek részlegen mert még 16 vagyok)Mégis úgy gondolták hazajöhetek.Ott még kamerás helyen voltam
2022. aug. 7. 16:28
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
És jobb volt ott, mint otthon?
2022. aug. 7. 16:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem.Itthon szépen befelé fordulhatok.Bár leszoktattak a pótcselekvéseimről de rossz volt mert mindig figyeltek
2022. aug. 7. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!