Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám a gyűlöletemet...

Hogyan tudnám a gyűlöletemet csökkenteni?

Figyelt kérdés
Mérhetetlen mértékű gyűlölet, düh, agresszivitás van bennem a társadalom iránt. Nem tudok beilleszkedni a társadalomba, régebben bántalmaztak, éppen ezért rohadtul nem szeretem az igazságtalanságot. Például nemrég tanúja voltam, amint egy benzinkutassal kiabál az egyik vásárló, mert gondolom, hogy a kormány döntése miatt volt mérges, de Orbánon nem tudja levezetni a dühét, erre én úgy bedühődtem, hogy összevissza vertem az illetőt, pedig én csak 69 kg vagyok üres gyomorral, de neki megyek akárkinek, akkora feszültség van bennem. Persze ezekkel csak magamnak csinálok bajt, rendőrségi ügy, stb. Pszichológián már háromszor voltam, jelenleg szednem kell gyógyszereket is, egyébként nincs sok haszna a pszichiátriának. Ráadásul, mikor harmadjára voltam most bent, tele volt lopós ember a zárt részleg. Tőlem is próbált lopni az egyik, de mondtam neki, ha elvesz valamit, fellógatom. Szóval értitek, hogy mi a bajom ezzel az egésszel.

2022. aug. 2. 22:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

-Rendszeres intenzív sporttal

-Légy Istenhívő. A dühöt, frusztrációt, túltengő igazságérzetet kordában tartja, hogy tudod, nem helyes Isten szempontjából, nem neked kell lerendezned a világ igazságtalanságait. Bennem is keletkeznek ilyen érzések, de a tett szintre nem jut el, hanem elengedem.

2022. aug. 3. 11:35
 12/24 A kérdező kommentje:
Na ez talán segíthet.
2022. aug. 3. 12:29
 13/24 anonim ***** válasza:

Akkor szerezd be ezt a könyvet (jó könyv, nem gagyi):

Kiútkeresők

[link]

2022. aug. 3. 12:39
 14/24 anonim ***** válasza:
74%

Lehetséges, hogy valamilyen személyiségzavarod van. Magadtól nem fogsz tudni kilábalni belőle, kérj segítséget. A Rivotril és hasonlók nem jelentenek igazi megoldást, terápiára lenne szükséged. Léteznek ingyenes, befekvős csoportterápiák (SOTE, Tündérhegy stb).

Azt istenhit nem döntés kérdése, aki nem fogékony rá, az ne is erőltesse. Másrészt nem igaz, hogy egy vallásos, hívő ember nem lehet labilis.

2022. aug. 3. 15:57
 15/24 anonim ***** válasza:

A terápia se feltétlenül segít mindenkin.

A vallás, hit a lélekgyógyítás egy valós alternatívája. Hadd idézzem be Carl Gustav Jung neves pszichológust.

"A vallás a lélek el- és felismerése, és egyszersmind a lélek lényegének megnyilatkozása és megnyilvánulása. - A nagy összefüggés elvesztése a legfőbb neurotizáló tényező."

„Életük delén, azaz 35 éven felül túli pácienseim közt egyetlen egy sincs, akinek végső problémája ne a vallásos lelkiség volna. Végső soron mindegyik abba betegszik bele, hogy elvesztette azt, amit eleven vallások mindenkor megadta híveiknek, s egyikük sem gyógyult meg igazán, aki nem nyerte vissza vallásos lelkületét, aminek természetesen semmi köze felekezethez vagy egyházi hovatartozáshoz.”

„Osztom azt a meggyőződést is, hogy az igazi vallásosság a legjobb gyógyszer minden lelki szenvedésre.”

(Gondolatok a szenvedésről és a gyógyításról)

A vallás A LÉLEK EL ÉS FELISMERÉSE. A lélekkel mint egy olyan entitással foglalkozik, amely nem halandó oly módon, mint a test. Felismerteti, hogy lelki, szellemi lényekként, erkölcsi felelősségünk van. Ilyen perspektívából teljesen másképpen fogjuk értékelni és megoldani az adott problémát.

2022. aug. 3. 17:20
 16/24 anonim ***** válasza:
Vallásos emberek is lehetnek mentálisan betegek vagy érzelmileg sérültek, és nem azért, mert nem elég erős a hitük.
2022. aug. 3. 17:29
 17/24 anonim ***** válasza:
Igen. Viszont ez nem jelenti azt, hogy a lélek gyógyításában nincs komoly haszna a hitnek.
2022. aug. 3. 18:55
 18/24 anonim ***** válasza:
Lehet haszna, de nem csak a keresztény hitnek, hanem nagyjából bármilyennek.
2022. aug. 3. 19:24
 19/24 anonim ***** válasza:

Sztem ne boxilni járj, hanem taichi-re. Sok évig. Az harcművészet. Egy barátom jár 20 éve. A taichi mesterei kungfu mesterek is egyben. Csak a taichi szelidebb, mint a kungfu.

És ez a barátom eg, végtelenül lágy, lányos ffi volt 30 évesen. Most meg szíjas, erős, férfias. Lehet, h rajtad lágyítana.

2022. aug. 3. 19:35
 20/24 anonim ***** válasza:

boxolni

egy

2022. aug. 3. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!