Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet kiölni a gyűlölet...

Hogyan lehet kiölni a gyűlöletet a lelkemből, ami már lassan megmérgez?

Figyelt kérdés

Gyűlölöm az apámat, megvan rá az okom (évtizedeken keresztül tartó fizikai, érzelmi és szexuális bántalmazás). Nem bírom elviselni, ahogy beszél, ahogy hozzám szól, amiket mond, amiket tesz, a hazugságait, de még a szagát sem. Jó, rajta nem tudok változtatni, már beletörődtem. De magamon? Már reggel, ahogy meglátom, felmegy a vérnyomásom, idegbeteg leszek, amin hozzám szól, megfájdul a fejem, stb., stb...

A költözés nem megoldás, az én lakásomban lakunk, és én tartom el őt is.

2012. jan. 13. 15:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Kérlek íj privátot,hátha tudunk beszélni...mer nálam is majdnem sőőőt... ugyanez a szitu!
2012. jan. 13. 15:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy furcsán hangzik, de menj templomba. Nem baj, ha nem vagy vallásos. Figyelj a prédikációra, próbáld meg átérezni, különösen amikor a megbocsátásról van szó.

Én abszolút ateista vagyok, de ha érzem, hogy felborult a lelki békém, gyakran ellátogatok egy istentiszteletre. Valahogy megnyugtat, segít. Hátha neked is használ.

2012. jan. 13. 15:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem értelek téged. Miért segítesz neki, miért tűröd nap mint nap a képét a saját lakásodban, miért tartod el? Hát dobd ki a francba, nem tartotol neki semmivel, már azért hálás lehetne neked, hogy nem juttattad börtönbe, holott megérdemelte volna..
2012. jan. 13. 15:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Mondhatnám, hogy sajnállak a helyzeted miatt, de...ezt az egészet te csinálod magadnak. Miért nem küldöd el? Miért tartod el? Miért teszed tönkre az idegeid miatta?

Végül annyit mondok, hogy akit ki lehet használni, azt ki (kell) szokták...

2012. jan. 13. 15:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Van barátnőd, barátod?

2012. jan. 13. 15:54
 6/7 anonim válasza:

Ne a gyűlöletet öld ki magadból.. Hogy engedheted, hogy rajtad élősködjön, azok után amit tett?

Anyukámnak volt egy élettársa, aki (miközben anyu, és a mamám a piacon volt) megmutatta a "kukiját", meg hogy fel lehet húzni a bőrt, ilyesmi. 5 éves voltam.

Téged ennél sokkal nagyobb sokk ért..

De.. Emlékeztem rá..Maximálisan kihatott az életemre ez a közjáték. Viszont, 25 év múlva találkoztam vele véletlenül az utcán. Megkérdeztem, hogy hívják, és élt -e együtt ezzel és ezzel a nővel évtizedekkel ezelőtt. Amikor megbizonyosodtam róla, hogy valóban Sz. F. az, teljes erőből tökön rúgtam a Keleti kellős közepén, szétvertem rajta a mobilomat, és összekarmoltam az arcát. Amikor kijöttek a rendőrök, akiket én hívtam ki, röviden, tömören elmondtam nekik, hogy mi történt. Ő emlékezett erre, ezért miközben ütöttem, beismerte tanúk jelenlétében, hogy így történt. Engem nem vittek el.

Ha van valaki, aki közel áll Hozzád, mondd el neki a régi dolgokat, és kérd meg, hogy segítsen eltüntetni a lakásodból azt az embert, mert egy söpredék.

35/N

2012. jan. 27. 16:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Menj el a rendőrségre, jelentsd fel, és intézd el, hogy bilincsbe verve vigyék el a lakásodból. Nagyjából ez lenne az első lépés. Utána meg pszichológus és évtizedek munkája lesz.
2021. nov. 19. 03:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!