Mennyire van jó hatással a mentális egészségre a mostanában divatos sok spirituális bullshit, new age és társai?
Valamiért nekem ezek mind műnek tűnnek, toxikus emberek melegágyának...
Nem hiszem, hogy eleve a hittel vagy bármilyen vallással lenne gond, inkább azzal, hogy hogyan használják.
Sok spirituális irányzat épp arra alapoz, hogy sz@rul érzed magad, boldogtalan vagy, nem boldogulsz az életben, valamilyen kínod van, és hogy ebben segítenek.
De tényleg segítenek?
A válaszodban írd meg kérlek azt is, hogy tapasztalatod van-e ilyenekkel, szakmabeliként (eügy) írsz a tapasztalataidró, vagy csak kívülállóként válaszolsz.
Minden válaszra kívancsi vagyok.
Köszönöm!
Hát, szerintem jobb hatással van a spiritualitás az emberekre, mint a sok tévézés, face, insta, tik-tok stb....
Tulajdonképpen a spiritualitás az út vissza önmagunkhoz és a forráshoz.
Nekem akkor is nagyon sok irányzat csiribiri megvezetésnek tűnik. Ezen pedig nem tudok túllépni. Számomra a cél nem szentesíti az eszközt.
De ez csak egy a sokból.
Azért kerdezem, hogy masok ezzel hogy vannak...
Egy jó életszemlélet tud segíteni helytállni az életben. Előző (#6) hozzászóló egyébként korrekten leírta.
A könyvesboltokban kapható ezós, pszichós könyvek felületes olvasmányok. Egy jó vallási könyvet nem lehet kapni. Ezért a könyvtárat ajánlom, ha szeretnél világképet kialakítani, művelődni.
Van többféle pszichés problémám, (nem is igen tudok változtatni rajtuk), viszont az életben való helytállásban nekem sokat segít a kialakított életfilozófiám, a hitem (keresztény vagyok).
Carl Gustav Jung neves pszichológus is írt arról, hogy komoly pozitív gyógyhatása van az élő hitnek, vallásosságnak. A vallás „a lélek el- és felismerése”, ahogy fogalmaz.
Jártam több pszichológushoz, ebből egy volt jó. Utóbbi ateista volt, a lélek létezésében sem hitt. Kérdeztem is tőle, hogy foglalkozhat lélekgyógyászattal, ha nem hisz a lélekben? (Egyébként ennek ellenére jónak találtam, mert empatikus személyiség volt. )
A vonzás törvénye, „azt kapod az élettől, amit kisugárzol”, agykontroll, stb. ezek mind eléggé énközpontúvá tesznek. Hajlamos leszel nem együttérezni azzal aki szenved problémája van, baj érte, hiszen, „azt ő megérdemelte”, ő vonzotta be, karma stb. A vizualizációs technikákat mint agykontroll, mindig gyakorolni kell, hogy elérj vele valamit, és közben észrevétlenül, énközpontú leszel. Csak a saját épüléseddel, pozitív gondolkodásoddal foglalkozol. Szerintem ez csapda.
Az okkult dolgok, mágia, szellemekkel való kapcsolatkeresés, stb. a kereszténység szellemi ellenségei.
Egy jó írás a témában:
Erdélyi Judit: Lelki immunológia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!