Az normális, ha a pszichológus szerint is jó ötlet valamilyen spirituális “szakemberhez” fordulni?
OFF: #1 Légyszi, tanuld már meg rendesen leírni a 'pszichológus', 'pszichiáter', 'pszichés' stb. szavakat. :( Amikor a válaszaidat olvasom, mindig egyet értek azzal, amiket írsz, de ez olyan zavaró. Tehát: pSZICHológus, nem pHSZIHológus.
ON: Az, hogy ilyeneket mond egy pszichológus, semmiképp nem normális. Nem szabadna a saját nézeteit, hitét a pácienseire erőltetni, legyenek ezek ezoterikusak vagy vallásosak. Egy szakembernek el kell tudnia vonatkoztatni attól, hogy ő személyesen mit tenne, miben hisz, és a kezelt személyére szabva kellene megoldási javaslatokat tennie. Az, hogy egy pszichológus ilyenekben hisz, önmagában is furcsa, de joga van hozzá. Ha te nem hiszel ebben, akkor semmiképpen ne járj hozzá. Könnyen lehet, hogy egy sarlatán, aki az erre fogékonyakat behálózza, majd elküldi egy ismerőséhez, aki aztán lehúzza őket. Nyilván kellene hozzá is járnod mindeközben, gondolom. Van olyan, hogy "szakemberek" egymás haverjai lesznek, és küldözgetik a másikhoz a pácienseiket, lehet, hogy ezért mondta, amit mondott.
2-es Ajánlom az MTVA megkeresését biztos megvan nekik raktáron Grétsy László - Álljunk meg egy szóra! sorozata
Az ilyen magadfajta szőrszálhasogatóknak biztos tetszeni fog ha annak idején nem láttad
Vagy olvasható alakban kapható még Grétsy László további könyvei
- Hivatalos nyelvünk kézikönyve
- Műszaki nyelvőr
- Anyanyelvünk tájain
- Az ékesszólás kiskönyvtára 43
- Nyelvi játékaink nagykönyve
- A szavak ösvényein - Szavaink és szólásaink eredete, változásai, érdekességei
- Az ékesszólás kiskönyvtára 11.
- Harminchárom jeles magyar kortársunk gondolatai anyanyelvünkről
- Nyelv és nyelvhasználat a családban
- Nyelvművelő kéziszótár
- Nyelvi illemtan
Remélem kielégitettem a helyesirási igényeidet és elkezdesz olvasni ahelyett, hogy az én helyesirásommal foglalkoznál
Ez itt nem a "morfológia szakkör", hogy egymás helyesirásával foglalkozzunk hanem a "mentális betegségek" topik ahol az embereknek jóval súlyosabb problémáik vannak mint az, hogy hogyan is irjuk le azt a szót, hogy "phszihológus" vagy "phszichológus" vagy "pont lesz@rom,hogy zavar lógus"
A transzgeneráció nem egy spirituális fogalom. A pszichologiaban használják. A családterápia egyik része. Arról szól, hogy vannak negatív viselkedés minták, amiknek az ember sokszor nincs tudatában és továbbadja a gyerekének, az az övének és így tovább.
Ilyen lehet például a túlzott kritikusság. Az ember szulokent hasonló módszereket használhat mint a szülei. Vagy pont az ellenkezője, azt mondja, én teljesen más leszek mint a szüleim. Ezzel is öröklődik a minta.
Ezzel az a pszichológus foglalkozik, akinek van családterapeuta végzettsége.
Generációk óta beteg a család. Volt öngyilkosság is. Az enyém lenne a második. Az apám az egyik legbetegebb ember akit valaha láttam. 50 évesen egy 13 éves szintjén van, közben meg egy nőverő rohadék. Bőg, ordít…
Beszéltem mar pszichológussal, semmit nem hatott. Nem is érzem az elmúlt 2 évet. Ez a kérdés olyan mintha tegnapi lenne
Ajánlhatsz, bar nem pesti vagyok.
Az dn bajomon semmilyen orvos nem tud segíteni… a pszichiátriára sincs erőm befekudni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!