Szemüveg nélkül félek a vízben, hogy győzzem le ?
Szemüveges vagyok (-2.5 távollátó) 14-5 éves korom óta.
Tudok úszni szemüvegben, vagy ha búvárszemüveget veszek fel, a lényeg az hogy egy pillanatra se legyen homályosabb a látásom, vagy ne kerüljön víz a szemembe mert akkor leblokkolok, félek és azonnal ki akarok jönni a vízből.
Ez egyébként vízszinttől független, már egy térdig érő medencében is ez van, sőt még ha mosom az arcom akkor is rám jön ez a fura érzés.
Már korai gyerekkoromban (10 év körül) is éreztem ezt, de történt egy dolog ami véglegesen megszilárdította ezt az érzést.
Gyerekkoromban kint voltunk rokonokkal a strandon, tudni kell hogy falusi vagyok így ez volt az első alkalom mikor láttam rendes medencét.
A lényeg az, hogy valamiért elestem a hasamig érő vízben, és leblokkoltam (akkor elsőnek) fuldokoltam, arra nem emlékszem ki hozott ki, teljesen kiesett az a rész, valószínűleg egy pánikroham szerűség volt.
Más volt már hasonló helyzetben ? Mi segített ?

1
Jó ötlet, de nem értek annyira a konkatklencsékez, de ha jól tudom azt ha víz éri az nem jó, kimozdulhat a helyéről stb, ez igaz ?

3
Úszáshoz, és ugráláshoz bevált a nagyméretű búvárszemüveg, de szerintem az egy vízi parkban nem vehetném fel, igazából ezért tettem fel a kérdést, jó lenne elmenni egy ilyen csúszdás helyre.
Még középiskolás koromban elment egy ilyen nagy búvárszemüveg, és alatta a rendes szemüvegem, de 30hoz közel lehet hüly.ének néznének :D :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!