Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akinek nagyon magas az IQ-ja...

Akinek nagyon magas az IQ-ja (pl Mensa-tagok) azok hogy élik meg a beilleszkedést a közösségekbe?

Figyelt kérdés

Pl suli, munkahely stb

Nekem a terapeuta akihez járok javasolta az IQ-tesztet, mert valószínűleg jóval átlag fölötti. Emiatt általában nem tudok beilleszkedni és nem érdekelnek a beszélgetések másokkal. (A témák, chit-chat miatt)

Ezen kívül mindenki nagyon lassan beszél, ami miatt nagyon nehezen bírom követni és sokszor közbevágok.

Csak érdekelne, másoknak is hasonló a tapasztalatuk?

2022. júl. 9. 10:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
A két dolog nem függ össze, szóval ugyanúgy egyénfüggő, mint a nem Mensa-tagoknál.
2022. júl. 9. 10:50
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Persze mindig van mire fogni, hogy miért nem dolgozol.
2022. júl. 9. 11:05
 3/13 anonim ***** válasza:
65%
Nincs összefüggés, de ha lenne, akkor - logikusan - a magasabb IQ könnyebben tudna beilleszkedni. Az hogy beszélgetésnél közbevágsz nem az intelligencia jele, hanem a türelmetlenségé, ami alapvetően egy rossz tulajdonság. Szóval hiába a magas IQ, a jellemet is fejleszteni kell...
2022. júl. 9. 11:07
 4/13 anonim ***** válasza:
12%
Ha közbevágsz, akkor van vmi idegrendszeri defekted, nem? Képtelen vagy figyelni a másikra. Sok figyelemzavaros van manapság, autizmussal, adhd-val... Stb. Ezek mind tipikusan mai rendellenességek.
2022. júl. 10. 08:04
 5/13 A kérdező kommentje:

Nem azért vágok közbe mert képtelen vagyok figyelni.

Hanem mert előre tudom mit fog mondani. Mondatról mondatra általában.

2022. júl. 10. 08:45
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
5. akkor illetlenség miatt vágsz közbe.
2022. júl. 10. 09:29
 7/13 anonim ***** válasza:
71%

Annyira bírom, hogy manapság minden fiatal meg van győződve róla, hogy ő különleges, zseni IQ-ja van, és a saját viselkedését is megmagyarázza azzal, hogy "mert előre tudom, mit fog mondani". Honnan tudnád? Esetleg egy orákulumot köszönthetünk köreinkben? Még Einstein sem tudhatta előre, ki mit fog mondani, mert az nem az IQ-tól függ. Ahhoz jövőbe kellene látni, vagy gondolatot olvasni.

Kérdező, szállj le a magas lóról. Te szimplán neveletlen vagy, akármilyen is az IQ-d emellé.

2022. júl. 10. 09:36
 8/13 anonim ***** válasza:
76%
Nem érdekelnek mások mit mondanak és, ha ők mondanak valamit akkor közbe vágsz. És még csodálkozol hogy miért nem fogadnak el. Ha annyira nagy lenne az iqd tudhatnad, hogy a társasági élet alapja a kölcsönösség.
2022. júl. 10. 10:34
 9/13 A kérdező kommentje:

Talán jön majd valaki aki értenk fogja hogy értem amikor előre tudom.

Az ő válaszára várok kizárólag.

A többiekére nem fogok már reagálni.

2022. júl. 10. 11:51
 10/13 anonim ***** válasza:
56%
Borzasztó beképzelt vagy, te zseni. :D
2022. júl. 10. 16:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!