Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudják elfogadni...

Miért nem tudják elfogadni azt ha valaki öngyilkos lesz?

Figyelt kérdés
Savanya Norbert öngyilkosságáról olvastam és láttam,hogy már többször volt sikertelen kisérlete. Pszichológushoz, pszichiáterhez járt de sikertelenül. Szerintem ő tényleg meg akart halni és nem értem miért mondják azt, hogy ez csak egy segélykiáltás volt.
2010. szept. 20. 20:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az nem nehéz, ha valaki rákos és tudja, hogy már a napjai megvannak számolva.. És mindenből kilehet lábalni, ami nem halálos, csak akarni kell.. A sajnáltatás helyett tenni kellene valamit..
2010. szept. 23. 15:45
 12/16 anonim ***** válasza:
81%

Rákosok nem lesznek nagyon öngyilkosok, föleg aki olyan gyenge, h csak napjai vannak hátra.

Az élni akarás bekapcsol, ha tényleg gond van.

üdv egy rákos aki épp kórházban van rákosokkal együtt

2010. szept. 23. 16:37
 13/16 anonim ***** válasza:
Én írtam a 23:01-est...nem úgy értettem, hogy aki daganatos beteg lesz, öngyilkos lesz, hanem arra gondoltam, hogy engem épp a minap ez a dokumentumfilm döbbentett rá arra, hogy hálát adhatnék az égnek, hogy egészséges vagyok. Azok a fiatalok tele voltak álmokkal, vágyakkal, tervekkel, mindent megtettek volna, hogy élhessenek...és nagyon nehéz lehet elfogadni nekik, meg a környezetüknek, hogy van, aki pedig önként eldobja magától. Persze, S. Norbert esete kicsit más, hiszen a depresszió is betegség, a lélek betegsége...De sokszor teljesen egészséges emberek dobják el meggondolatlanul az életüket (pld. szerelmi bánat, rossz jegy, teljesítménykényszer miatt).
2010. szept. 23. 17:50
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha valaki tényleg meg akar halni, az úgy csinálja, hogy ne élje túl.Vannak biztos módszerek, mint az akasztás. Ha valaki többszörösen sikertelenül próbálkozik, az valóban arra utal, hogy szeretné a figyelmet felhívni magára.
2010. szept. 24. 14:01
 15/16 A kérdező kommentje:
Én ismerek olyat aki már régóta beteg és már a családjának is teher. Ezt gyakran éreztetik is vele.:( Megpróbált öngyilkos lenni, nem hagyott se búcsú levelet, semmit sem, még a hangulata is eléggé boldognak tűnt öngyilkossága előtt. El is ment otthonról,hogy véghez vigye tettét de idegenek ráakadtak és megmentették. Tudom, hogy ő tényleg meg akart halni és azóta is bánja, hogy nem sikerült neki...:(
2010. szept. 25. 07:46
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha munkaképtelen vagy,de az állam nem ismeri el,hogy beteg vagy,akkor cseszheted az "egészségedet".

Rengeteg pszichés beteg ember van,akin nem tudnak segíteni.

Vagy ki ad annak is egy Ft-ot,aki sajnálja őket?

Senki.Így az egyén arra kényszerül,hogy megölje magát.

2014. aug. 1. 05:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!