Miért nem tudják elfogadni azt ha valaki öngyilkos lesz?
Figyelt kérdés
Savanya Norbert öngyilkosságáról olvastam és láttam,hogy már többször volt sikertelen kisérlete. Pszichológushoz, pszichiáterhez járt de sikertelenül. Szerintem ő tényleg meg akart halni és nem értem miért mondják azt, hogy ez csak egy segélykiáltás volt.
Én azt nem értem, hogy hogyan itélkezhet felette bárki.Ez az Ő döntése volt. Azt nem értem miért próbálják meg 'szépiteni' a tettét és miért nem tudják elfogadni, hogy egyszerűen meg akart halni. Ne értsetek félre én nem mondok senki felett itéletet csupán azt gondolom mindenkinek joga van ahhoz, hogy belátása szerint élje vagy ne élje az életét.
2010. szept. 20. 20:51
5/16 anonim válasza:
Szerintem azért mert legtöbbször hirtelen felindulásból csinálják , rengeteg ember van akinek volt sikertelen kísérlete , majd évekkel később visszanézve nagyon örült hogy nem sikerült neki
2010. szept. 21. 00:45
6/16 anonim válasza:
mert mi emberek állandóan ítélkezünk,okoskodunk és közben nem vesszük a fáradságot,hogy valóban megértsük a máik embert.persze nem is könnyű,könnyen félre lehet érteni bárkit.én azt tartom meghökkentőnek,amikor valaki tényleg öngyilkos lesz(nemcsak sajnáltatja magát)és még halála után megvádolják,hogy,hogy tudott (Ő!) ilyen önző lenni,hogy nem gondolt másokra!egy valóban beteg ember,véget vet az életének és még akkor is önzően viselkednek vele...
2010. szept. 21. 09:41
7/16 anonim válasza:
Azért mert az hal meg aki nem szeretne, aki pedig élhetne csak úgy feldobja az életét..
2010. szept. 22. 21:45
8/16 anonim válasza:
Nézzétek meg a Tinik a rákosztályon (teenage cancer ward) című dokumentumfilmet...egyet értek az előttem szólóval.
Másrészt viszont borzasztó önzőség ekkora fájdalmat okozni a környezetének...traumát annak, aki megtalálja a holtestét...
2010. szept. 22. 23:01
9/16 anonim válasza:
"...aki pedig élhetne csak úgy feldobja az életét"
Szerintem azért ez nem ilyen egyszerű, mármint ez a "csak úgy". Az aki valóban öngyilkosságot követ el, annak elég torzult lelkivilága lehet, és avval élni, nyilván nem élet. Szerintem aki csak átmeneti mélyponton van, nem fogja megölni magát. Azért az egészséges ember nem így van "kódolva", hogy első nehézség után irány a túlvilág. Aki beteg lelkű, és nem lát kiutat, nem kap segítséget, vagy nem is lehet rajta segíteni.. nem lehet olyan egyszerűen elítélni tettéért.
2010. szept. 22. 23:21
10/16 anonim válasza:
Én már többször voltam mélyponton az életemben.Annyira h legszívesebben meghaltam volna de Öngyilkosnak lenni azt soha nem tenném meg az tényleg csak elfutás a probléma elől ,nem merni szembenézni a valósággal !!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!