Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy oldjuk meg azt a stresszt...

Hogy oldjuk meg azt a stresszt, hogy a jobb fizetéshez,munkához,megélhetéshez diploma kell,de buták vagyunk az egyetem elvégzéséhez?

Figyelt kérdés

Folyamatosan ott a stressz, a nyomás,hogy diploma kell,mert azzal könnyebb.

Legyél egyetemista,mert az menő. A fiatal diplomások a jövő értelmisége és az ő szavazatuk döntően befolyásolja az ország jövőjét. A diplomás munkának nagyobb az értéke.Egészségesebbek,boldogabbak, tovább élnek,többet utaznak, stb.

De ha valaki buta az egyetemhez? Akkor mi van? Folyamatosan ott van,hogy éreztetik vele, hogy kevesebb. Diploma = siker. A mai társadalmunkban az ember vagy sikeres vagy kudarcot vallott. A pénz még módosíthat ezen,mer a sok pénz is = sikerrel.

De mi legyen azzal, hogy a társadalom kevesebben tartja a nem diplomást?

Hogy kell ezt feldolgozni?

#pszichológia, #munka,karrier,siker ,kudarc,megélhetés #oktatás,egyetem,diploma, szakma,középfokú végzettség
2022. júl. 1. 11:47
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:

Látom elakadt a lemez. 😆😆😆

Írass fel valami nyugi bogyót mielőtt baj lesz.

2022. júl. 15. 13:53
 42/68 anonim ***** válasza:
100%

Végig olvasva a kommenteket itt komolyan ez megy? Egy iskolázatlan lúzer bizonygatja, hogy megkora nagy ász? 🤣🤣

Óriási ilyen jót régen nevettem. "Nagyon meggyőző". 🤣

2022. júl. 15. 19:38
 43/68 anonim ***** válasza:
100%
48. Én pl 18 éves koromtól 5 évig elég jó ösztöndíjat kaptam. Nem kellett, hogy eltartsanak a szüleim. Koliban laktam nem a szüleimmel és csak akkor dolgoztam ha kellett valami extra dologra pl utazás mert kijöttem az ösztöndíjamból. Nagyon szerettem az egyetemi életet, a bulikat de a szakmai programokat, lehetőségeket is. Nagyon jó tanáraim voltak. Tulajdonképpen az életem egyik legszebb része volt. Aztán meg felvettek rögtön a gyakorlati helyemre ahol olyan jó volt a fizu hogy simán ki tudtuk fizetni az albit a párommal. Azóta már vettünk lakást stb. Sosem voltak állásproblémáim. Ha váltani akartam 1-2 hónap alatt találtam kedvemre valót. Ami iskola nélkül pl baromi nehéz. Ezt látom a csak érettségivel rendelkező ismerősökön. Neki folyton állásporblémáik vannakm őket teszik ki először, nehezen találanak mást, vagy nem olyat amit szívesen csinálnak. Szerintem nem kell feltétlenül diploma a megélheteshez vagy sikeres élethez egy jó szakmával is lehet jó álláshoz jutni. De aki semmihez nem ért, meg semmit nem hajlandó tanulni az nem fogja sokra vinni. Az meg nem tudom kinek pozitív példa ha valakinek el kellett menekülni otthonról ahogy nagykorú lett, gürizni valahol és egyik napról a másikra élni. Én köszi de sosem vágynék erre. Sajnálom aki nem élheti át a tanulás örömét meg az egyetemi hangulatot. Nekem felejthetetlen volt. Csak ajánlani tudom. Szorgalommal pótolható ha valaki nem olyan okos ;)
2022. júl. 15. 20:26
 44/68 anonim ***** válasza:
100%

52 Az hogy a tanárokat nem fizetik meg, nem rájuk nézve szégyen hanem a jelenlegi kormányra. Ez egy hivatás és aki annak ellenére csinálja, hogy alig keres azt tisztelni kéne nem leszólni. Azért óvatosan megjegyzem. Maganiskolákban nem annyi a fizu, mint az államiban. ;)

50-60 évvel ezelőtt a tanári pálya megbecsülést és biztos megélhetést jelentett. Ma lassan a tanár szót a csövessel azonosítják. Nagyon szomorú ez mert ők nevelik a következő generációt és ha értelmes ember már nem megy tanárnak akkor ennek elég szörnyű eredménye lesz. :( Ugyan ez van sajnos az egeszségügyben is. Az orvost talán megfizetik de iszonyatosan túlterhelik. Az egeszségügyi személyzet többi tagja meg minimálbéren él és 12 meg 24 órázik. Csoda, hogy vállalja ezt még valaki.

2022. júl. 16. 08:33
 45/68 anonim ***** válasza:
100%
48aska Neked kényszerképzeteid vannak? Elképzeled hogy élnek mások úgy hogy semmit nem tidsz róluk. Ami a te fejedben létezik egy vágyálom amivel igazolni próbálod a saját baklövésed. Semmi köze a valósághoz. Nem mellesleg ahogy más is írta sok szakon van ösztöndíj. Amiből nem csak meg lehet élni de még évekre külföldre is ki lehet jutni tanulni. Másrészt lehet felvenni diálhitelt és van levelező szak is sok helyen ami mellett lehet dolgozni. Miért tartanának el valakit a szülei csak mert tanul? Butaság.
2022. júl. 16. 08:39
 46/68 anonim ***** válasza:
55%
Az vágyálom, hogy cégem van diploma nélkül? Mesélj még
2022. júl. 16. 10:07
 47/68 anonim ***** válasza:
100%
Remekül mehet ha itt vered a nyálad egész nap. 😂 Milyen emberek vannak itt te jó ég.
2022. júl. 16. 12:44
 48/68 anonim ***** válasza:
55%
Céget bárki alapíthat, de te mégis minimálbérért dolgozol.xd
2022. júl. 16. 16:48
 49/68 anonim ***** válasza:
55%
akkor hogy is van ez?
2022. júl. 16. 16:49
 50/68 anonim ***** válasza:
91%
Ezt honnan a jóistenből veszed de komolyan? 😅 Ugyan azt hajtogatod dilis módjára. Ezt kényszerbetegségnek hívják. Ma már vannak rá kiváló gyógyszerek. De hogy megnyugtassalak. Elég jó fizetesem van, már pályakezdőként sem minimálbért kerestem pedig az nem ma volt. Remélem most már fogsz tudni aludni. ;)
2022. júl. 16. 22:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!