Mi lehet az oka, hogy nem tudok koncentrálni?
Sziasztok!
23 éves vagyok, egyetemista. Sosem volt problémám azzal, hogy fókusáljam a figyelmem egy adott dologra korábban. Most viszont azt veszem észre, hogy rohamosan romlik ez a képességem. Míg általános iskolában és gimnáziumban gond nélkül leültem tanulni pár órára, vagy éppen rengeteg könyvet elolvastam, mert imádtam olvasni, ma ezek nem mennek. Pár perc alatt elterelődik szinte a figyelmem, nehezen fókuszálok arra amit olvasok. Ez persze látszik a jegyeimen is. Nagy halogató is vagyok, mondjuk ez mindig így volt, csak legalább olyankor ha neki ültem a dolgoknak be tudtam fejezni. Most meg egyszerre több dolgot is elkezdek és egyikkel se haladok. Felvettem egy tanulás tanulása kurzust ami tök érdekes, de az 5 perces videótananyag előtt már majd megőrülök hogy mikor lesz vége hiába nem unalmas.
Mostanra ez viszont baromi zavaró, ha beülök a könyvtrába tanulni, akkor is kb mindennel foglalkozom csak azzal nem amivel kellene, holott ez nem volt így régen. Már mindenre gondoltam, ADHD-s nem hiszem hogy lehetek, mert felnőtt korban aligha alakul ez ki, meg nem is vagyok orvos hogy ezt megmondjam magamról. Gondoltam a távoktatásra is, hogy talán amiatt lettem ennyire szétszórt. Tiktokot meg egyéb 3 mp-es videós platformokat sosem használtam, valamint pár hete letöröltem a chat alkalmazások kivételével mindent a telefonomról ami túl sok ingert ad, mert lehet ez áll a hátterében. Mit tudnék tenni, hogy újra önmagam legyek? Kihez forduljak?
1-es írtam hogy sosem használtam se tiktokot se más ilyen platformot.
2-es tökéletesen leírtad amit én is érzek, nem tudom mikor néztem meg utoljára egy filmet megszakítás nélkül.
Ezek közül valami igaz?
- Kevés vagy rossz minőségű alvás (pl. nem megfelelő időpontban)
- Nagyon rossz étrend
- túl kevés folyadék
- stimuláns- vagy más elvonás
- túl gyakori cukorbevitel
- nem elég mozgás
- túl sok beállás
- sok stressz
- túl sok kockulás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!