Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy oldjuk meg azt a stresszt...

Hogy oldjuk meg azt a stresszt, hogy a jobb fizetéshez,munkához,megélhetéshez diploma kell,de buták vagyunk az egyetem elvégzéséhez?

Figyelt kérdés

Folyamatosan ott a stressz, a nyomás,hogy diploma kell,mert azzal könnyebb.

Legyél egyetemista,mert az menő. A fiatal diplomások a jövő értelmisége és az ő szavazatuk döntően befolyásolja az ország jövőjét. A diplomás munkának nagyobb az értéke.Egészségesebbek,boldogabbak, tovább élnek,többet utaznak, stb.

De ha valaki buta az egyetemhez? Akkor mi van? Folyamatosan ott van,hogy éreztetik vele, hogy kevesebb. Diploma = siker. A mai társadalmunkban az ember vagy sikeres vagy kudarcot vallott. A pénz még módosíthat ezen,mer a sok pénz is = sikerrel.

De mi legyen azzal, hogy a társadalom kevesebben tartja a nem diplomást?

Hogy kell ezt feldolgozni?

#pszichológia, #munka,karrier,siker ,kudarc,megélhetés #oktatás,egyetem,diploma, szakma,középfokú végzettség
2022. júl. 1. 11:47
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
71%
Bármennyire szeretnéd az ellenkezőjét de eddig csak olyan munkáim voltak amikről más csak álmodozik. Nem vagyok milliomos ha ez jelenti a sikert de nem is vágytam rá soha. Meg van mindenem amire szükségem van az elégedett élethez. Amit csináltam/ csinálok az hivatás és hobbi egyben. Mások javát is szolgálja büszke lehetek rá és az is vagyok. :)
2022. júl. 14. 16:36
 32/68 anonim ***** válasza:
0%
jó, de ne tartsd már a minimálbért sikernek több diploma megszerzése után.
2022. júl. 14. 17:39
 33/68 anonim ***** válasza:

Azért nem minimálbért keresek. :D Ezt hol olvastad?

De ha annyit keresnék is ezt csinálnám mert örömömet lelem benne. Sőt ha "nyernék a lottón" akkor is folytatnám ingyen is.

2022. júl. 14. 18:16
 34/68 anonim ***** válasza:
0%

onnan lehet leszűrni, hogy minálbérért dolgozol, hogy:

-ingyen is csinálnád

-nem vagy milliomos

-több diplomád van

-szerinted egy tök random büfészakos diplomának is van értelme

2022. júl. 14. 19:06
 35/68 anonim ***** válasza:

Nem baj, hogy ezeket a kommenteket nem mind én írtam? :D Egyébként sem büfé szakon végeztem.

Csak milliomosok és minimál bért keresők léteznek, a kettő között nincs semmi. Meg minden cigánygyerek retkes. Ennyire egyszerű emberrel még nem volt lehetőségem beszélgetni.

Milliomos te sem vagy különben nem dolgoznál, ezek szerint csak minimálbért kereshetsz. :D

Ezért is érdemes tanulni. Mindig ugyan az a végkövetkeztetés.

2022. júl. 14. 20:06
 36/68 anonim ***** válasza:
100%

Aki ingyen is szívesen csinálná azt amiből jelenleg él az csak minimálbért kereshet? 😆😆😆 Csak én nem értem hol van az összefüggés?

Nekem az esett le, hogy annyira szereti a munkáját, hogy a szabadidejét is töltené szívesen vele.

A szövegértelmezéssel (is) gondok vannak.

2022. júl. 14. 20:09
 37/68 anonim ***** válasza:
100%
Sikeres ember nem vitatkozik név nélkül a gyk-n szerintem, de nem akarok beleszólni, csak mindig azt hiszem, hátha jött ide valami releváns válasz, aztán csak csalódok.
2022. júl. 14. 20:12
 38/68 anonim ***** válasza:
Ide nem fog relenváns válasz érkezni mert a kerdező soncs tisztában a "sikeres élet" fogalmával. Teljesem elborult dolgokkal azonosítja aminek semmi köze a sikerhez. Pl "pénz,a diplomás szavazata befolyasolja az ország jövőjét, a diplomasok megbecsültebbek" stb. Erre tök felesleges reagálni is. Honnan vett ennyi sületlenséget? :)
2022. júl. 14. 20:19
 39/68 anonim ***** válasza:
0%

asszondod én vagoyk egyszerű ember.

"Milliomos te sem vagy, mert akkor nem dolgoznál"

Szerintem te egy milliomos embert se ismersz.

2022. júl. 14. 20:19
 40/68 anonim ***** válasza:

Egyébként ha belegondolok jobban akkor ismerek. ;) Csak ma már a milliomos fogalma nálam a 100 milliónál kezdődik. Mert egy tizessel ma már nem megy sokra az ember ha valami nagyszabású dologba akar kezdeni.

De ez nem változtat azon, hogy te nem tartozol közéjük.

2022. júl. 14. 20:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!