Hogy oldjuk meg azt a stresszt, hogy a jobb fizetéshez,munkához,megélhetéshez diploma kell,de buták vagyunk az egyetem elvégzéséhez?
Folyamatosan ott a stressz, a nyomás,hogy diploma kell,mert azzal könnyebb.
Legyél egyetemista,mert az menő. A fiatal diplomások a jövő értelmisége és az ő szavazatuk döntően befolyásolja az ország jövőjét. A diplomás munkának nagyobb az értéke.Egészségesebbek,boldogabbak, tovább élnek,többet utaznak, stb.
De ha valaki buta az egyetemhez? Akkor mi van? Folyamatosan ott van,hogy éreztetik vele, hogy kevesebb. Diploma = siker. A mai társadalmunkban az ember vagy sikeres vagy kudarcot vallott. A pénz még módosíthat ezen,mer a sok pénz is = sikerrel.
De mi legyen azzal, hogy a társadalom kevesebben tartja a nem diplomást?
Hogy kell ezt feldolgozni?
Nekem ugyan van diplomám, de semmivel se vagyok tőle boldogabb. Képzeld el, amíg nem volt, nagyon alacsony fizuert dolgoztam közszferaban. Most mióta meglett, egy tök jó munkahelyen van, de ehhez a munkakörhoz meg nem kell a diploma...
Ergo most bajban is vagyok, mert sokkal jobban kereshetnek máshol, de sajnálom itthagyni, mert közel van, közepesen fizet, nincs főnöki nyomás, nyugis, saját klímás iroda... Szóval minden mellette szól. Hiába van diplomám...
Két diplomám van és úgy érzem feleslegesen, mert a gyári munkások is jobban keresnek. Egy visszahúzódó típusú ember vagyok, és a diplomás munkákhoz jellemzően egy kommunikatív emberre van szükség.
"megélhetéshez diploma kell"
Ez alapvetően nem igaz. Van aki jó munkákat, jó fizetéssel tud találni diplomával, de többnyire a diploma mellett még több tényező is szerepet játszik, hogy valaki valóban sikeres lesz-e vagy sem, pl. nyelvtudás, kommunikáció, emberi tulajdonságok, stb. Ma már önmagában egy diploma nem vezet egyenes úton a sikerhez, boldogsághoz vagy épp több pénzhez.
A culáger is jól keres....
Bár valamit valamiert, én inkább keresek gyárba szalag mellett 200k forintot, mint a tüzőnapon betont hurcolva 300k-at.
Kinek mi az igénye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!