Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Scippa hatása. Kinek mi a...

Scippa hatása. Kinek mi a tapasztalata?

Figyelt kérdés
2 hete szedem a Scippa nevezetű antidepresszánst. Az első hét maga volt a pokol, hányinger, hasmenés, erős szorongás, étvágytalanság és alvási zavarok. Ez kb egy hét után mérséklődött, amikor jött egy olyan hét hogy jobban voltam sokkal. Tudtam aludni, és enni is viszonylag rendesen. Majd néhány napja újra előjött a hányinger, étvágytalanság és az alvászavar. Járok pszichológushoz, rendesen szedem, mellette nyugtatót is. De még így sem csökken jelenleg a rosszullét. Ez normális? Mennyi idő mire elkezd valóban hatni?:(

2022. jún. 8. 20:37
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Hogy vagy azóta kérdező?
2023. szept. 2. 14:04
 22/27 anonim ***** válasza:
Hogy vagy kérdező?
2023. nov. 16. 20:22
 23/27 anonim ***** válasza:
Elkezdheted szedni az ő pozitív tapasztalata nélkül is.
2023. nov. 16. 21:30
 24/27 anonim válasza:
Mindenkinek üzenem, aki szarul van, hogy gondoljatok mindig arra, hogy nagyon sokan vagyunk így! Ne adjátok fel, tartsátok magatokban a lelket, beszélgessetek sokat a szeretteitekkel, barátaitokkal! Mondjátok ki magatokból mit éreztek, még akkor is ha nem értik meg, mert ők még nem éreztek hasonlót! De a legjobb, ha beszélgettek olyanokkal is, akik már túl vannak a nehéz időszakon és tudják mit érzel. Az ember ilyenkor távol érzi magát mindenkitől és mindentől, de erősnek kell lenni. Ez az állapot nem gyengeség!!! Iszonyat erő kell a lekűzdéséhez! Szedjetek gyógyszert, ha kell! Nincs ebben semmi rossz. Rengeteg féle gyógyszer létezik már, ami segíthet. Persze nem arra kell támaszkodni, de bizonyos esetekben életeket menthet. Rengeteg átlagosnak tűnő ember szed gyógyszert. A mai világban sajnos ez nem is csoda.Ha épp rossz állapotban vagytok,kilátástalannak tűnik minden, megrémíthet mikor még azt is az arcodba vágják hogy "gyógyszert csak a gyengék meg a bolondok szednek" ez nem igaz! Igenis vannak mentális problémák, úgyanúgy, mint fizikai problémák és ugyanannyi figyelmet kell szentelni nekik. A stressznél gyilkosabb dolog pedig nincs! Ne hallgassatok senkire! Ha úgy érzitek nincs kiút és szükségetek van efajta segítségre ne pánikoljatok még ezen is! Én is szedem a scippát, nekem sem hat, de tovább fogok próbálkozni mással. Évek óta szenvedek különféle problémáktól, de tudom hogy ennél egyszerűbb az élet. A pánikot már rég lekűzdöttem, pedig az elején az is kilátástalannak tűnt. Nekem nagyon sokat segített mikor megtudtam hogy rajtam kívül mennyi ember élte már meg ezt. Mikor tudatosult bennem , hogy ez nem csak velem történik meg. Hogy nem én romlottam el. Azon a ponton minden egyes rohamnál eszembe jutott hogy el fog tűnni, ahogy másoknak is eltűnt. Hogy a hányinger és szívdobogás nem valódi.Nem fogok meghalni, mert ez csak egy szaros pánikroham. Ebbe nem lehet belehalni. Idővel egyre jobban tudtam kezelni, egyre kevesebb ideig tartott, egyre gyengébben tért vissza. Veletek is így lesz. Ott akkor sokszor eszedbe juthat hogy de mivan ha veled másképp lesz, de nem így van. Akkor ott az ember olyan szarul van hogy nem hiszi el hogy lesz ez még jobb, de az lesz!!!!
máj. 18. 16:02
 25/27 anonim válasza:
Nekem nagyon erős hányinger érzést okozott eleinte, nagyon rossz volt, de ki kell bírni, aztán jobb lesz.
jún. 7. 10:53
 26/27 anonim válasza:
Kedves utolsó vàlaszoló!Neked mikor múlt el a hànyinger? Én egy hónapja szedem a Scippa 5mgot a teljes adagot csak 3hete de a hànyinger mèg nem múlt el pedig már jobban vagyok. Nagyon nem szeretnèm ha emiatt vàltabi kellene:(
szept. 14. 11:08
 27/27 anonim válasza:
Szorongó és panikbeteg a diagnózis. Azóta már nem járok beszélgetni csak a gyógyszert írja fel nekem. De semmi bajom már hála istennek. Az elején par hetig rossz volt de aztan hirtelen minden rendben lett. De azota is szedem a gyogyszert ugye. Szeretnem elhagyni lassan de ugy orulok hogy vegre teljes eletet élhetek hogy nem merem. Inkabb szedjem ezt de eltudnám latni a fiam ugy ahogyan azt szeretnem. Aki ebben van vahy volt tudja mit éltem at es remelem nekik is segit a gyogyszer. Kitartas jobb lesz csak par hetet birjatok ki amig megszokja a szervezetetek.
szept. 17. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!