Scippa hatása. Kinek mi a tapasztalata?
Figyelt kérdés
2 hete szedem a Scippa nevezetű antidepresszánst. Az első hét maga volt a pokol, hányinger, hasmenés, erős szorongás, étvágytalanság és alvási zavarok. Ez kb egy hét után mérséklődött, amikor jött egy olyan hét hogy jobban voltam sokkal. Tudtam aludni, és enni is viszonylag rendesen. Majd néhány napja újra előjött a hányinger, étvágytalanság és az alvászavar. Járok pszichológushoz, rendesen szedem, mellette nyugtatót is. De még így sem csökken jelenleg a rosszullét. Ez normális? Mennyi idő mire elkezd valóban hatni?:(2022. jún. 8. 20:37
11/27 anonim válasza:
Húgom is scippat,frontint,lamolep-et szed..,de nála nem voltak ilyen mellékhatások.
Persze az antidepresszáns nagyon bekavar a szervezetnek,de ha nem múlnak el a problémák(egy adott időn belül),akkor másik gyógyszer kell mert ezekszerint nem vált be.
12/27 anonim válasza:
Bár én nem bírtam ezt a gyógyszert, de minden antidepire igaz, hogy 2-4 hét mire hat. Ha tudod tolerálni várj még, ha nem kérj cserét.
13/27 anonim válasza:
Nekem a Citalopram (ugyanaz a hatóanyag mint Scippa) bevált szorongásra. Viszont a Frontin nagyon rossz volt. Nálad is esetleg a nyugtató okozhat gondot?
14/27 A kérdező kommentje:
Kezdek megbolondulni az állandó rosszulléttől. Erősen gondolkozok pszichiátrián hogy befekszek, de félek hogy csak rosszabb lenne. De ez is kegyetlen…
2022. jún. 9. 09:58
15/27 anonim válasza:
13as: citalopram nem ugyanaz mint a scippa, más hatóanyag
16/27 anonim válasza:
#15 ugyanaz a hatóanyag, csak az escitalopram kizárólag a hatásos enantiomert tartalmazza, míg a citalopram 50%-ban egy nem hatásos enantiomert is (50%-ban meg ua. mint escit). Ezért kell dupláját szedni Citalopramból mint escitalopramból.
enantiomer: térizomer (ugyanaz az összegképlet és funkciós csoportok, csak egymás tükörképei az elrendeződés)
17/27 A kérdező kommentje:
16.napja szedem a Scippát. A párom ma kerte hogy tartsunk szunetet par hetre. Oszinten kerdezem, van kiut ebbol a szarsagbol?….
2022. jún. 9. 19:44
18/27 anonim válasza:
Járni kell terápia, tenni is kell a javulásért nemcsak panaszkodni.
19/27 A kérdező kommentje:
Járok terápiára. Engem az érdekel hogy normális e így, és kinek hol volt a kivezető út?
2022. jún. 10. 21:17
20/27 anonim válasza:
Szia :) mi volt vegul a tapasztalatod segitett a gyogyszer? En ugyan ebben vagyok amiben te es nagyon megvagyok ijedve mert nekem is eloszor rossz volt nagyon a gyogysuertol aztan jobb de most megint ugyanugy rosszul vagyok :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!