Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus valóban segíthet...

Pszichológus valóban segíthet a gyász feldolgozásában?

Figyelt kérdés

Édesapám sajnos elhunyt a múlt hét folyamán, pedig még csak 48 éves volt.

Én 20 éves vagyok és még nem halt meg eddig egy szerettem sem, soha nem voltam még ilyen helyzetben.

Azóta nem tudom mit kezdjek magammal, úgy értve, hogy teljes ürességet érzek most, az első pár nap borzalmas volt nagyon sokat sírtam, de azóta olyan mintha nem fogtam volna fel, úgy érzem magam mintha semmi sem történt volna és nem gondolnám, hogy ez normális...ebben szeretném pszichológus segítségét kérni.

És érdekelne, hogy másnak segített-e a feldolgozásban stb.?

2022. jún. 6. 16:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
84%
Igen segíthet. De idővel magának segít az ember az elfogadássa
2022. jún. 7. 13:49
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez a tagadás fázisa! Én is így voltam vele. Utána majd jön a düh is, aztán szép lassan beletörődik az ember. Vannak kifejezetten gyászfeldolgozásra specializálódott csoportok is nézz körül ott is ..! A gyásznak vannak bizonyos fázisai, ..én is úgy ébredtem már reggel hogy ahogy kinyitottam a szemem , sírtam. Három napig biztosan..valami gyógynövényes nyugtatót is szedhetnél drogériában kapni.

Részvétem ! Idővel jobb lesz. Közhely, de az Élet megy tovább minden belesimul majd , csak adj időt magadnak :(

2022. jún. 13. 14:15
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nekem nem segített,elmondta hogy az élet megy tovább és igazából ennyi,ezt mindenki tudja de feldolgozni sosem lesz könnyű
2022. nov. 21. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!