Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Zavar ahogyan a családtagjaim...

Zavar ahogyan a családtagjaim rágnak és csámcsognak evés közben. Ez miért van?

Figyelt kérdés

Felnőtt vagyok, nem gyerek, tehát nem egy 14 éves tini panaszai (bár lehet pont ettől elítélendő még jobban ha ilyen vagyok).

Szeretnék ezen változtatni, de az évek alatt nem nagyon megy viszont nagyon jó praktikákat találtam ki pl evés közben ha a háttérben zene szól akkor máris nem zavaró annyira. Vagy többet beszélek és addig sem hallom amíg forgatja a szájában valaki a kaját.

Valahogy csak arra tudok koncentrálni és ezt hallom nagyon tisztán és erősen mintha szuper hallásom lenne. Gyerekkoromban sokkal kevésbé tudtam kezelni és sokszor félrevonultam és ideges volt miatta konfrontálódtam vele másokkal pedig nyilván nem tehetnek róla.

Ami még érdekes nekem hogy vannak akikkel találkozom és néhány ember (akár teljesen idegen) szépen eszik mert csukva tartja a száját rágás közben és olyankor abszolút nem zavar..tehát van kivétel. Így felnőtt 28 éves fejjel már nem húzom fel magam rajta csak vigyorgok amikor éppen baromira idegesít de eszembe sem jut az illetőnek szólni mert tudom hogy ez egy olyan dolog amiről nem tehet...ezért max megbántanám vele. Szóval a kérdés hogy ez valami genetikai defekt nálam vagy más is van ezzel így?

2022. máj. 21. 22:43
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Engem a látvány az nem zavar csak a hangok. Ha nem tetszik akkor max nem nézek oda (persze azért nevetéskor ne repüljön át a pofazacskó tartalma az én tányéromba:)

De most akkor tényleg mentális beteg vagyok? (misophobia)

2022. máj. 21. 23:11
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem vagy.
2022. máj. 21. 23:13
 13/20 anonim ***** válasza:
Gusztustalanul esznek. Nem csoda, ha zavar.
2022. máj. 22. 09:54
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem barátkoztál meg a kelet-ázsiai étkezési kultúrával.
2022. máj. 22. 11:52
 15/20 A kérdező kommentje:

"Nem barátkoztál meg a kelet-ázsiai étkezési kultúrával."

Úgy tűnik valóba nem.

2022. máj. 22. 12:07
 16/20 anonim ***** válasza:
Az még az undorító amikor minden falatra isznak egy kortyot. Undorító parasztok
2022. okt. 16. 19:15
 17/20 A kérdező kommentje:

"Az még az undorító amikor minden falatra isznak egy kortyot. Undorító parasztok"

Azt kifelejtetted hogy azt is szürcsölve.

2022. okt. 16. 21:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Igen. Az tényleg kimaradt. Undorító az ilyen. Én hiába élek egyedül akkor sem csinálok ilyet mert alapvetően undorodom ettől
2022. okt. 16. 21:35
 19/20 anonim ***** válasza:
Ezen (csámcsogás) akaratlagosan lehet változtatni.
2022. okt. 17. 14:10
 20/20 A kérdező kommentje:
Lehet, de én úgy veszem észre (és ehhez is tartom magam) hogy ilyen miatt nem érdemes szólni mert úgysem az lesz az eredmény hogy "jaj bocsi, ezentúl figyelek" hanem ebből sértődés lenne. Így nem is érdemes bele állni. El kell tűrni és kész vagy olyan életet élni hogy nem kajalsz olyanokkal akik zavarnak.
2022. okt. 17. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!