Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mentális betegek egy részét...

Mentális betegek egy részét miért nem százalékolják le?

Figyelt kérdés
Hiába a gyógyszer, ha így is vannak akik meg vannak lassulva és kb. fél embernek felelnek meg munka szempontjából. Mert a gyógyszer amint látom csak leszedálja az illetőt és kb. helyette kell dolgozni. Ha le lennének százalékolva, akkor mehetnének olyan munkát végezni, ami nekik való belassulva. Nem megbántásként írom, de azért bosszantó, hogy ugyan azért e bérért az egyik alig csinál a 8 órában valamit a másik meg helyette is dolgozik. Azért ez bosszantó. Én megértem őket és sajnálom, de akkor csináljanak olyan munkát ami nekik való.Hiába van már rengeteg gyógyszer, meg be lehet állítani meg blabla, ha akkor is be van tőle lassulva. Miért nem százalékolják le őket? Ez így senkinek sem jó, főleg a betegeknek.

2022. máj. 13. 17:14
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Normális segélyezés esetén 4-6 órában dolgoznék.

De: ki az az üzemorvos, aki enged dolgozni? Odamegyel leszázalékolva, megnézi és nem enged.

Fizikai munkát nem bírok. Nagyon fáj a hátam. Kivéve irodatakarításnál. Ott nem kell görnyedni, mint egy szalagmunkánál.

Irodai munkánál a lapon azt jelölik, hogy munkaidő egy részében pszichésen terhelő. Itt pszich betegnek nehéz átcsúszni. Utolsó előtti munkahelyemre vittem szakvéleményt üzemdokinak. Az állt rajta, hogy pszichésen kompenzált=tünetmentes vagyok. Az is rá volt írva, hogy nincs pszich ellenjavallata képzettségemnek megfelelő munkakörben való foglalkozásomnak. 3 hónapos engedélyt adott elsőre.

Mostani helyen hasonló papírral 1 évet kaptam.

Nem vagyok belassulva a betegségemtől. Reggel 2 féle energetizáló ill hangulatstabilizáló gyszert szedek. Mellé legkisebb adag pregabalint, ami nyugtató hatású. Délben csak legkisebb adag Pregabalint. Pregabalin nem lassítja a mozgást.

Estére szedek szedáló, lassító gyszert, h aludni tudjak. Reggelre ez a hatás elmúlik.

2022. máj. 14. 10:20
 22/29 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de ezt kéne megoldaniuk a nagy fejeknek, hogy leszázalékoltaknak olyan munkát adjanak amit elvégeznek és meg is tudnak élni belőle segély mellett is, ne hátráltassa őket üzemorvos sem, ha a szakorvos engedi dolgozni akkor mehessen. Akinek arra van szüksége dolgozhasson 4-6 órában, aki bír az mehessen 8ba. De tudom, mindig azzal jönnek nincs rá pénz, meg blabla. Sajnos ez van :/
2022. máj. 14. 10:32
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Gyakori, h vki próbálkozik leszázalékolással, de nem sikerül.
2022. máj. 14. 10:51
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg a bipol és skizó + gyszer mellett is sok fennálló betegség esetén esélyes a leszázalékolás.

Ha vki agorafóbiás és nem tud utazni, azt elutasítják. Ugyanígy a szoc fóbiást, aki fél emberek közé menni.

Ezek nem súlyos betegségek, mint a bipol depr vagy skizofrénia, de soxor nehezebbé teszik a munkavállalást.

2022. máj. 14. 10:54
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Hagyd békén szegény kollégádat, neki legalább van elfogadható magyarázata arra, hogy miért nem bír annyit dolgozni, mint ti.

Nekem van egy kollégám, akinek semmilyen mentális problémája sincsen, mégis alig csinál valamit. Mindenki legalább kétszer annyit dolgozik, mint ő. És nem tudunk vele mit csinálni. Sőt, még meg is van róla győződve, hogy ő milyen jó munkaerő.

Na, ez az igazán bosszantó!

2022. máj. 17. 19:30
 26/29 anonim ***** válasza:
Én azt is megértem, h a többiek megszakadnak mert az ő munkáját is végzik. Felettessel kellene beszélni.
2022. máj. 17. 20:33
 27/29 A kérdező kommentje:
Senki nem bántja 25ös! Én sem, csak ez kicsit elgondolkoztatott. A felettes nem szól érte, nem tud ő sem mit csinálni, ki nem akar senkit rúgni csak ha valóban teljesen alkalmatlan, érthető, főleg amilyen ember felhozatal volt eddig az elmúlt 1 év során :) Mindegy amúgy már nem izgat a téma, mindenki a saját tempójában halad, nekem is mondták ne rugózzak ezen, csinálok amennyit tudok a többivel nem kell foglalkozni, azt majd a vezetőség elintézi, ha akarja, igazuk van :)
2022. máj. 17. 23:00
 28/29 anonim ***** válasza:
Mindenesetre, kérdező, jó érzéssel tölthet el, hogy ily módon segítetek talpon maradni egy beteg embernek, aki egészen biztos szétcsúszna, ha elveszítené a munkáját. Végül is, erről szól az emberség.
2022. máj. 18. 06:54
 29/29 A kérdező kommentje:
Persze, most egy ilyen betegségben szenvedő, vagy egy mentális beteg kb. 20% esélye van munkát találni és még kevesebb ahol el is fogadják.
2022. máj. 18. 07:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!