Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi okozta a szkizoid személyis...

Mi okozta a szkizoid személyiségzavarom kialakulását? Szerintem én vagyok érte a felelős...

Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy mindig is ilyen voltam, tehát inkább genetikai a dolog. Gyerekkoromban is kipróbáltattak a szüleim velem sok mindent (sportot, különórát, hangszert), de egyik sem tetszett. Apám szerint mindig félős voltam, és nem szívesen csináltam új dolgokat, amiket ők meg akartak mutatni. Azt is mondta gyakran, hogy volt egy időszakom, amikor nem akartam tanulni és veszekedtek velem emiatt. Szerinte mindenre azt mondom, hogy "nem". Azonban ennek ellenére mindig is szerettem a saját dolgaimat csinálni, és volt éreklődési köröm, ami most is megvan, de a szüleimnek mindez sokszor nem tetszett. Ilyen volt a gépezés vagy a nyelvtanulás. Szóval a genetikám okozhatta ezt a személyiségzavart. Magyarul nem a szüleim a felelősek érte, hanem a testem és az agyam. Ezért valószínű, hogy más szülőknél is így sikerült volna a személyiségfejlődésem, ha örökbe fogadtak volna. 29 F

ma 13:52
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!