Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológushoz járásról mit...

Pszichológushoz járásról mit kell tudnom?

Figyelt kérdés

A problémáim:

-Nem valami számomra megfelelő életpályát választottam, az informatikát. Pedig zenész szerettem volna lenni, csak kiskoromban nem hallottam olyan zenét, amit hangszeren játszanak, így megmaradtam a gépnél. Egy ideig...

-A szüleim erőltetik a fenti életpályát.

-Anyám az alkoholista nagyanyámra bízott kiskoromban, aki miatt a mai napig szocializációs problémákkal küzdök. Magyarán: félek az emberektől, de valami paranoid módon és halálrarémülök, ha felém nyúlnak (talán vertek?). Anyám se a mintaszülő, inkább devizahitelt vett fel ahelyett, hogy normális ruhákat vásárolt volna nekem pl.(mostanra megoldódik ez a probléma, saját pénzemből).

-Egy gyógyszer miatt elhíztam, így borzalmas az énképem, amire rájön a beszédhibám és az, hogy úgy gitározok, mint aki fél éve kezdte volna. (=zéró önbizalom, amit anyám is erősített)

Eddig egyszer voltam csoportterápián, ahol autizmussal vádoltak (holott semmi problémám az érzelmi inteligenciámmal), meg régebben családsegítőnél, ami semmit sem ért.

A beutalóval viszont gázban leszek, én Pesten élek, a háziorvosom meg egy minősíthetetlen vidéki településen van, ahova gyűlölök hazajárni. Átjelentkezhetek-e Pestre?

Meg nem szeretnék gyógyszert szedni, mert amit az epilepsziára szedtem, megkeserítette az életem, a tarjáni neurológus meg nem veszi komolyan a dolgokat (még az epilepsziámat se tudta bebizonyítani a balfékje, csak találgatott...).

2010. szept. 16. 19:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Át lehet jelentkezni, ha jól tudom.

Magánrendelőbe nem kell beutaló, csak a terapeutától kell időpontot kérni.

Az ambuláns pszichológiai rendelésről érdeklődj annál a kórháznál, ahova a lakóövezeted tartozik (nem mindenhol van). Hogy ennek bejelentett lakásnak kell-e lennie, azt nem tudom, de van egy sejtésem, hogy annak kell lennie. De az adott kórházban szerintem meg tudják mondani.

2010. szept. 16. 21:12
 2/4 anonim ***** válasza:
A pszichológus pedig elbeszélget veled, és amiben tud segít. Nekem segített, persze még van hova fejlődnöm. Gyógyszertől nem kell félned, azt csak pszichiáter írhat fel, én sem szedtem soha. Az nem megoldás. Drukkolok neked! (A lakásos-körzetes-kórházas-bejelentős-pszichológusos kérdés pedig engem is érdekel)
2010. szept. 17. 17:40
 3/4 anonim ***** válasza:

pszichológus vagyok, nem mondom, h segítek, főleg nem így, csak azért figyeltem fel rád, mert nem lakom mesze tőled

de tudnod kell, hogy itt a megyében katasztrófiális a psziciátriai és pszichológiai ellátás, modhatni nulla, és az a vicc, hogy még magánban se nagyon találsz senkit, mert kevésnek van magánrendelése, pedig a leírtak alapján rád férne, ez biztos

annyit csak, hogy ne ijedj meg kapásból, mert valamit kitalálnak rád, örüljk annak, hogy egyáltalán te másképpen látod! amíg a paciens ezt racionálisan meg tudja indokolni, addig olyan nagy baj nincs sztem

ami tanácsom lehet: tudván, hogy én tatabányán is össz 1 pszichiáterről tudok, aki katasztrófális módon csinálja amit csinál, és mielőtt átadod neki a vastag borítékot, még esdekelned is kell a kegyelméért, hogy egyáltalán beszél veled, szóval egy kész horror, ellenben mentálhigiénés szakembert ajánlanék inkább, akiből szintén nincs sok, sőt én nem is ismerek egyet se (magamon kívül :D), de én a hagyományos ötvözött pszichiátriai-pszichológiai terápiádat nagyon megkérdőjelezném, na főleg a csoportterápiát ilyen esetben, amit leírsz.

Na a másik: tudnod kell, hogy az epilpesiát nagyon nehéz, tulképpen csak tünetek alapjhán szokták diagnosztizálni, de ne játssz ezzel, mert ha megkapod ezt a diagnosist, utána gond lesz a jogsival meg egy vagon dologgal, szóval nem vicc, és nem fogod tudni bizonyítani, hogy neked nincs epilepsiád!!

Hadd kérdezzem meg: mit szedtél rá, és azon kívül eddig milyen pszich. gyógyszereket szedtél / szedsz ?

Hát sok sikert, de ahog ymondtam, nem elkeseríteni akarlak, csak tulképpen reménytelen a helyzet az egész megyében, és bevallom, én sem értem, hogy sok pszichológus miért nem csinál magánrendelést (bár van egy tippem: mert félnek tőle ... ugyanis nem játék, na meg ahhoz klinikai szakvizsga kell, ami legtöbbjüknek persze nincs meg stb stb)

Most olvasom, Bp-en élsz, hát figyi, ott azért van pár magán pszich. rendelés, a milyenségét pedig majd te kitapasztalod ... próbálj meg egyet aztán ha nem oké, akkor másikat, ott azért van kis kínálat

üdv

(átjelentkezni pedig át lehet természetesen !!!)

2010. szept. 18. 08:37
 4/4 A kérdező kommentje:

Convulexet szedtem rá, állítólag valami más gyógyszert akartak felírni, első gyógyszerajánláskor derült ki. Eleinte majdnem hánytam tőle meg állandó hasmenésem volt. Az elhízás és a kopaszodás meg nálam teljesen betett meg nem törődtem a problémáimmal a gyógyszer antidepresszáns hatása miatt. Volt úgy, hogy röhögtem, mikor megaláztak. Illetve nem volt elég a 8 óra alvás, jól rászoktam a koffeinre, de néha az se volt elég.

De persze se az EEG, se a CT, se az MRI nem mutatott ki semmi biztosat, de az orvos inkább felírta a gyógyszert. Most meg leáltam, konzultálni akartam az orvossal, de az csak megírta az ajánlást és kész. Pedig a májamat is kinyírhatja.

2010. szept. 18. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!