Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyűlölöm magam és úgy érzem...

Gyűlölöm magam és úgy érzem egy szörnyeteg vagyok. (?)

Figyelt kérdés
2022. ápr. 23. 22:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
78%
Valami lelki segély telefon vonal? Legalább abban biztos tudnak tanácsot adni hogy helyben kihez tudsz fordulni
2022. ápr. 23. 22:28
 12/26 A kérdező kommentje:
Ez jó ötletnek tűnik, majd kipróbalom
2022. ápr. 23. 22:29
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

Az első alkalommal mindenképpen meghallgat az iskolapszichológus, csak ha hosszabb folyamatba akar kezdeni, ahhoz kell szülői beleegyezés. Természetesen rád fog érni, ha időpontot kérsz tőle (nem csak úgy bekopogunk, időpontot beszélünk meg e-mailben), ez a fizetett munkája.

Az osztálytársad nem fogja elmondani az anyjának, hogy te nem voltál, mert annyira nem érdekli, se őt, se az anyját. Sőt, azt se kell tudnia, hogy hol vagy óra alatt. És az anyja se fogja a te anyádat felhívni, mért hívná? Ennyire azért nem körülötted forog a világ!

Felütésed provokatívan túlzó, én azért is nem válaszoltam elsőre, másképp is lehet ám segítséget kérni, mint ilyen teátrális önsajnáltató önbántalmazással! A válaszaid egyikében se történik ennek a durva beköszönésnek a megalapozása. Mondjuk elmesélhetnéd, hogy kivel mi bajod van. Akkor talán még segíteni is tudnánk.

2022. ápr. 23. 23:01
 14/26 anonim ***** válasza:
55%
"Az osztálytársad nem fogja elmondani az anyjának, hogy te nem voltál, mert annyira nem érdekli, se őt, se az anyját. Sőt, azt se kell tudnia, hogy hol vagy óra alatt. És az anyja se fogja a te anyádat felhívni, mért hívná? Ennyire azért nem körülötted forog a világ!" Azért a kérdező nálad nyilván jobban tudja mekkora pletykafészek az osztálytársa , esetleg rokona-e az illető, és szokása-e az anyukának pletykálkodni.
2022. ápr. 23. 23:32
 15/26 A kérdező kommentje:

Kedves 13-as. Egyáltalán nem gondolom hogy körülöttem forog a világ, de volt már rá példa, nyilván nem a légből kapott ötleteimet osztom meg itt. Mégis mit mondanék ha megkérdezné hogy hol voltam? Ha megtudná az igazat, akkor több mint valószínű hogy az történne, amit leírtam, nem egoizmusból, hanem bizonyos tények tudatában mondom, hidd el én is jobban örülnék ha leszállna rólam. Az iskola pszichológus nem hallgat meg első alkalommal sem szülői nyilatkozat nélkül, ezt is tapasztalatból mondom. Kérdésedre a válasz: szeptemberben eléggé elcsesztem az életem. Tulajdon képpen miattam halt meg a házi állatom, akit a mai napig siratok. Bár megkaptam a kellő érzelmi támogatást, egy nagyon szép barátság kezdődött, aminek elég hamar nagyon csúnya vége is lett, ez sem sokat dobott az állapotomon. Próbáltam beszélgetni más barátokkal, de nem segített. Úgy érzem nincs aki mellettem állna, támogatna. Szegény nyuszim halála óta mintha csak rossz dolgok történnének, amiről mind én tehetek, mert ha akkor jobban vigyázok, ő még köztünk lenne, nem lett volna szükségem támogatásra, ez által azzal az emberrel sem kerültünk volna ilyen közel egymáshoz és most minden rendben lenne. Elég sok ideje vesződök már ez miatt. Szörnyetegnek látom magam, mert hibás vagyok egy fiatal élet véget érésében puszta felelőtlenség miatt, és gyűlölöm magam szintén ezért, valamint azért, mert egyszerűen mindent tönkre teszek magam körül.

Választ megkaptad, de ha gondolod továbbra is ítélkezz, mond hogy azt gondolom körülöttem forog a világ, esetleg azt is hogy nincsenek igazi problémáim csak felnagyítom a dolgokat, és divat depis vagyok.

2022. ápr. 23. 23:33
 16/26 anonim ***** válasza:
39%

Nem miattad halt meg a nyuszi, minden gyásszal szükségszerűen velejár az önvád, ám ez nem megalapozott. A nyuszid halálát nem tudtad volna megakadályozni. Azért leírhatod, hogy hogy történt. A barátság, ha olyan gyorsan véget ért, nem volt igazi barátság, csak abban a pillanatban szükséged volt valakire, de az nem ez az ember volt. Semmivel nem teszel több dolgot tönkre, mint mindenki más. Senki nem kivétel az alól, hogy nem úgy sikerül valami, ahogy szeretné.

Azért csak keresd meg azt az iskolapszichológust. Ha az osztálytársad megkérdezi, hol voltál, hánytál a WC-ben. De délutáni időpontok is vannak.

2022. ápr. 24. 00:02
 17/26 A kérdező kommentje:
A kezemben volt, mikor kiugrott belőle, leesett és eltört a lába. Ez egy pénteki nap volt, az nap délután rohantunk vele az állatorvoshoz. Hétfőn vittük röntgenre, szerdán műtötték... Le kellett amputálni a törött lábát. A műtőbő kijött. Csütörtökön anyukám vitte vissza, 40 fokos láza volt. Péntek hajnalban elment. Az én kezemben volt és ha jobban vigyázok akkor még itt lenne, szóval de, az én hibám.
2022. ápr. 24. 08:23
 18/26 anonim ***** válasza:
57%
Nem: sajnos a nyuszik ilyenek, állatorvostól hallatom olyan esetről, hogy úgy ugrott a nyúl hogy a saját nyakát törte ki.. Ti orvoshoz vittétek, amikor baj volt megint vittétek: de sajnos vannak esetek amikor sem a gazdi, sem az orvos nem tud már semmit tenni. Az meg hogy éppen a te kezedben volt.. ha ennyire ijedős volt szegény, akkor borítékolható hogy ez előbb utóbb bekövetkezett volna, akárkinél van.
2022. ápr. 24. 08:56
 19/26 anonim ***** válasza:
39%

A nyúl kiugrott. Ő nem tud gondolkozni! Nem te ejtetted le! Ne edd magad olyan dolgon, amiben semmi felelősséged nincs! Azért vagy szörnyeteg, mert KIUGROTT a kezedből egy nyúl? Azonnal elvittétek orvoshoz. Ne tedd tönkre a saját életedet azzal, hogy mesterségesen generálsz magadnak rossz hangulatot! Csak te jársz rosszul vele, de attól semmi nem lesz jobb!

És a barát elvesztése hogy volt?

2022. ápr. 24. 09:28
 20/26 A kérdező kommentje:
Másfél hónapig mellettem állt, és minden tök jó volt aztán elkezdett furán viselkedni. Megkérdeztem, mi a baj, ő nem akarta elmondani, én nem hagytam békén, aztán össze vesztünk. Egy darabig vergődtünk, míg végül nagyjából egy hónap múlva azt a választ kaptam, hogy nincs ideje ennyi emberre
2022. ápr. 24. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!