Asperger-resként szeretnék 100% home office-t kérni, működhet?
Az irodai zajok, illatok és az egész környezet (meg persze a chit-chat) az agyamra megy. Jelenleg folyamatban van a diagnózis felállítása egy szakemberrel.
Erre hivatkozva kérhetem a munkahelyen, hogy ne csak részben, hanem teljesen home office-ból folytathassam a munkát?
(Tudja a főnököm, hogy folyamatban a diagnózis)
Arra céloztam, hogy ti hogy fogadnátok ha a munkavállaló ezt kérdezni.
Szóval, hogy nagyjából tudjam hogy ez mennyire kelthet megütközést stb.
Szerintem.nagyom rossz irányban tapogatózol.
Kérj home officet, mondd el hogy ez.van, és ha nem kapod meg akkor keresel másik állást. Elég son cégnél van már full HO.
Mivel én is aspergeres vagyok, megértő lennék. De csak a diagnózis után, és csak akkor, ha elmondhatom a munkatársaknak, hogy ezt azért kaptad, mert aspergeres vagy.
De lehet, hogy mindenkinek korlátlan távmunkát vezetnék be, akkor nem kell mindenkinek tudnia, hogy aspergeres vagy.
Azt egyébként nem értem, hogy pl miért kell indokolni, ha valaki HO-t szeretne?
Mi úgymond az értelme az indoklásnak?
Az miért nem elég, ha valaki úgy érzi jobban tud teljesíteni otthonról?
Miért fontos bent ülni egy széken egy irodában és onnan csinálni ugyanazt?
Igen az nagyon idegesítő, amikor próbálsz erőteljesen koncentrálni a munkádra, mondjuk pl. fogalmaznál, gondolkodsz és 5-10 percenként nyílik az ajtó és lépten-nyomon megy a pofázás.
A kórházak jutnak róla eszembe, ahol az az érzésem, mintha az ott dolgozókat csak azért fizetnék, hogy kilométereket gyalogoljanak épületen belül (meg kívül is át a "kórházcampuson" vagy mi a pontos neve) meg nyitogassanak-csukogassanak ajtókat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!