Szerintetek ez lehet személyiségzavar?
Azt vettem észre az utóbbi időben, hogy egyszerűen nem érdekelnek mások érzései, nem vagyok empátiával senki felé (még a "szeretteim" felé se)
Azt érzem, hogy senkihez se kötődök, az állítólagos barátaimhoz se. Manipulálom őket, néha nagyon aranyos vagyok, bármit megtennék értük, máskor meg élvezem hogy iszonyat bunkó vagyok és fájdalmat okozok nekik. Ezek után minig bocsánatot kérek, ők pedig megértik, mert azt hiszik, hogy nehezebb napom volt, vagy ilyesmi. A szüleimet nagyon megbántom, már nincs olyan nap, amikor ne veszekednék velük, de egyszerűen nem értem az ő indokaikat, csak az enyémek érdekelnek. Ha valaki feldühít, nagyon mérges leszek, szét akarok ütni ilyenkor mindent és mindenkit, de még sose tettem persze. Ez tudom hogy nagyon rossz, de nem tudok mit csinálni. A síró embereket nem tudom felvidítani, úgy teszek mintha érdekelne a problémájuk, holott nagyon nem. Szerintetek mit tegyek? A pszichológust légyszi ne!
nyilván ezek nem egészséges gondolatok. Nyilván lehet azzal takarozni, hogy "jaj csak tizenéves vagy majd kinövöd" féle bullshitek. De ez nem így müködik.
Nyilván defektes gondolkodásod van..és ez nem fog másnapra eltünni. Hogy mit tehetsz..nyilván szakembert keress fel vagy olvass könyvet a témában.
látod. innen fogod tudni, hogy ezért vannak ilyen gondolataid. ezeket kell átdolgoznod.
igy inkább ezek a könyvek ajánlottak:
L. Stipkovits Erika - Szeretettel sebezve
vagy F. Várkonyi Zsuzsa vmelyik könyve a témában.
Nagyon sokat tudnak segíteni, hogy megértsd a mögöttes viselkedésed. Az is sokat segít (komolyan) ha leírod füzetbe v jegyzetbe a gyerekkorodat. az ilyen sérelmeket.
Fontos lesz megértened, hogy nem más idegesit fel téged..nem másra haragszol..hanem saját magadra. Mindig a saját frusztrációdat vetited ki másokra. Figyeld meg az érzelmeidet.
A legjobb az lenne ha szakemberhez mennél de nyilván nincs pénzed rá. pesten sok ingyenes lehetőséged lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!