Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Súlyosabb pszichés betegséggel...

Súlyosabb pszichés betegséggel élők, akik nem tudnak dolgozni és ...?

Figyelt kérdés
... anyagilag függnek vmelyik családtagjuktól, akivel ambivalens a viszonyuk, vagytok itt?

2022. ápr. 7. 09:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Igen.

29F

2022. ápr. 7. 10:28
 2/16 anonim ***** válasza:
Egyébként mi a kérdésed?
2022. ápr. 7. 12:19
 3/16 A kérdező kommentje:

Hát az, hogy hogy bírjátok elviselni ezt a helyzetet? Én úgy érzem, hogy beleőrülök és nem tudom kezelni, nem tudok merre lépni.

Régebben gondolkoztam azon, hogy öngyilkos leszek emiatt. Most inkább csak borzalmasan el vagyok keseredve.

Középkorú vagyok, az egyik gyerekemről még gondoskodni kell(ene). Mindig is kicsit nehezen éltünk, de most még nehezebb kezd lenni.

Már túl vagyok azon a fázison, hogy hányingerem lesz, ha belegondolok ebbe az egészbe, most már csak valami mélységes keserűség, szégyen és értetlenség van bennem ÉS mindeközben természetesen hálásnak kell(ene) lennem, mert azért mégis kapok pénzt.

2022. ápr. 7. 12:25
 4/16 anonim ***** válasza:
Mit jelent nálad a súlyos pszichés betegség?
2022. ápr. 7. 12:27
 5/16 A kérdező kommentje:
Agorafóbia, bipoláris zavar.
2022. ápr. 7. 12:32
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nagyon nehéz és elkeserítő helyzet.

Főleg társadalmilag ítélik el az embert, emiatt még nagyobb a szorongás. Amikor kérdezik, de hát hogy lehet, hogy egy majdnem 30 éves férfi akinek megvan minden végtagja és tud járni, miért is nem dolgozik?

Rengeteg kezelésen jártam és gyógyszert (lényegében a Magyarországon kapható összes különböző hatóanyagú antidepresszánst) próbáltam, de semelyikkel sem bírom az alkalmazotti munkát mentálisan, vállalkozások pedig nem jöttek össze.

Már nem próbálkozom, mert úgyis kidőlök mindenhonnan, totál felesleges.

Nyilván ebben a helyzetben sem párkapcsolaton, sem saját gyereken nem gondolkozom.

Egy vágyam van, hogy saját vállalkozást felépíteni valamire, de egyelőre ezekbe is belebuktam.

2022. ápr. 7. 12:35
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Bipoláris vagyok én is, rendes gyógyszerszedéssel, pszichiáterrel tudsz normális életet élni. Gondolom nem szedsz gyógyszert.
2022. ápr. 7. 12:37
 8/16 A kérdező kommentje:

6

Sajnálom, ez elég rossz lehet. :(

7

Természetesen havonta járok pszichiáterhez és szedek gyógyszert.

2022. ápr. 7. 12:39
 9/16 anonim ***** válasza:
Akkor lehet hogy más hatóanyagot kell megtalálnod. Tudom ez sok idő.
2022. ápr. 7. 13:21
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

én is fiatal vagyok, engem leszázalékoltak és itthonról tudok így dolgozni, nevetséges fizetésért, de képtelen vagyok kimenni emberek közé dolgozni, már az is nehéz, hogy a szomszéd boltba lemenjek.

elég szar, főleg, hogy csak nagymamám van, ezért én se tudom mi lesz velem, én is gondolkodtam, hogy nincs ennek értelme és feladom.

én is rengeteg gyógyszert szedtem, de igazából egyik sem segített igazán sajnos

2022. ápr. 7. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!