Szerintetek ez komoly?
pénteken kezdődött, mikor olvastam, és hirtelen olyan álomszerű érzésem lett. a világot idegenszerűnek, álomszerűnek fogtam fel. remegeni, szédülni, zsibbadni, félni a haltól, dideregni kezdtem. Állitolag ez pánikroham. Azóta nagyon félek, h ujra elő jön, egésznap gyomoridegem van, és esténként rám is tör, de nem akárhogy. Nem zsibbadok, csak az álomszerű érzés, és az elidegenülést érzem, remegéssel félelemmel. Olyan mintha még önmagamnak is idegen lennék, iszonyu rossz érzés, ilyenkor a hasam is picit görcsöl, hányingerem is van. Ilyenkor hiába gondolok a családomra, egyszerűen őket is idegennek élem meg, mmint tudom h kik ők, de tökre olyan mintha felébredtem volna, és furcsának találom h én én vagyok... mikor lenyugszom jobban leszek, elmulik ez az érzés, viszont azota napközben is üresnek érzem magam, lelketlennek. A suliban jobban leszek, hiszen egésznap elvagyok a barátaimmal, de ha egyedül maradok, rámjön az üresség érzés, este pedig már előre atol félek, h ismét rámjön ez a fura "idegenség" roham. Attol félek ilyenkor h vmi tudathasadásom van, vagy skrizo vagyok, vagy vmi komolyabb. Sztetek ez lehet pánikroham? Bármilyen félelemtől kijöhet, bármilyen formában? Volt már vkinek hasonlo? Sztetek mit csináljak? Elmenjek vérvételre?
17/l
Sztem átmeneti az egész. ha majd 2hét múlva is jön elkezdhetsz gondolkozni h mit lépj.
Este hozzád bújnék meg ölelgetnélek lehet nem félnél utána.
18/F
Kedves kérdező!
Fura, de nekem is ugyan ilyen érzésem szokott lenni, egy nap többször is.
Pszichológusok, mi sem vagyunk védtelenek:)
Szépen menj el egy kollegához így frissiben, segíteni fog megbírkózni ezzel!
Pár tipp a depreszonalizációra:
Ha ilyen jön, akkor kezdj el valamit nagyon tudatosítani magadban: pl számold meg, hogy hány parketta van a szobában, vagy az utcán hány nő, hány férfi.
Kezdd el babrálni a mobilod, átnézni a régi smseket.
Hívj fel valakit, kezdj el vele dumálni.
Nézz ki a távolban egy fix pontot, majd ezeket a fix pontokat váltogasd.
Ezek figyelemelterelések, tűzoltásnak jók, de mögé kell nézni a problémádnak! A pánikrohamok állandósulnak, ha nem kezelteted magad és pánikbeteg lehetsz.
Az agy az ilyen álomszerű állapotokban kissé kikapcsol, sajnos vezetés közben is elő szokott fordulni nagy sebességeknél, egyenes útszakaszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!