Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A paranoia azért alakul ki...

A paranoia azért alakul ki mert szharul bántak veled az emberek?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 3. 19:45
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

10

Dettó. Nekem is vannak ilyen félelmeim, hogy megtámadnak váratlanul ezért gyanúsan figyelem az embereket, hogy ki készül támadásra.

De ha nem is fizikai bántalmazás, minimum egy beszólásra, vagy kiröhögésre mindig számítok. Minél zsúfoltabb helyen vagyok annál erősebb ez az érzés.

Mondjuk suliban sokat bhasztattak, röhögtek stb. Ezért is gondolom emiatt van.

2022. ápr. 8. 10:08
 12/45 anonim ***** válasza:

Kialakulhat attól, hogy az illető gyerekként sok, a személyét érintő lejáratást tapasztalt, például pletykálást a háta mögött, amit "mindenki elhitt" és gúnyosan a képébe is mondták hogy "hahááá, hallottam áám hogy...", a pletykálónak maximális hitelt adva. A gyerek meg nem tudott védekezni sehogy, vagy ha megpróbált, sose volt hiteles, mindig csak a pletykáló, vagy rosszindulatú ember volt a hiteles.

Ha valaki sok hasonlót kap egész életében, félhet mindig attól: "jajj nehogy hibázzak", "nehogy valami rosszat mondjanak rólam", "nehogy valami pletyka szárnyrakeljen"

2022. ápr. 9. 11:40
 13/45 A kérdező kommentje:

12

Pontosan ez történt. Én voltam a legjobb gyerek mindig de engem kezeltem a rossz gyerekként mindenhol.

Emiatt tartom ördögöknek az embereket.

2022. ápr. 9. 11:42
 14/45 anonim ***** válasza:

"Emiatt tartom ördögöknek az embereket."

Ez azt jelenti, hogy konkrétan ördögöknek tartod (ilyen lényeknek), vagy a gonoszság miatt írtad ezt a jelzőt?

2022. ápr. 9. 12:01
 15/45 A kérdező kommentje:

14

Hát a gonoszságuk, empátia és lelkiismeret mentességük miatt. Mert a tükörbe tudnak nézni reggel ilyenek ellenére.

2022. ápr. 9. 12:05
 16/45 anonim ***** válasza:
Ha valaki az embert örögnek tekinti az nem paranoia hanem egészen más.
2022. ápr. 9. 12:05
 17/45 anonim ***** válasza:

#11: ebben azért benne van egy jó adag önbeteljesítő jóslat...

Annyira ráfüggesz, hogy be fognak szólni, hogy aztán később minden apró reakciót felnagyítasz, és beszólásnak fogsz vélni....

Szorongás, kéne kezeltetni.

2022. ápr. 9. 12:08
 18/45 anonim ***** válasza:
Ez több mint szorongás. Pszichiáterrel konzultálj.
2022. ápr. 9. 12:10
 19/45 anonim ***** válasza:
Aki gyerekként ilyeneket kap (pletykák, beszólások, lejáratás) jópár éven keresztül, az rettenetes.
2022. ápr. 9. 12:14
 20/45 A kérdező kommentje:

19

Igen, és én kezeltessem magam. A gyilkosok (mert ez gyilkosság) élik vígan az életük. Mekkora egy elcseszett világ ez Uraim!

2022. ápr. 9. 12:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!