Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire ciki (saját maga...

Mennyire ciki (saját maga előtt), ha egy 30 éves férfi, akinek rossz egzisztenciája van és számítógépes játékokkal tölti ki a szabadidejét?

Figyelt kérdés

Ráadásul még otthon is lakik szüleivel, mert nem tud mozdulni a kevés fizetés és rossz munkák miatt, saját házra meg nincs még elég pénz.

(természetesen rólam van szó)

2022. ápr. 1. 01:44
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

20

Igen.

Jobb lenne a városban lofralni, de utána az életkedvem is elmegy...

Otthon töltődök fel.

De a kinézetemmel törődök, sokat sportolok, de belül meg introvertalt vagyok, így nem tudom "kamatoztatni" ezt.

Mindenféle bekepzeltseg nélkül mondom a félreértés elkerülése végett (!): sokan mondják miért nem csajozok meg bulizok ilyen külsővel, mikor elmondom inkább gamerkedek, esetleg túrázok ritkán, rögtön lúzernek néznek. Ez bánt és napokig magam alatt vagyok.

2022. ápr. 29. 22:29
 22/26 anonim ***** válasza:

Én anyuka vagyok. 30 éves. Csak a gamerkedés tölt fel...

Szégyen, nem szégyen, nekem erre van szükségem, hogy ép ésszel kibírjam a gyerekkel, meg a házimunkával, meg a tanulással, meg a munkapiaci értékem csökkenésével terhelt napjaimat...

Szerencsére a férjem eltűri, de nekem is folyamatosan lelkiismeret furdalásom van miatta. Azzal nyugtatom magam, hogy jobb lenne, ha plázáznék és tűsarkúkat, meg ékszereket vennék? :D

Élje mindenki úgy az életét, ahogy az a legkevesebb megterhelést jelenti neki mind anyagilag, mind mentálisan.

2022. ápr. 30. 10:09
 23/26 anonim ***** válasza:
0%

"mindig is utáltam bulizni, csatangolni össze-vissza a világban"

A mondat második feét nem értem mert írtad higy nincs pénzed. Amikor volt barátnőd jártatok pl külföldi nyaraláson pl (más környezet, kultúra)? Mert ha csak a helyi tóra mentetek akkor nem is ismered a világ pici részét sem tehát nem tudhatod hogy vonzó vagy sem.

A bulizás engem sem érdekel, azt hiszem 22 lehettem mikor utoljára élveztem, de egy olyan külföldi út ami nem a megszokott itthoni környezetem az nagyon fel tud tölteni.

Az írásodból az jön le hog érzed hogy ez így nem jó. Lehet higy nagyon ingerszegény a környezeted ezért sincs motiváció. Alapvetően nem az a baj hogy nem azt akarod mint a többség, hanem az higy ez téged nem tesz boldoggá.

2022. máj. 1. 01:32
 24/26 A kérdező kommentje:

Hát erre csak azt tudom mondani, hogy mindig is volt lehetőségem eljutni külföldre, gyerekkent is voltam, folyamatosan azt kerdezgettem, mikor érünk haza.

De felnőttként is ugyanez, igaz nem Dubai-ban voltam, de sohasem élveztem.

A hideg kiráz a külföldi utaktól.

2022. máj. 1. 10:18
 25/26 anonim ***** válasza:

Nem írtad, ezért kérdeztem. (Szóval lepomtozásoknak se volt értelme bárki is volt az)

Mint írtam alapvetően egyáltalán nem baj hogy így élsz, csak te magad írtad amikor nézegetted mások profilját úgy érezted hogy semmitérő amit csinálsz. Ha elégedett vagy magaddal akkor nincs ilyen. Ezért feltételeztem hogy te egyáltalán ne vagy elégedett az életeddel. De ha igen szólj.

Igazából az számít hogy amit csinálsz és akikkel vagy azokkal jól érezd magad. Nem számít hogy más mivel kapcsolódik ki, az az ő élete. Ez még a tiéd. Azért is felesleges máshoz hasonlítani magad. Mellesleg biztosan tudod hogy a Facebook-os képek leagabb fele csak megjátszott.

2022. máj. 1. 15:13
 26/26 A kérdező kommentje:

Nem értem én sem a lepontozás okát.

Elégedett vagyok-e? Nem igazán. De mégsem érzem jól magam a tömegben, az utazás sem tölt fel.

Az álmom egy kis saját "kuckó", ahol megteremtem az idilli környezetet. Ezért küszködök, igaz lassan haladok, de próbálok tenni érte.

A parkapcsolatom végének is egyszerű oka volt: a lány menni akart mindenhova, én meg kb. sehova. Egyébként más területen jól kijottunk, de ez véget vetett a kapcsolatnak.

Most egy olyan nővel ismerkedem aki egész nap otthon van szabadidejében születése óta, kb. mintha a klónom lenne csak nőben, és olyan összhang van köztünk, amit elkepzelni sem tudtam soha, hogy ilyen létezhet.

Mégsem érzem jól magam, mert állandóan azt figyelem az átlag mit csinál.

"világibb" életre vágyok belül, de gyakorlatban már az első lépéseknél visszafordulok, és az otthon tölt fel.

Valószínű pszichológiai eset ez már.

2022. máj. 1. 15:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!