Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért mondta a pszichológusom...

Miért mondta a pszichológusom hogy 71-es IQ-val érdemes lenne szellemi munkát végezzek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Kitöltöttem egy IQ tesztet és a magyarországi átlaghoz képest alacsony az IQ szintem. Bár a kommunikációs készségem egy kicsit magasabb mint az itthoni átlag, szinte minden más lerontotta az a teszt eredményét. Főleg a matematikai és a puzzle jellegű feladatok.

Mondta hogy olvassak többet és oldjak meg matek feladatokat, valamint azt is hogy a "kétkezi munkák nem nekem valóak inkább az intellektuális munkák".

2022. márc. 27. 14:32
1 2 3 4 5
 31/48 BringaManó ***** válasza:

pontosabban:

"Fogadd el, hogy nálad több ember okosABB, mint nem."

:-P

(bár én inkább így mondanám:

"Fogadd el, hogy több ember okosabb nálad, mint ahány nem.")

2022. ápr. 2. 09:13
 32/48 A kérdező kommentje:

Ha vkit erdekelnenek az eredmenyeim a zarojelentesemben le van irva minden es ide is leirom. Valoban 71 lett az IQ tesztem osszeredmenye.

Reszekre bontva: Verbalis: 85, preceptualis: 67, munkamemoria: 77, feldolgozasi sebesseg: 71.

2022. ápr. 24. 16:55
 33/48 anonim ***** válasza:
100%
Akkor fogadd el hogy ez nagyon kevés. Próbáld magad fejleszteni, erre vannak szakeberek.
2022. ápr. 24. 19:08
 34/48 anonim ***** válasza:
63%
Én úgy tudom, hogy IQ szempontjából nagyon releváns a kor is, hogy mennyire fejleszthető. Én csináltam Mensa tesztet és (nem vagyok annyira okos, csak átlagos száz körüli-fölötti, rég volt már...) sok Mensa taggal beszéltem erről a témáról, és azt mondták, hogy csak egy bizonyos korig fejleszthető az az intelligencia, amelyet az IQ-tesztek mérnek, tán 18-20 éves kort mondtak, nem is emlékszem, mert alapvetően születési kérdés, hogy ki mennyire intelligensnek születik, addig lehet fejleszteni is, utána viszont már csak nagyon minimálisan, ezt azért szerintem jó, ha tudod.
2022. ápr. 24. 22:40
 35/48 A kérdező kommentje:
Igen, de ok 80-at mondtak magyar atlagkent. Biztos mashogy merik mint amit a neten lehet talalni. Pl. anyam azt mondta hogy neki 81 lett az ossz pontszama es igy nem tudtak leszazalekolni, hiaba kronikusan depressszios e mellett.
2022. ápr. 24. 23:18
 36/48 A kérdező kommentje:

"azt mondták, hogy csak egy bizonyos korig fejleszthető az az intelligencia,"

Ez nonszensz, ha mar megtanulsz pl. egy uj nyelvet mar akkor is intelligensebb vagy, mint voltal.

Vagy van aki idosebb koraban megy tovabb tanulni, az is intelligensebb lesz ez altal.

2022. ápr. 24. 23:22
 37/48 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt alapvetően felmerül a kérdés az intelligencia definiálásával. Emlékszem, hogy ezt is mondták. Amúgy sem véletlen, hogy miért van annyi féle teszt, nincs nagyon egységes mérési mód, így tán a 80-as max. is megfelel valamilyen tesztnek.
2022. ápr. 24. 23:26
 38/48 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem egy pszichiatriai, ketseges allapotokkal rendelkezo es az agyi funkciokat is erosen befolyasolo betegnek az IQ teszt felmerese az kb. olyan, mint a komaban fekvo beteget felmerni hogy milyen jol beszel nemetul.

Full ertelmetlen.

IQ tesztnek akkor van ertelme, ha nincsenek ilyen sulyos problemak mint pl. az ongyilkossag, eros szorongas, depresszio, esetleg ADHD/ADD.

Peldaul egy figyelemzavaros ember nem bir figyelni, erre kap egy IQ teszt eredmenyt amiben az IQ-ja 62 mert hulyesegeket karikazott, nem tudott figyelni.

Aztan ha beveszi a megfelelo gyogyszert es megismetli a tesztet 1 honap mulva, meg kijon neki a 122.

Teljesen felesleges IQ tesztezni olyat aki instabil.

Kerdezo en a helyedben semmilyen kovetkeztetest nem vonnek le ezekbol a tesztekbol, ameddig nem raknak teged fejben rendbe vagy te nem rakod magad rendbe fejben.

2022. ápr. 25. 11:00
 39/48 A kérdező kommentje:
38-as pontosan! Felmerult az ADHD lehetosege nalam, illetve az autizmuse is. Ezen rendellenessegek akar egyszerre is elofordulhatnak igy ket kulonbozo alapitvanyt is felkerestek az erdekemben. Viszont sajnos tul hosszu a varakozasi ido :(
2022. ápr. 25. 17:21
 40/48 anonim ***** válasza:
27%
Be ne beszéld már magadnak az adhd-t is.
2022. ápr. 25. 17:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!