Miért mondta a pszichológusom hogy 71-es IQ-val érdemes lenne szellemi munkát végezzek? Bővebben lent.
Kitöltöttem egy IQ tesztet és a magyarországi átlaghoz képest alacsony az IQ szintem. Bár a kommunikációs készségem egy kicsit magasabb mint az itthoni átlag, szinte minden más lerontotta az a teszt eredményét. Főleg a matematikai és a puzzle jellegű feladatok.
Mondta hogy olvassak többet és oldjak meg matek feladatokat, valamint azt is hogy a "kétkezi munkák nem nekem valóak inkább az intellektuális munkák".
pontosabban:
"Fogadd el, hogy nálad több ember okosABB, mint nem."
:-P
(bár én inkább így mondanám:
"Fogadd el, hogy több ember okosabb nálad, mint ahány nem.")
Ha vkit erdekelnenek az eredmenyeim a zarojelentesemben le van irva minden es ide is leirom. Valoban 71 lett az IQ tesztem osszeredmenye.
Reszekre bontva: Verbalis: 85, preceptualis: 67, munkamemoria: 77, feldolgozasi sebesseg: 71.
"azt mondták, hogy csak egy bizonyos korig fejleszthető az az intelligencia,"
Ez nonszensz, ha mar megtanulsz pl. egy uj nyelvet mar akkor is intelligensebb vagy, mint voltal.
Vagy van aki idosebb koraban megy tovabb tanulni, az is intelligensebb lesz ez altal.
Szerintem egy pszichiatriai, ketseges allapotokkal rendelkezo es az agyi funkciokat is erosen befolyasolo betegnek az IQ teszt felmerese az kb. olyan, mint a komaban fekvo beteget felmerni hogy milyen jol beszel nemetul.
Full ertelmetlen.
IQ tesztnek akkor van ertelme, ha nincsenek ilyen sulyos problemak mint pl. az ongyilkossag, eros szorongas, depresszio, esetleg ADHD/ADD.
Peldaul egy figyelemzavaros ember nem bir figyelni, erre kap egy IQ teszt eredmenyt amiben az IQ-ja 62 mert hulyesegeket karikazott, nem tudott figyelni.
Aztan ha beveszi a megfelelo gyogyszert es megismetli a tesztet 1 honap mulva, meg kijon neki a 122.
Teljesen felesleges IQ tesztezni olyat aki instabil.
Kerdezo en a helyedben semmilyen kovetkeztetest nem vonnek le ezekbol a tesztekbol, ameddig nem raknak teged fejben rendbe vagy te nem rakod magad rendbe fejben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!