Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért mondta a pszichológusom...

Miért mondta a pszichológusom hogy 71-es IQ-val érdemes lenne szellemi munkát végezzek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Kitöltöttem egy IQ tesztet és a magyarországi átlaghoz képest alacsony az IQ szintem. Bár a kommunikációs készségem egy kicsit magasabb mint az itthoni átlag, szinte minden más lerontotta az a teszt eredményét. Főleg a matematikai és a puzzle jellegű feladatok.

Mondta hogy olvassak többet és oldjak meg matek feladatokat, valamint azt is hogy a "kétkezi munkák nem nekem valóak inkább az intellektuális munkák".

2022. márc. 27. 14:32
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

Öngyilkossági kisérlet után a pszichiátrián kötöttem ki és itt csináltuk az IQ tesztet, egy pszichológussal, az én kérésemre. Korábban gondoltam már hogy vmi gond lehet a felfogásommal, mert nehéznek tűntek az általam elvállalt, másoknak egyszerű munkák (inkább gyárakban és konyhai kisegítőként próbálkoztam).

Ezután úgy éreztem hogy életképtelen vagyok (még mindig így érzek) és megkíséreltem az öngyilkosságot.

2022. márc. 27. 20:20
 12/48 anonim ***** válasza:
100%
:-(
2022. márc. 27. 20:36
 13/48 anonim ***** válasza:
47%
Öngyilkossági kísérlet után iq teszt?! Ez nem igazán hihető.
2022. márc. 27. 21:18
 14/48 A kérdező kommentje:

"Öngyilkossági kísérlet után iq teszt?! Ez nem igazán hihető."

Nem egyből, hanem a rehabilitációs részlegen volt a teszt (kb. 1 hónapot töltöttem zárt és úgymond félig zárt osztályokon).

Ezt követően elmondtam hogy mi késztetett az öngyilkosság megkísérlésére (amit fent leírtam), ezután kértem egy IQ tesztet.

2022. márc. 28. 08:55
 15/48 BringaManó ***** válasza:
85%

IQ-nál 100 az átlag, ez fix, csak a többiben van eltérés (pl. ami az egyiken 71, az lehet egy másikon 82).

Olyat pszishológus biztos nem mond, hogy az átlag 80. Esetleg az lehet, hogy valami szűk csoportra nézve az (pl. egy adott pszichiátriai osztályon, vagy egy adott nentális problémával küzdők között), de nagyobb, vegyesebb, "átlagos" populációra nézve (pl. Magyarország vagy az összes 20 és 40 év közötti), biztos, hogy legfeljebb néhány ponttal térhet el az átlag a 100-tól (kb. 98--102).

A konkrét kérdést tényleg vele kéne megbeszélned, vagy más olyan emberrel, aki rálát a helyzetedre (akár pszichológus, akár jó ismerős). Mi ennyiből biztos nem fogjuk tudni, hogy milyen vizsgálatok alapján mondta ezt a javaslatot, és hogy az mennyire megalapozott a te esetedben...

Amennyit írtál az alapján valami nem stimmel, de én egyelőre inkább azt gondolnám, hogy nem a pszichológus mondott ekkora marhaságot, hanem te nem jól értettél valamit, amivel semmi gond, hisz nem értesz hozzá. Ez esetben nála kérdezz vissza, ez nem GYK-téma, pláne egy öngyilok után... :-(

Jobbulást kívánok, és sikeres munkakeresést! :-)

2022. márc. 28. 09:37
 16/48 anonim ***** válasza:
84%
Az előttem szólóval egyetértek.
2022. márc. 28. 10:56
 17/48 A kérdező kommentje:

Lehet hogy kímélés képpen mondott ilyen alacsony számot, átlagként.

Mert én határozottan emlékszem a 80%-ra

2022. márc. 28. 19:49
 18/48 anonim ***** válasza:
100%
Olyan munkát keress, amiről úgy érzed, gondolod, h el tudod látni. Mindegy az IQ, lényeg, h jól végezd a munkád és ne utáld.
2022. márc. 28. 20:07
 19/48 anonim ***** válasza:
87%
Milyen 80%-ra? Az IQ-t nem százalékban mérik. Nem arról beszélt inkább, hogy az adott teszten 80%-ot értél el? Csak mert az nagyon nem egyenlő a 80-as IQ-val.
2022. márc. 28. 20:15
 20/48 A kérdező kommentje:

Boccs, véletlenül százalékkal írtam.

Még elfelejtettem hozzátenni hogy azt mondta hogy az általam elért érték fejleszthető és lehet még a depresszióm, szorongásom, illetve amiatt is hogy könnyen feladtam az általam nehéznek vélt feladatokat.

2022. márc. 29. 08:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!