Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért mondta a pszichológusom...

Miért mondta a pszichológusom hogy 71-es IQ-val érdemes lenne szellemi munkát végezzek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Kitöltöttem egy IQ tesztet és a magyarországi átlaghoz képest alacsony az IQ szintem. Bár a kommunikációs készségem egy kicsit magasabb mint az itthoni átlag, szinte minden más lerontotta az a teszt eredményét. Főleg a matematikai és a puzzle jellegű feladatok.

Mondta hogy olvassak többet és oldjak meg matek feladatokat, valamint azt is hogy a "kétkezi munkák nem nekem valóak inkább az intellektuális munkák".

2022. márc. 27. 14:32
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez lehet.
2022. márc. 29. 08:48
 22/48 BringaManó ***** válasza:
68%

Igen, ez lehet. Viszont az átlag 100 (körüli), ez fix.

És tényleg nem erre kéne ráfeszülni, ez csak egy érték, mint a testmagasság, az álláskeresésénél lehet, hogy tényleg kérik – és nem árt, ha megmondod az őszintét (ahogy topmodellnek is ritkán vesznek fel 150 cm-rel :-) –, de amúgy a #18-as választ tartsd szem előtt. :-)

Azt azért megjegyzem, hogy ha tényleg 80-as átlagot mondtak, akkor érdemes volna visszamenni, és megkérdezni, hogy jól értetted-e, hogy nem 100... (mert ha esetleg 80 SZÁZALÉKot mondott, és esetleg a te eredményed sem 71-es IQ, hanem 71%, akkor az óriási különbség... álláskeresésénél is...).

Márpedig az eddigiek alapján nem úgy tűnik, hogy 71-es vagy, ha szabad ennyit megelőlegeznem... :-) (Tudtommal a szokásos értékelésnél a 70 az értelmi fogyatékos kategória határa.)

És ha az illető tényleg azt mondja, hogy az átlagos IQ 80 (tehát "nagy átlag", nem szűkítve olyan csoportokra, mint amit a #51-ben írtam), akkor lehet, hogy érdemes keresni egy másik helyet, ahol hozzáértők foglalkoznak ezzel...

Azért volna jó, hogy hiteles értéket kapj, mert egyrészt az önértékelésednek sem árt, ha helyén van ez az érték (ha már ennek ilyen jelentőséget tulajdonítasz), meg az álláskeresésnél sem mindegy, hogy értelmi fogy. közeli személyiséghez illő munkával kínálnak meg, vagy átlaghoz közelebbi embernek valóval.

(Félreértés ne essék, nincs lenézés az iménti mondatomban az értelmi fogyatékosság felé, egyszerűen ami nem neki való, azzal ugyanúgy nem jár jól, mint ahogy egy átlagos vagy egy messze átlag feletti ember sem jár jól a nem hozzá illő melóval.)

2022. márc. 29. 11:18
 23/48 anonim ***** válasza:
62%
22-essel egyetértek.
2022. márc. 29. 11:20
 24/48 BringaManó ***** válasza:
62%

bocs, javítás:

"mint amit a #15-ben írtam"

2022. márc. 29. 12:07
 25/48 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a kedves szavakat, ha van még hozzáfűznivalótok, akkor nyugodtan írjatok meg, mert elolvasom mindegyiket.
2022. márc. 29. 12:48
 26/48 anonim ***** válasza:
86%

Beírod: iqteszt.

Rámész a mensa oldalára.

Kitöltöd a tesztet.

Kiír egy eredményt.

Azt te leírod ide.

És ebből minden kiderül.

Nem túlzottan hihető ez a 80-71 iq dolog nálad.

2022. ápr. 1. 01:52
 27/48 A kérdező kommentje:
Köszi 26-os, amint lesz erre időm megcsinálom és leírom ide.
2022. ápr. 1. 07:51
 28/48 anonim ***** válasza:
35%
Fogadd el hogy nálad több ember okos, mint nem.
2022. ápr. 1. 21:20
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
Legegyszerűbb, ha körbejárod ezt a témakört a pszichológussal. Mi nem tudhatjuk, h mit és miért mond. Kérdezd őt.
2022. ápr. 1. 23:30
 30/48 A kérdező kommentje:

"Fogadd el hogy nálad több ember okos, mint nem."

Nem panaszkokdtam erről, ha visszaolvasod amiket írtam.

2022. ápr. 2. 08:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!