Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bipoláris beteggel érdemes...

Bipoláris beteggel érdemes párkapcsolatba kezdeni? Milyen egy bipoláris?

Figyelt kérdés
Volt valakinek ilyen párja? Mennyire nehéz? Mi van ha nem szedi egy idő után a gyógyszereit?

2022. márc. 27. 10:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
43%

Előző vagyok.

Korábban erős gondolatrohanás, hadarás, mondatok ismértlése, felgyorsult mozgás, akatíziához hasonló érzés, ADHD-sokra jellemző tünetek voltak depressziós mellett. Alig tudtam értelmezni amit olvasok Ez kevert epizód volt.

Erre hat a gyógyszer. Depresszióra nem igazán.

2022. márc. 28. 11:29
 22/29 anonim ***** válasza:
43%
19-es. A mániás és hipomán fázis kezelés mellett volt?
2022. márc. 28. 11:30
 23/29 anonim ***** válasza:
59%

20, 21

Ja, értem. :)

Sajnálom, a depressziós szakaszon nekem sem segít semmi. :(

22

A hipomániás az volt a kezdet, gyógyszer váltotta ki (egy antidepresszáns). A mániás már kezelés mellett jött elő. Sajnos megint megkaptam azt a gyógyszert, amitől a hipománia előjött, mert úgy vélték, hangulatstabilizálóval együtt nem lesz gond... hát lett.

2022. márc. 28. 11:48
 24/29 anonim ***** válasza:
69%
10 évig bipoláris voltam, e mellé jött a felnőtt ADHD diagnózis, így mindkettőre szedek gyógyszert. Van mikor eltudom dönteni hogy mánia vagy hiperaktivitás de van hogy nem.
2022. márc. 28. 12:57
 25/29 anonim ***** válasza:
43%
Nehéz lehet, ha gyógyszer mellett is van mániás epizód.
2022. márc. 28. 13:17
 26/29 A kérdező kommentje:
Ő is hadar meg dadog is kicsit. És ő kórházban volt elég sokáig, úgy született nála meg a diagnózis, kétlem, hogy félre diagnosztizálták volna. Bár én annyira sokat nem beszélgettem vele a betegségéről, azért nem akarok tolakodó sem lenni vele szemben.
2022. márc. 28. 15:42
 27/29 A kérdező kommentje:
Azért ez nagy szívás az életetekben, amiket leírtok :( Elég xar betegség ám!
2022. márc. 28. 15:44
 28/29 anonim ***** válasza:
45%
Nekem elmúlt gyógyszerrel a hadarás. Lecsengett rég a kevert epizód és elő sem jön gyógyszerrel. Hipoman sem.nekem ezek enyhék voltak, hétköznapi ember ADHD-snek hitt a figyelmetlenség miatt vagy észre sem vette. Ezért mondja a mostani orvosom, hogy a bipol spektrumon rajta vagyok, de bipoláris diagnózishoz ennyi tünet kevés. Az előző orvosom szerint bipoláris depr. diag adható. Esetemben ez kérdéses. Az biztos, hogy voltak ilyen ENYHE epizódok.
2022. márc. 28. 15:46
 29/29 anonim ***** válasza:
49%
Én 5+ éve élek ilyen betegséggel párkapcsolatban, szóval semmi sem lehetetlen :) .
2022. máj. 11. 01:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!