Bipoláris beteggel érdemes párkapcsolatba kezdeni? Milyen egy bipoláris?
Figyelt kérdés
Volt valakinek ilyen párja? Mennyire nehéz? Mi van ha nem szedi egy idő után a gyógyszereit?2022. márc. 27. 10:21
21/29 anonim válasza:
Előző vagyok.
Korábban erős gondolatrohanás, hadarás, mondatok ismértlése, felgyorsult mozgás, akatíziához hasonló érzés, ADHD-sokra jellemző tünetek voltak depressziós mellett. Alig tudtam értelmezni amit olvasok Ez kevert epizód volt.
Erre hat a gyógyszer. Depresszióra nem igazán.
22/29 anonim válasza:
19-es. A mániás és hipomán fázis kezelés mellett volt?
23/29 anonim válasza:
20, 21
Ja, értem. :)
Sajnálom, a depressziós szakaszon nekem sem segít semmi. :(
22
A hipomániás az volt a kezdet, gyógyszer váltotta ki (egy antidepresszáns). A mániás már kezelés mellett jött elő. Sajnos megint megkaptam azt a gyógyszert, amitől a hipománia előjött, mert úgy vélték, hangulatstabilizálóval együtt nem lesz gond... hát lett.
24/29 anonim válasza:
10 évig bipoláris voltam, e mellé jött a felnőtt ADHD diagnózis, így mindkettőre szedek gyógyszert. Van mikor eltudom dönteni hogy mánia vagy hiperaktivitás de van hogy nem.
25/29 anonim válasza:
Nehéz lehet, ha gyógyszer mellett is van mániás epizód.
26/29 A kérdező kommentje:
Ő is hadar meg dadog is kicsit. És ő kórházban volt elég sokáig, úgy született nála meg a diagnózis, kétlem, hogy félre diagnosztizálták volna. Bár én annyira sokat nem beszélgettem vele a betegségéről, azért nem akarok tolakodó sem lenni vele szemben.
2022. márc. 28. 15:42
27/29 A kérdező kommentje:
Azért ez nagy szívás az életetekben, amiket leírtok :( Elég xar betegség ám!
2022. márc. 28. 15:44
28/29 anonim válasza:
Nekem elmúlt gyógyszerrel a hadarás. Lecsengett rég a kevert epizód és elő sem jön gyógyszerrel. Hipoman sem.nekem ezek enyhék voltak, hétköznapi ember ADHD-snek hitt a figyelmetlenség miatt vagy észre sem vette. Ezért mondja a mostani orvosom, hogy a bipol spektrumon rajta vagyok, de bipoláris diagnózishoz ennyi tünet kevés. Az előző orvosom szerint bipoláris depr. diag adható. Esetemben ez kérdéses. Az biztos, hogy voltak ilyen ENYHE epizódok.
29/29 anonim válasza:
Én 5+ éve élek ilyen betegséggel párkapcsolatban, szóval semmi sem lehetetlen :) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!