Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kényszeresek, idegen a párotok...

Kényszeresek, idegen a párotok olykor?

Figyelt kérdés
Kényszerbeteg vagyok súlyos, depresszióval, személyiségzavarral, nem tudom mit tegyek megőrülök, egyszer halálosan szerelmes vagyok a páromba, aztán nem ismerem fel, tök idegen, nem tudok neki mit mondani, ez naponta van, ilyenkor a karjaiban zokogok, annyira fáj, nem akarom elveszíteni, mert akkor nincs más megoldás , csak a halál, ilyeneket gondolok. Valakinél volt ilyen?
2010. szept. 14. 12:09
 1/3 zuzuki ***** válasza:
100%
Nehéz kérdés!Úgy gondolom,hogy Te(a leírtak alapján) társfüggő is vagy,ha tévednék,akkor természetesen elnézést kérek.Megmondom őszintén,hogy nekem volt egy Bordeline szindrómában szenvedő barátnőm.Kb. fél évig "gyötörtük" egymást,de utólag azt kell,hogy mondjam....maga volt a pokol mindkettőnknek.A gond az,hogy nem csak az egyik fél szenved egy ilyen kapcsolatban(jelen esetben Te),hanem a másik is küszködik eszement módon.Én akkor azt hittem,hogy segíteni tudok Neki a problémák leküzdésében,de idővel rá kellett jönnöm,hogy ez csak hiú ábránd volt a részemről.A "szakemberek" nem tudtak Neki segíteni,akkor miből gondoltam én,akinek semmiféle képesítése nincs ezen a téren,hogy nálam van gyógyulása Szent Grálja..... Fél év után bedobtam a törülközőt,mert úgy éreztem,hogy ebben a "kapcsolatban" én egyszerűen felőrlődöm.Lelkileg,fizikailag,idegileg nagyon megviselt a dolog.A véleményem az,hogy először próbálj gyógyulni,ápold a lelked,járj csoportterápiákra és miután egy kicsit felépítetted magad,akkor kezdj bele egy kapcsolatba.A halál nem megoldás... Gondolj bele,hány olyan ember létezik/él ezen a Földön,akit aztán tényleg megvert a sors piszkosul.Kisnövésűek(törpék),vakok,nagyothallók,stb,stb,stb.Mégis megpróbálnak boldogulni és nem bedobni a törülközőt.Én mindig erre gondolok,mikor valami padlóra küld lelkileg.Ne keseredj el,menni fog a gyógyulás... Drukkolok Neked!;)
2010. szept. 14. 13:10
 2/3 anonim válasza:
Szia! Én is súlyos kényszerbetegségben szenvedek, de 4 éve jártam csoportterápiára 1 hónapig és sikerült összeszednem magam. A terápián nem csak veled foglalkoznak hanem a családoddal/pároddal is. Az előttem szólónak igaza van a betegség nemcsak a beteget, de a kapcsolatában kévő embereket (család) is megviseli, ezért a terápián mindig belevonják a beteghez közel állókat így nemcsak a gyógyulás gyorsabb de a kapcsolatok se romlanak sőt erősödnek. Én 2 éve járok a mostani barátnőmmel természetesen a kényszerbetegség tünetei csak időlegesen tűnnek el,később újra előjönnek, de az ember megtanulja őket kezelni ill. a gondolatait kontrollálni nekem néha sikerül néha nem. Ha nagyon komolyan "ráhúzom magam ezekre" akkor mindig megpróbálok relaxálni és kitisztítani a gondolataim lassú mély levegővétellel ill. körbenézek magam körül hogy igen itt vagyok amit látok vagy érzek csak illúzió. A lényeg hogy itt tartsd magam a való világban. A barátnőmnek ill. családjának elmondtam a betegségem és a vele járó tüneteket, bár nekem is volt sok kellemetlen élményem a kapcsolatomban. Pl. szeretkezés közben nemtudtam mit keresk itt és valójában minek csinálom, vagy pár óráig röhögünk vicces vagyok és felszabadult aztán egyszercsak mintha érezném a kapcsolat végét hogy itthagy és vége vagy épp én akarom lehagyni pedig tudom hülyeség mégis magamba zárkózok ő pedig nemtudja mi a bajom. Ilyenkor általában előkerülnek a tünetek( tárgyak érintése nemakarok a barátnőmhöz érni stb.) de a lényeg hogy te is tudod jól hogy ezek nemigazak hiszen a tiszta tudatállapotban szinte megőrül az ember a barátnőjéért :) és ez a lényeg. Nehéz mindig képbe lenni sőt nekem lehetetlen és nem is szabad túl erőszakosan harcolni az érzések gondolatok ellen mert csak erősödnek egy idő után. Relaxáció ill. a leszarom ezeket a dolgokat akkor se talán segít de hosszú távon és hatásosan csak a szakember tud. Én a Vadaskert gyermekpzsichiártiára jártam, sztem elég jó hely de ott csak 18 éves korig foglalkoznak az emberrel bár érdemes megkérdezni nem e tesznek kivételt. De még nagyon sok tapasztalt szakember van ezen a téren, ma már sokat tudnak a betegségről és a kezelésről is a leghatásosabb a gyógyszeres+csoport terápia főleg a bentlakásos(ha van rá lehetőség) mert így teljesen elzár a külvilágtól 1-2 hétig. Érdemes mindenképp egy ilyen szakembert fölkeresni aki bevonja a szeretteidet. Egyébként a barátnőm depressziós nem a legjobb párosítás de legalább megértjük egymást és már 2 éve eggyütt vagyunk és szeretjük egymást nemhiszem hogy pont ezek miatt lenne vége, én nemadom fel ős se és te se tedd. Az egyik kedvenc mondásom: ami nem öl meg azonnal az csak erősít!
2010. szept. 24. 12:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2010. szept. 25. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!