Kènyszeríthetnek pszihiátriai kezelèsre, ès
kènyszerbeszállításra, ha nem vagyok közveszèlyes?
11/20 A kérdező kommentje:
9-es nem lesz mindenkiből önveszèlyes.
Jajj nagyon hülyék az emberek. Én is úgy kerültem be zártra, hogy semmi bajom bem volt. Fel kellene jelenteni az ilyen pszichopata embereket akik zártra teszik az egészségeseket.
2022. ápr. 17. 23:33
13/20 A kérdező kommentje:
A tesztem eredmènye nem erősíti meg, hogy bipoláris lennèk.
Ha csak az utcán élő hajléktalanokra gondolunk, több mint fele pszichiátriai beteg. Szerinted kényszeríthető őket bárki bármire? Élnek ahogy szerintük kell. Téged ki akar kényszeríteni és mire?
2022. jún. 25. 18:34
Elvileg nem. De egy SÚLYOS mániás tünetekkel rendelkező embernél ítélhetik úgy, hogy ez az állapot ilyen veszéllyel JÁRHAT és ezért kórházi ellátátásra kötelezik. Enyhébb mániás tüneteknél ez indokolatlan vagy azoknál a súlyosabb eseteknél, akik ilyen állapotban is nagyon együttműködőek.
Bipolaritás súlyossága igen széles skálán mozog.
Bipol 2-nél csak nagyon enyhe vagy közepes súlyosságú tünetek vannak. Éppen emiatt könnyen keverik össze személyiségzavarral.
Bipol 1-nél súlyos tünetek is lehetnek. Náluk merülhet fel kórházi kezelés szükségessége.
Én a bipol alsó határát súrolom. Depresszióm lehet nagyon mély, ami nem jár önveszèlyességgel. Hipomán és kevert fázisban a depresszió mellé társuló tünetek miatt indokolatlan kórházba küldeni, nem is testi senki. Májbetegségem 12 hetes kezelése közben nem szedhettem bipolra gyógyszert. Visszaestem, súlyos depresszióm volt, kevert fázison belül. Ekkor sem küldtek kórházba.
2022. jún. 25. 19:20
Súlyos mániánál a kezelés elutasítása is ok lehet kórházra.
2022. jún. 25. 19:20
Szerintem meg kellene változtatni a jelenlegi intézményes rendszert. Kényszerrel csak veszélyes pácienseket kellene ha nem is kezelni, de bent tartani egy intézményben. Addig, amíg be is lehet bizonyítani, hogy veszélyes. Manapság elég 1-2 ember bizonyítás nélküli hazugsága is, akár rosszindulatú szomszéd stb. Tehát megfigyelésre volna szükség, és bizonyításra. Ezek a gyógyszerek azért elég sok mellékhatással rendelkeznek. A kezelések előtt teljes kivizsgálás kellene, labor és egyéb, mert sokszor pszichés tüneteket okoznak más betegségek, és az alapbetegséget lenne szükséges kezelni, hogy a pszichés is elmúljon, illetve, hogy ne csak pszichés betegségnek gondolják, mert lehet fontos lenne időben felismerni a fő betegséget. Pl agydaganat, cukorbetegség stb... miatti zavartság, fel kell deríteni van e fizikális ok. Aztán megváltoztatnám a pszichiátriai otthonokat, a nagy intézmények helyett kisebbeket hoznék létre, ahol nincs közveszély önkéntes bekerüléssel, és inkább szanatóriumszerűnek kellene lennie, ahonnan a cél a visszakerülés a normális életbe, ahol gondozzák az érintett szociális kapcsolati rendszerét is. jelenleg is van foglalkoztató ilyen intézményekben, ami jó, ezt bővíteni kellene, ahol dolgozhat is ha szeretne, aki ott él. De lehetőséget ad szabadidős feltöltődésre is. más gyógyszerek kellenének, a legtöbbnek sok a mellékhatása. Esetleg inkább gyógyszer nélküli terápiák.
2022. jún. 26. 07:39
Mániás ember sem lesz mind ön vagy közveszélyes. A súlyos mániás beteget sem ezért viszik be. Ez már olyan nem normális állapot, ami a betegnek sem jó, nem elég havi 1x kontrollra menni. Kell a szoros kontroll, ami kórházban oldható meg.
Nem állja meg a helyét az állíás, h eleinte senki nem volt, majd nindenki veszélyes lett. Se mániásnál, se skizofrénnél. De a kezelés ezt a veszélyt csökkenti.
2022. jún. 26. 10:37
Igen, sokszor elég egy pillanatnyi átkattanás veszélyeztető állapothoz. De ezért előre nem vihetik be. Ha átkartanás megtörtént, akkor igen.
A nem pszichés beteg szülőket is bevihetnék ennyi erővel, ha megütik a gyereket.
2022. jún. 26. 11:03
20/20 A kérdező kommentje:
Én is cukorbeteg vagyok, és neuropátiás, ami már szövődmény. Továbbá magas vérnyomásom is van. Mikor az előző élettársammal külön mentünk, akkor szerették sokan azt mondani rám, hogy bolond a faluban. Velem lakott az autista lányom, és az egészségeset vitte magával az akkori párom, mert ideg gondozott vagyok, de a szülővárosomban tudják, hogy tudok bánni a gyermekemmel, még az orvosom szerint is. A szüleim sokszor mellém álltak, mert nem vagyok agresszív. Végül hazaköltöztem a zaklatások, rágalmazások végett. Azt sem értem miért nem szereik, ha ilyen beteg gyereket vállal. Mi alapon_?
További kérdések: