Kènyszeríthetnek pszihiátriai kezelèsre, ès kènyszerbeszállításra, ha nem vagyok közveszèlyes?
Úgy èrzem az utóbbi hozzászólás kissè stigmatizáló.Nem minden beteg aggresszív a kèsőbbiekben sem, ès nem minden aggresszív ember pszihiátriai beteg.
A gyógyítás az önmagában nagyon jó dolog, de azèrt meggondolandó milyen kockázatokat, mellèkhatásokat vesz magához az ember.
Kèrdèsem az volt, hogy egy nem közveszèlyes embert kötelezhetnek pszihiátriai kezelèsre?
Amit írt az utolsó, annak a megelőzèsère nem feltètlenül kell egy marèk ütős gyógyszer naponta. Valakinèl rendszeres pszihológusi beszèlgetès is elèg.
Amit írt az utolsó, azt senkinèl nem lehet tudni előre. Aggresszív akkor szokott lenni az ember többnyire, ha bántják ami a mostani munkahelyeken elèg gyakori.
"Kènyszeríthetnek pszihiátriai kezelèsre, ès kènyszerbeszállításra, ha nem vagyok közveszèlyes?"
Igen, ha önveszélyes vagy. Az is lehet önveszélyes, ha nem szeded a gyógyszert. Egyébként nem az a lényeg, hogy szerinted közveszélyes vagy-e, hanem, hogy a pszichiáter szerint az vagy-e.
Ha ön és, vagy közveszélyesnek ítél a pszichiátered akkor bevihetnek. Pl. Öngyilkossági/ gyilkossági stb… gondolatok, ami már ki van tervelve (mit, hogy és esetleg a mikor).
De biztos vannak még ezen kívül is dolgok. Azt hiszem talán a beszállítás után bírói felülvizsgálat is kell ahhoz, hogy bent tartsanak, DE ezt lehet rosszul tudom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!