Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valakinek sikerült legyőznie...

Valakinek sikerült legyőznie a szociális fóbiát?

Figyelt kérdés

Jártam 1 évet pszichológushoz. Arra jó volt, hogy megmondta, mitől van ez a dolog.

Gyermekkori traumák, genetika és szülői minta.

Viszont több dologban nem tudott érdemben tenni a történethez.

Olyanokat mondott, amit én is tudok és nem enyhült a szorongásom és nem nőtt az önbizalmam.

Munka területén is eléggé vissza fog a szorongás.

Mondta a pszichológus, hogy csak folyamatos szociális helyzetek gyakorlásával fog élmúlni a szorongás viszont teljesen valószínűleg nem, mert alapból is szorongó természetem van.

Pszichiáter megéri? Gyógyszeren gondolkozom. Hátha elmulasztana a szorongast és még jobban bele tudnék menni a szociális helyzetekbe és ha pozitívan jönnék ki belőle kapnék egy kis önbizalmat és talán később gyógyszer nélkül se lenne bennem annyi szorongás.

A pszichológusom azt mondta nincs olyan gyógyszer, ami önbizalmat ad. Meg felesleges akármit szedni.

De ha már a szorongató érzés sikerülne elnyomnia és a szociális helyzetekbe kicsit rugalmasabb lennék abból viszont tudnék önbizalmat szerezni.

Szerencsére azért nem súlyos a szociális szorongasom ezt a pszichologusom is megmodnta, de pont elég ez is

2022. márc. 26. 13:03
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
0%
Sématerápiát, analitikusat vagy amelyiket végezni szeretné. Az anyagok mind azt írják, amit mondok. Nem értem, h miért nem érted, ami le van írva. Linkeltem több anyagot. Veled nem lehet mit kezdeni. Ha nem jó a szövegértésed, nem tudok mit csinálni. Ha elhiszed, h sématerápiás képzés nélkül valaki tud sématerápiát tartani, akkor no comment...
2022. márc. 28. 18:40
 32/44 anonim ***** válasza:
0%

Ki milyen szintű terápiát végezhet

ezek szerint?

• Klinikai szakpszichológus:

Pszichoterápiás szakmai

irányelvek által definiált PT-t

végezheti:

- Életvezetési TA

- Krízisintervenció

- AT

- Supportív T.

- Pszichoterápiás konzultáció

Nem pszichoterápia! Hanem konzultáció! Nem ugyanaz.

2022. márc. 28. 19:32
 33/44 anonim ***** válasza:

Elismert orvostól mindfulness meditációs hanganyag. Gondolatok és együttlenni a nehèzségekkel hanganyagot javaslom. Kognitív viselkedésterápiás elemrk vannak benne. MBCT hanganyagok. Keress rá. Nemcsak depire jó. 80%-ban egyezik az MBSR-el.

[link]

2022. márc. 29. 09:37
 34/44 anonim ***** válasza:

32

Linkeld kérlek, hogy honnan van, amit bemásoltál. Köszönöm. (Eddig nem szóltam hozzá, ma olvastam végig a kérdést és a válaszokat.)

2022. márc. 29. 10:45
 35/44 anonim ***** válasza:
32-es vagyok. Már nem tudom hol volt.
2022. márc. 29. 11:08
 36/44 anonim ***** válasza:

Én önsegítés szintjén, 10 éve kényszerítem magam a szociális helyzetekbe, szituációkba, de egyáltalán nem lett jobb, csak betanultam a helyzeteket, kb olyan vagyok mint egy színész, egyáltalán nem érzem jól magam, szinte csak egyedül.

Mindent kimaxoltam amit lehetett, egészséges élet (táplálkozás stb).

Következő lépcső a gyógyszerek lennének, de azokat valahogy nem kívánom.... :D

Ha olyan országban élnék ahol legális lenne a fű, vagy a TRT akkor még azokat megpróbálnám.

2022. márc. 29. 11:16
 37/44 anonim ***** válasza:

36

Gyógyszert miért nem szeretnél?

2022. márc. 29. 11:19
 38/44 anonim ***** válasza:

37

Legnagyobb aggodalmam az esetleges szexuális problémák, ez nagyon sok embernél jelentkezik ideiglenesen, vagy akár örökre.

Illetve egyéb apró mellékhatások: pl hízás, álmatlanság, gyomorproblémák.

Az első pár hét sokszor nagyon szenvedős, mire hat a gyógyszer, ha nem hat, vagy sok a mellékhatás akkor csere van, ilyenkor kezdődik ellőről az egész, ehhez nincs igazán kedvem :D

Az évek során rengeteg emberrel beszéltem stb tehát nem alaptalanul mondom ezeket.

Persze ennek ellenére még lehet, hogy szedni fogok gyógyszereket.

Nyilván másoknak bevált stb, nem azt mondom hogy ezek ördögtől való dolgok :D

2022. márc. 29. 11:43
 39/44 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt a legtöbb antidepresszánstól mellékhatás. Elkezdeni sem volt nehéz. Férfiaknál gyakoribb a szexuális mellékhatás. Én nő vagyok. Onnan is tudom, hogy ez nem okoz semmit mert sokszor csak antidepit szedtem. Vagy Lamolepet és antidepit. Egyik sem okozott. Kivéve a Venlafaxin. Attól nsgyon fogytam. Mirtazapin álmosított, híztam tőle.

Antipszichotikum és nyugtató illetve a Pregabalin okoz mellékhatást. Lamolep nem. Ez hangulatstabilizáló.

2022. márc. 29. 11:59
 40/44 anonim ***** válasza:
És a pszichológus, 36-os?
2022. márc. 29. 14:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!