Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van olyan, akinek sikerült...

Van olyan, akinek sikerült legyőzni a szociális szorongást?

Figyelt kérdés

Szociális szorongással küzdök. Nehezen ismerkedem.

26f vagyok egyetem után szülőktől távol kezdtem el dolgozni.

Munkahelyen nincs, olyan társaság, akivel lógni tudnék munka után.

Gondolkozom rajta, hogy visszaköltözöm szüleimhez és akkor nem lennék magányos, valamint több pénzt félre tudnék venni.

Viszont ez meg úgy érzem vissza fejlődés lenne.

Nem tudom mi lenne a legjobb. Nyilván egy barátnő is megoldaná a problémát.

Hétvégente mindig haza szoktam járni szüleimhez. Hétköznap meló, főzés, mosás van és nem sok kikapcs.

Sajnos nehezen ismerkedem a szociális szorongás miatt, ami bennem van csendes vagyok és gátlásos kicsit. Valamint hajlamos vagyok sokszor negatív lenni emiatt.

2021. okt. 6. 18:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
van
2021. okt. 6. 18:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Hogyan sikerült?
2021. okt. 6. 19:01
 3/5 anonim ***** válasza:
57%

Igen!!

Én is igy voltam

De erőltettem magam, hogy emberek közé menjek!!

28 éves vagyok nem akarok be fásulni, ezek előtt élt vidám nő voltam, miota pánik beteg lettem 2 évig csak otthol. Na elég volt

Eleinte csak boltba jártam, ott ismerősokkel beszélgettem..

Aztán egyre messzebb mentem a városba csak ugy random nézelődni.

Aztán az agyam felfogta nem lehet gond nincs mitől félni.

Azota 3 koncerten voltam.

Félelem terápián, szabaduloszoba játékon vettem reszt ami ebbem sokat segitett. Mostmár szinte meg állithatatlan vagyok.

Szoval én csak annyit mondanék

Ne hagyd h a gondolataid el nyomjanak!

2021. okt. 6. 21:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Van. Akarattal és pszichoterápiával sikerült.
2021. okt. 6. 21:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Persze. Ismerkedést nem kell ennyire túl gondolni, rengetegen küszködnek ezzel a "betegséggel", csak legfeljebb nem vállalják fel, mert az ciki, nem nem az. Sőt, hidd el, előbb utóbb rádtalál az igazi, hasonló személyiség, aki így is elfogad, sőt, együtt fogtok ebből a borzalmasnak tűnő állapotból, mint viharos időben hullámzó tengerből kézenfogva kiúszni. Aki mellett nem fog érdekelni, ki mit gondol rólad, ki hogy néz rád a buszon, stb. Minden okkal történik, nem tudhatod, hogy milyen pozitív történéseket hozhat a holnap. Kitartást, az kelleni fog! 23/F
2021. okt. 23. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!