Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az utobbi fel evben egyre...

Az utobbi fel evben egyre tobbszor fordul elo panikrohamom,forduljak vele orvoshoz vagy elmulik?

Figyelt kérdés
Eloszor ugy 2,5eve volt az elso amikor a paromnal kiderult hogy ujra beszelget egy lany ismerosevel akivel regen egyutt volt,majd megbeszeltuk a dolgokat.Minden rendben volt,es most decemberben ujra kepbe kerult egy lany,sokat veszekszunk mas okbol kifolyolag is es egyre tobbszor fordul elo panikrohamom is sajnos.Amire eddig azt hittem sima rosszul let (magas pulzus,legszomj,vegtagzsibbadas,ajulas,alacsony vernyomas) Elmulik magatol vagy kene segitseg?
2022. márc. 16. 12:50
 1/2 anonim ***** válasza:

Hallottam egyszer egy ilyen beszélgetést egy pszichológus, és egy alkoholista között:

Pszichológus: Nos, maga miért van itt? Mi a probléma?

Páciens: Azért, mert azt hiszem túl sokat iszom. Alkoholista vagyok.

Pszichológus: Nem azt kérdeztem, hogy mivel kezeli... Hanem hogy mi a probléma?

Rövid, de jó témaindító történet.

Első körben annyit mondanék, nem biztos, hogy orvosra van szükséged. Sose felejtsd el a szavaimat: ha pszichiáterhez kerülsz, ő az esetek többségében begyógyszerez téged úgy hogy soha nem fogsz tudni lejönni a bogyókról, amíg végül fel nem emésztenek téged. Az egyik bogyó okozza majd a másik problémát, amire más bogyó kell és így tovább. És a bogyók, (neurotranszmitter visszavétel gátló antidepresszáns, és társai) amik elnyomják az ilyen típusú érzékenységedet, elnyomják majd más érzékenységedet is. Példaképpen magát szex élvezetét és a libidódat is konkrétan kikapcsolják az agyadban, ahogy sokszor még depressziót is okozhatnak. A mellékhatások sora igen hosszú... Vigyázz nagyon tehát ezekkel. Első körben mindig jó alaposan vizsgáld meg, hogy a problémát meg lehet-e enyhébb eszközökkel is oldani, és ha végképp lehetetlen, csak az után válaszd a gyógyszeres utat.

Az én javaslatom - visszakanyarodva a kezdeti történethez - egy jó pszichológus felkeresése lenne.

Tegyük fel, azzal állítasz egy pszichológus elé, hogy nem is tudom, alap példa, ideges leszel, ha leejted a kanaladat. A pszichológus erre elkezd téged a gyermekkorodról kérdezgetni, a személyiségedet a legmélyebb szintekig szétszedi hogy megértse és meggyógyíthassa a probléma okozatát.

Azok alapján amiket írsz, bőven van oka mindannak amiket érzel.

Valóban az a probléma, hogy a párod lányokkal beszélget?? Hiszen ahogy le is írtad, kiderül, hogy a párod ártatlan. Nem lehet hogy a probléma sokkal, sokkal mélyebbről ered? Birtoklási vágytól, az elvesztés fájdalmától való félelemtől egészen mélyre vezethet a kutakodás. Egészen le a személyiséged magváig. Ez lenne a megfejtendő feladat, és ennek megfejtése egy pszichológus útján várható.

2022. márc. 16. 14:36
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem múlik el, pszichiátriai szakvizsgálat javasolt. Mellette pszichoterápia is érdemes lehet, de nem helyette.
2022. márc. 16. 15:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!