Az utobbi fel evben egyre tobbszor fordul elo panikrohamom,forduljak vele orvoshoz vagy elmulik?
Hallottam egyszer egy ilyen beszélgetést egy pszichológus, és egy alkoholista között:
Pszichológus: Nos, maga miért van itt? Mi a probléma?
Páciens: Azért, mert azt hiszem túl sokat iszom. Alkoholista vagyok.
Pszichológus: Nem azt kérdeztem, hogy mivel kezeli... Hanem hogy mi a probléma?
Rövid, de jó témaindító történet.
Első körben annyit mondanék, nem biztos, hogy orvosra van szükséged. Sose felejtsd el a szavaimat: ha pszichiáterhez kerülsz, ő az esetek többségében begyógyszerez téged úgy hogy soha nem fogsz tudni lejönni a bogyókról, amíg végül fel nem emésztenek téged. Az egyik bogyó okozza majd a másik problémát, amire más bogyó kell és így tovább. És a bogyók, (neurotranszmitter visszavétel gátló antidepresszáns, és társai) amik elnyomják az ilyen típusú érzékenységedet, elnyomják majd más érzékenységedet is. Példaképpen magát szex élvezetét és a libidódat is konkrétan kikapcsolják az agyadban, ahogy sokszor még depressziót is okozhatnak. A mellékhatások sora igen hosszú... Vigyázz nagyon tehát ezekkel. Első körben mindig jó alaposan vizsgáld meg, hogy a problémát meg lehet-e enyhébb eszközökkel is oldani, és ha végképp lehetetlen, csak az után válaszd a gyógyszeres utat.
Az én javaslatom - visszakanyarodva a kezdeti történethez - egy jó pszichológus felkeresése lenne.
Tegyük fel, azzal állítasz egy pszichológus elé, hogy nem is tudom, alap példa, ideges leszel, ha leejted a kanaladat. A pszichológus erre elkezd téged a gyermekkorodról kérdezgetni, a személyiségedet a legmélyebb szintekig szétszedi hogy megértse és meggyógyíthassa a probléma okozatát.
Azok alapján amiket írsz, bőven van oka mindannak amiket érzel.
Valóban az a probléma, hogy a párod lányokkal beszélget?? Hiszen ahogy le is írtad, kiderül, hogy a párod ártatlan. Nem lehet hogy a probléma sokkal, sokkal mélyebbről ered? Birtoklási vágytól, az elvesztés fájdalmától való félelemtől egészen mélyre vezethet a kutakodás. Egészen le a személyiséged magváig. Ez lenne a megfejtendő feladat, és ennek megfejtése egy pszichológus útján várható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!