Jogos volt ez a pszichológusomtól?
Nagyjából 2 éve járok egy nagyon kedves pszichológus csajszihoz, kb 3 évvel idősebb nálam és tényleg sokat segített nekem. Mielőtt elkezdtem hozzá járno 2 és fél évig egy nagyon mérgező kapcsolatban éltem, ahol mind testileg mind lelkileg bántalmazva voltam.
A párkapcsolati részt azt gondolom, hogy sikerült feldolgoznom, azonban az önértékelésemmel és a külsőmmel a mai napig problémáim vannak, ezért is járok hozzá. Egyszerűen nem látom magam szépnek, habár kb fél éve elkezdtem edzőterembe járni, így az alakommal és a testemmel kezdem megbarátkozni, inkább az arcommal vannak problémáim.
Néha azt érzem, hogy szükségem van mások visszacsatolására, ezért is szoktam havi 3-4x képeket kirakni magamról. Ezek a képek főként szelfik, vagy ha valami csinosabb ruha van rajtam,akkor alakos képek. Főleg az utóbbi időbe szoktam teljes alakos képeket kirakni, hiszen sokat fejlődött a testalkatom, amire büszke is vagyok.
A pszichológusommal ismerősök vagyunk a legtöbb social média felületen, így ő is látja ezeket a posztokat. Néhány nappal ezelőtt színházba mentünk a barátnőmmel, és sikerült szerintem nagyon szépen felöltöznöm. Egy elegáns fekete felső volt rajtam, hozzá egy blézer, nadrág és magassarkú. Erre a pszichológusom olyat kommentelt nyilvánosan hozzá, hogy "XY, kérlek ne...."
Teljesen leddöbentem és nyilván csak akkor láttam mikor már hazaértem, addigra csomó ismerősöm látta és reagáltak rá, valamint nekem is írtak, hogy mi volt ez.
Ma volt hozzá időpontom és rákérdeztem erre. Azzal indokolta a kommentjét, hogy szerinte nem kellene ennyi posztot megosztanom magamról (ismétlem, havi 3-4 darabról van szó), hiszen sokan láthatják, akiket ez nem is érdekel, és esetleg olyanok is, akik nem is ismernek.
Elmagyaráztam neki, hogy miért is teszem ki ezeket a képeket, erre pedig csak annyit felelt, hogy "ajjaj, van még min dolgoznunk..."
Azt gondolom, hogy valamilyen szinten igaza van, nem szabadna ennyire mások visszacsatolásától függenem, tehát ezen még van min dolgoznunk. Viszont a stílus ahogyan ezt lekommunikálta, illetve ez a nyilvános megszégyenítés nekem nagyon rosszul esett.
Azt gondolom, hogy ha valakit nem érdekelnek a tartalmaim, akkor egyszerűen csak ki kell követnie, vagy tovább görgetnie, semmibe sem kerül. Sok lájkot és pozitív kommentet szoktam kapni az ismerőseimtől, amik nekem nagyon sokat segítenek az önelfogadásban. Viszont most ezek a történések nagyon lehúztak érzelmileg.
Nektek mi a véleményetek erről a dologról? Abszolút elfogadom, ha úgy látjátok, hogy a pszichológusomnak volt igaza, szeretném több nézőpontból is megismerni a sztorit :)
#7: "Nagyon problémás ez az egész amit csinálok, igyekszem is leállni, csak hát nem olyan egyszerű." De, pont hogy egyszerű. Mint az alkoholistánál kidobni a borospoharat és az italt is. Megállni, hogy nem iszik utána, az a nehéz.
A Facebook-ot arra kellene használni, amire ki lett találva: arc- és kontaktgyűjtemény; fotóalbum, amiben az eredményeket (diploma, esküvő, gyerek stb.) lehet a nagyérdeművel ismertetni. De ahogyan a fotóalbum sem amiatt van, hogy úton-útfélen "Jajj, de szupeeeer!" véleményeket gyűjtsünk vele, úgy ezt sem kellene arra használni.
13!
Nem tudom mi tűnik ebben kamunak, de nyilván nem az. Jobb dolgom is van mint kamu kérdéseket gyártani gyakorira...
A bunkó lekezelő stílusodat egyszerűen nem tudom hová tenni. Én úgy érzem nem szolgáltam rá erre, na mindegy.
A sztori végtelenül egyszerű, bejelölt én meg őt vissza. Nem gondoltam soha hogy ez probléma lehet
15!
Úgy látom neked még sosem voltak ilyen jellegű mentális problémáid, ez persze szuper csak így sosem fogod átérezni ezeket a problémákat.
Te is tudod hogy ez nem úgy megy egy kvázi függőségnél hogy elhatározom hogy nem csinálom és onnantól kezdve soha többé nem is csinálom. Az elmélet ez, azonban mivel nem gépek hanem érző esendő emberek vagyunk így hibázunk és nehéz felhagyni a rossz szokásokkal.
Mi történt azóta, kérdező ?
Én megdöbbentem a posztodon, komolyan létezik ennyire szánalmas pszichológus ? Magát minősitette a tettével.
19!
Pszichológust váltottam, 3 hónap social media detoxra mentem, és sokkal jobban érzem már magam. Rám talált a szerelem, úgyhogy helyre jött az életem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!