Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Jogos volt ez a pszichológusom...

Jogos volt ez a pszichológusomtól?

Figyelt kérdés

Nagyjából 2 éve járok egy nagyon kedves pszichológus csajszihoz, kb 3 évvel idősebb nálam és tényleg sokat segített nekem. Mielőtt elkezdtem hozzá járno 2 és fél évig egy nagyon mérgező kapcsolatban éltem, ahol mind testileg mind lelkileg bántalmazva voltam.

A párkapcsolati részt azt gondolom, hogy sikerült feldolgoznom, azonban az önértékelésemmel és a külsőmmel a mai napig problémáim vannak, ezért is járok hozzá. Egyszerűen nem látom magam szépnek, habár kb fél éve elkezdtem edzőterembe járni, így az alakommal és a testemmel kezdem megbarátkozni, inkább az arcommal vannak problémáim.

Néha azt érzem, hogy szükségem van mások visszacsatolására, ezért is szoktam havi 3-4x képeket kirakni magamról. Ezek a képek főként szelfik, vagy ha valami csinosabb ruha van rajtam,akkor alakos képek. Főleg az utóbbi időbe szoktam teljes alakos képeket kirakni, hiszen sokat fejlődött a testalkatom, amire büszke is vagyok.

A pszichológusommal ismerősök vagyunk a legtöbb social média felületen, így ő is látja ezeket a posztokat. Néhány nappal ezelőtt színházba mentünk a barátnőmmel, és sikerült szerintem nagyon szépen felöltöznöm. Egy elegáns fekete felső volt rajtam, hozzá egy blézer, nadrág és magassarkú. Erre a pszichológusom olyat kommentelt nyilvánosan hozzá, hogy "XY, kérlek ne...."

Teljesen leddöbentem és nyilván csak akkor láttam mikor már hazaértem, addigra csomó ismerősöm látta és reagáltak rá, valamint nekem is írtak, hogy mi volt ez.

Ma volt hozzá időpontom és rákérdeztem erre. Azzal indokolta a kommentjét, hogy szerinte nem kellene ennyi posztot megosztanom magamról (ismétlem, havi 3-4 darabról van szó), hiszen sokan láthatják, akiket ez nem is érdekel, és esetleg olyanok is, akik nem is ismernek.

Elmagyaráztam neki, hogy miért is teszem ki ezeket a képeket, erre pedig csak annyit felelt, hogy "ajjaj, van még min dolgoznunk..."

Azt gondolom, hogy valamilyen szinten igaza van, nem szabadna ennyire mások visszacsatolásától függenem, tehát ezen még van min dolgoznunk. Viszont a stílus ahogyan ezt lekommunikálta, illetve ez a nyilvános megszégyenítés nekem nagyon rosszul esett.

Azt gondolom, hogy ha valakit nem érdekelnek a tartalmaim, akkor egyszerűen csak ki kell követnie, vagy tovább görgetnie, semmibe sem kerül. Sok lájkot és pozitív kommentet szoktam kapni az ismerőseimtől, amik nekem nagyon sokat segítenek az önelfogadásban. Viszont most ezek a történések nagyon lehúztak érzelmileg.

Nektek mi a véleményetek erről a dologról? Abszolút elfogadom, ha úgy látjátok, hogy a pszichológusomnak volt igaza, szeretném több nézőpontból is megismerni a sztorit :)

2022. márc. 3. 18:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%
Pancser pszichológusod van.
2022. márc. 3. 18:29
 2/22 A kérdező kommentje:

1!

Köszönöm a válaszodat!

Teljesen tanácstalan vagyok ezek után, hogy maradjak-e nála, vagy váltsak szakembert. Hiszen sokat segített nekem, jól fejlődtem általa, de nagyon sok mindent lerombolt a legutóbbi tetteivel

2022. márc. 3. 18:38
 3/22 anonim ***** válasza:
21%
Még erősen túlteng benned az exhibicionizmus.
2022. márc. 3. 18:39
 4/22 A kérdező kommentje:

3!

Tisztában vagyok azzal, hogy sokat kell még fejlődnöm e téren,ezt le is írtam. De véleményem szerint mindezt nem így kellett volna tudtomra adnia, hiszen most azt érzem, hogy sokkal mélyebbre kerültem, mint ahol tartottam. Szeretném fejleszteni önmagamat továbbra is, ez nem is kérdés természetesen.

2022. márc. 3. 18:41
 5/22 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

1. Nem ennyire, hanem szinte semennyire nem szabadna a közösségimédiás visszacsatolásokra várnod, alapoznod.

A terapeutád pancser, mert:

2. Nem szabad téged nyilvánosan - sőt, veled négyszemközt sem nagyon - minősíteni.

3. A klienssel - ha nem is tilos, de - rendkívül előnytelen ismeretséget fenntartani. Én 6 éve járok terápiára, de még azt sem tudhatom, hogy férjnél van-e.

4. Válts professzionálisabb szakemberre! De előtte ezt beszéld meg a terapeutáddal!

2022. márc. 3. 18:45
 6/22 anonim ***** válasza:
94%
Kiléptetek a szakszerű terápiás keretek közül. Nem szabadna a Facebook, és Social média felületeken ismerősödnek lennie a pszichológusnak. Szinte már már baráti lett a viszonyotok, ami szintén nem jó. Kérd, hogy zárjátok le a terápiát, hogy segítsen a leválásban. És keress új pszichológust, akivel nem leszel Facebook ismerős.
2022. márc. 3. 18:50
 7/22 A kérdező kommentje:

5!

Köszönöm a válaszodat!

1. Én is azt gondolom, hogy káros amit csinálok, csak valamilyen belső kényszer miatt mindig azt érzem, hogy kell a megerősítés. Feltöltök egy képet magamról, és utána napokig remekül elvagyok, ahogy látom azt, hogy tetszem az embereknek. Aztán idővel elmúlik ez az érzés, és magam már nem látom szépnek. Nagyon problémás ez az egész amit csinálok, igyekszem is leállni, csak hát nem olyan egyszerű.

2. Eddig nem is tűnt fel, hogy minősített volna, ezért is ért váratlanul az egész.

3. Én az ő életéről vajmi keveset tudok, azon kívül, amiket néha megoszt magáról. Bár eleve keveset posztol, így tényleg minimális információim vannak róla.

4. Bennem is érik a váltás gondolata, csak benne pont az fogott meg, hogy korombeli, így könnyebben megnyílok neki, mint egy 60-as férfinek

2022. márc. 3. 18:50
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyon gáz volt a pszichológusodtól, még egy barátnőm képe alá sem kommentelnék ilyen nem, hogy egy páciensem képe alá. Ezt inkább terápián 4 szemközt kellett volna elmondania, hogy nem okés a kép (bár nem tudom mit kifogásolhatott a képen).

Válts pszichológust, aki szakszerűbb, mert ott nála valami nem okés

2022. márc. 3. 18:59
 9/22 A kérdező kommentje:

6!

Ahogyan említettem kevés dolgot oszt meg magáról, tehát annyira nem vagyok tisztában a magánéletével.

2022. márc. 3. 19:13
 10/22 A kérdező kommentje:

8!

Szerintem nem konkrétan ezzel a képpel volt baja, inkább csak "betelt nála a pohár"

2022. márc. 3. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!