Hogy tudnám jelezni a világnak, hogy bajban vagyok?
#13: Mióta kitört a covid, lehetetlen pszichoterapeutát találni értelmes időpontban, tapasztalatból mondom. Egyébként is csillagászati áraik vannak.
#12: Úgynevezett "csendes borderline" vagyok. Hosszú lenne leírni, de ha ennek utánanézel, az ad egy viszonylag pontos képet. Kb. úgy tudnám leírni röviden, hogy a környezeti hatásoknak köszönhetően identitásdiffúzió alakult ki nálam, magyarán "lenevelődtem" arról, hogy az érzéseimre és a saját értékeimre hallgassak és ezért nem lett saját életem.
A megfejtés az hogy a magán pszichológusok gyakran este 10-ig rendelnek.
Igen az drága. Az állami szakrendelésekben is általában este 7ig van rendelés.
Egyébként ha kimondod a kulcsmondatot, amit itt ismételgetsz lesz időd, azonnal beutalnak egy kórházba.
3 alternatívát kaptál az idő problémára.
De már kiismertünk, egyik sem lesz jó és jön a következő de.
Miért nem kímélsz meg magadtól minket?
Még válaszolhatsz, aztán írnak még páran, utána itt is úgy jársz mint mindenhol, legyintenek rád.
Újból leírom kezdj el változtatni. Erre nem az a válasz, hogy nem tudok, mert...
Többet nem tudok és nem is akarok segíteni neked, ezt érted el néhány perc alatt, így megértem a rokonaidat, ismerőseidet.
Változtass a hozzáálláson!
A szélsőséges, kiállhatatlan viselkedés és a szuicid hajlam is tünete a borderline személyiségzavarnak.
Mit gondolsz, mit tehetünk mi itt érted, amikor ez az állapot pszichoterápiás kezeléssel is nehezen befolyásolható? Egy szakember sem tudja ezt 2-3 alkalommal eltörölni belőled, neked kellett volna kitartónak lenned. Úgyhogy írd le kérlek, hogy mire lenne szükséged a gyakoris emberektől. Vagy nézzünk csak engem, ha a többiek feladták. Mit vársz tőlem, mik az igényeid felém?
Elhangzott itt pár értelmes javaslat.
- Neked kell megoldani az életed, nem lesz olyan varázsló, aki helyetted megoldja, megmondja a tutit
- "Változtass a hozzáállásodon"
- nem a családodat kell hibáztatni
A család, a terapeuták, mások hibáztatása zsákutca. Az emberek olyanok amilyenek, családtagjaid sem csak negatív tulajdonságokkal rendelkeznek gondolom. Ne várj el senkitől semmit.
Már többször írtál ki itt kérdést így ismerlek, meg beszéltünk privátban is. A megoldás az lenne, ha más nézőpontból néznéd a problémát mint eddig. Nem a sikeres életre hajtanál, hanem elfogadnád a korlátaidat. Az akadályoztatás, betegség, szenvedés alkalmat adhat az élet mélyebb kérdéseiről való elgondolkodásra, értékrend váltásra.
5: azért elég érdekes, hogy belelátsz a fejükbe, hogy hogyan reagálnának, ha......
Erre ne vegyél mérget!
Fölöslegesen fantáziálsz, ez nem visz sehová. Ha nem segít a családod, vedd a kezedbe a saját sorsodat, és menj el a legközelebbi pszichiátriai rendelésre. Beutaló nélkül, TB-re.
A létezésnek van szellemi dimenziója is és az öngyilkosság nem megoldás, legalábbis esetedben. Szellemi következménye van. Ezért inkább le kell nyelni a keserű pirulát, és megtanulni a leckét amit az élet ad.
Tamara Laroux Shot Herself, & Went to Hell, Then to Heaven and BACK!!
https://www.youtube.com/watch?v=XPY07Wf8mhI
Howard Storm - former atheist - near death experience - NDE
https://www.youtube.com/watch?v=UPj4wci_bcI&t=1440s
Egy pici elrettentésül küldtem, nekem anno ez is segített, hogy ne kövessek el öngyilkosságot. Persze ezek szubjektív beszámolók, viszont nem tűnik úgy, hogy hazudnának az élményükről.
#13-ban beszélsz identitás diffúzióról. Utánaolvastam neten, az identitás két meghatározó része a pályaválasztás és az ideológia/világkép választása, elköteleződés. Akkor ezeken kell dolgozni.
Számomra 30-on túli nagy tanulság, hogy a munka nem önmegvalósítás, csak kevesek számára. Hanem pénzkereseti lehetőség. Ha ne áll távol a képességeidtől, affinitásodtól, amit csinálni kell az már elfogadható, legalábbis én erre jutottam. Most nézem két unokaöcsém (egyik 25 másik 19 éves) kínlódását a pályaválasztással, velük is meg kell osszam majd e tanulságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!